Ετικέτες

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ: 7 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ Η ΑΣΑΦΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Στην αρχή μας είπαν ότι μεταδίδεται από τους ασυμπτωματικούς για 14 ημέρες αφ' ότου κάποιοι εξ' αυτών κολλήσανε τον ιό. Την προηγούμενη εβδομάδα μας είπανε ότι σπάνια μεταδίδεται από τους ασυμπτωματικούς και τώρα...


Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει, απλά να παρατηρήσω ότι η ασάφεια δίνει το ελεύθερο σε κάποιους να παίρνουν όποιες αποφάσεις θέλουν χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα.

6 σχόλια:

 1. Τάδε γη Γιάννης Ιωαννίδης:

  Σε κάθε μια περιοχή, από ό,τι έχουμε παρατηρήσει μέχρι τώρα, το επιδημικό κύμα φαίνεται να ακολουθεί πορεία που προσομοιάζει μια συνάρτηση Gompertz, δηλαδή έχει μια αρχική φάση που είναι εκθετική, αλλά πολύ γρήγορα κάμπτεται και μετά σταματάει, ανεξάρτητα αν έγινε «σκληρό» lockdown ή τα περιοριστικά μέτρα ήσαν πιο «χαλαρά» Αν και οι θάνατοι «απλώνονται» σε περίοδο τεσσάρων μηνών ή και παραπάνω, (επειδή έχουμε την ικανότητα να κρατήσουμε με μηχανική υποστήριξη ασθενείς για μεγάλο διάστημα), το κύριο επιδημικό κύμα διαρκεί πιθανότατα πολύ λιγότερο και η περίοδος μεγάλης ενεργότητας σε κάθε περιοχή που πλήττεται είναι μάλλον διάρκειας λίγων εβδομάδων. Η παρατεινόμενη «ουρά» των κρουσμάτων που συνεχίζουν να ανιχνεύονται για πολύ μεγαλύτερο διάστημα προκύπτει γιατί τα μοριακά τεστ PCR μπορεί να παραμένουν θετικά για περισσότερες από 45 μέρες, ενώ πλέον τα κρούσματα αυτά έχουν πάψει να είναι μολυσματικά. Υπάρχει πάντα πολύ μεγαλύτερη δεξαμενή αδιάγνωστων κρουσμάτων που μπορεί να καταγραφούν όψιμα, αν και δεν είναι μολυσματικά, μάλιστα αυτή η δεξαμενή με τα απομεινάρια-σκουπίδια του σβησμένου επιδημικού κύματος είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν δεν γίνονται αρκετά τεστ στην αρχή της επιδημίας. Με απλά λόγια ενώ το επιδημικό κύμα εκτινάσσεται ταχύτατα αλλά και κάμπτεται ταχύτατα, εμείς βλέπουμε μόνο την απατηλή, μακρόσυρτη εικόνα που αποσπασματικά καταγράφεται στις καθημερινές ενημερώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς. Αυτά λεει ο κος Ιωαννιδης που είναι αποκλεισμένο από τα εγχώρια πληρωμένα (20εκ) ΜΜΕ

   Διαγραφή
 2. Αδέρφια κλείστε την tv. Βλάπτει.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ιερά Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Οσίου Νικάνορος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Γρεβενών για ευλογία και αγιασμό όλων των κατοίκων με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού. Η Λιτάνευση θα γίνει με αυτοκίνητο ώστε να τηρηθούν οι προϋποθέσεις την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 σε όλες τις κεντρικές οδούς της πόλης.

  Η Ιερά Μητρόπολη παρακαλεί τους πιστούς που θα βρίσκονται στο δρόμο ή στα μπαλκόνια να ανάψει ένα κερί και θυμίαμα ενώ η Λιτανεία θα κάνει πέντε στάσεις όπου θα τελεστούν δεήσεις στα εξής σημεία:

  Πλατεία Αγίου Γεωργίου Βαροσίου

  Άγιος Αχίλλιος

  Κόμβος Δημαρχείου – Άγαλμα Μανιταριών

  Είσοδος Παλαιάς Σχολής Αστυφυλάκων

  Μύλος Μπούσιου στις Εργατικές Κατοικίες

  Σε αυτά τα σημεία οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να περιμένουν την πομπή της Λιτανείας της Τιμίας Κάρας και να τιμήσουν τον Άγιο.

  ΣΤΟ LINK ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

  https://www.orthodoxianewsagency.gr/mitropolitiko_ergo/ι-μ-γρεβενών/litaneia-tis-timias-karas-tou-osiou-nikanoros-sta-grevena/

  Η κάρα φυλάσσεται στην ιστορική ανδρώα Ιερά Μονής Ζάβορδας, η οποία ακολουθεί την παράδοση του Άβατου, όπως τα μοναστήρια του Αγίου Όρους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.