Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

Θεσσαλονίκη: Παράδοση τροφίμων και φαρμάκων με drone σε ευπαθείς ομάδες

16 σχόλια:

 1. Η τεχνολογία του αντιχρίστου ...
  "Για το καλό μας"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακούσατεεεεεεεεεεεεε ακούσατεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
   Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι
   Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι,
   Πολωνοί, αγάδες, πασάδες, ντερβισάδες,
   Ρώσοι, Μπόερς και Οθωμανοί.

   Kατά διαταγή του πολυχρονεμένου μας πασά
   όποιος μπορέσει και σκοτώσει τον κατηραμένον όφιν
   που είναι στο αραχνιασμένο σπήλαιο
   θα πάρει εκατό λίρες μπαξίσι,
   τη θυγατέρα του πασά δια σύζυγον
   και μετά τον θάνατον του πασά
   θα λαμβάνει και τον θρόνον!

   Διαγραφή
  2. -Καλά ρε συ πράκτορα 2.57 μ.μ.
   τι πολυχρονεμένε και πασά λες; Δεν απελευθερωθήκαμε από τους Τουρκαλάδες πριν 200 χρόνια;

   - Καλά ξυπνητούρια αδερφέ! Μια ολιγοαίωνη διακοπή ήταν για να κλείσουν οι εκκλησιές και να ξεχάσουμε το Χριστό. Όταν αρθεί το #menoumespiti και κάνεις μια βόλτα ανά την Ελλάδα θα το διαπιστώσεις. Ενδέχεται όμως να έρθουν να σε ενημερώσουν οι ίδιοι οι ισλαμιστές ... κατ'οίκον, όπως έκαναν με τους Σύρους.

   Διαγραφή
  3. Καμμία τεχνολογία δεν είναι «του αντιχριστου» από μόνη της. Ο τρόπος που τη χρησιμοποιούμε την καθιστά αντιχριστη. Και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τις επιστήμες. Οι επιστήμες ΔΕΝ είναι «αντιχριστες». Γίνονται όμως αντίθετες με το θέλημα του Θεού, όταν χρησιμοποιηθούν με τρόπο τέτοιο από τους ανθρώπους.
   Η Βιολογική επιστήμη, έχει συμβάλει στο να δημιουργηθούν φάρμακα για χιλιάδες ασθένειες. Η βιολογία, όμως, χρησιμοποιείται και για την παραγωγή φρικτών βιολογικών όπλων, ίσως και... μυστηριωδών ιών! (καλή ώρα...)
   Ακομη, τα drone θα μπορούσαν να έχουν ΜΟΝΟ ειρηνικές και φιλανθρωπες χρήσεις. Όμως τα χρησιμοποιούν και για πολεμικούς, πχ, σκοπούς (οι Τουρκικές μάλιστα Ένοπλες Δυνάμεις έχουν επενδύσει πολλά σε μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη).
   Το να απορρίπτουμε την επιστήμη ή την τεχνολογία, είναι τακτική ΑΝΤΙΘΕΤΗ με την παράδοση της Εκκλησίας. Το ζήτημα είναι να βάζουμε ΟΡΟΥΣ στη χρήση είτε της επιστήμης είτε της τεχνολογίας.
   Η μορφίνη, επί παραδείγματι, χρησιμοποιείται ακόμη σε καρκινοπαθείς και εγχειρισμενους ως πανίσχυρο αναλγητικό φάρμακο. Αυτό είναι η θετική χρήση, και το στηρίζω εκ πείρας, ως πολυεγχειρισμένος. Από τη μορφίνη όμως προέρχονται τα γνωστά ναρκωτικά... Αυτό είναι η αρνητική χρήση.
   Το διαδίκτυο έχει εκατοντάδες παράνομες ή επικυνδινες χρησεις. Ταυτόχρονα έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικό εργαλείο για την κατήχηση και την ορθόδοξη ιεραποστολή παγκοσμίως!
   Συγνώμη για την «ολιγον εκτός θέματος» παρέμβασή μου, αλλά το θεώρησα απαραίτητο. Η εικόνα ενός drone που να μεταφέρει φάρμακα ή είδη πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας, είναι ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ.

   Διαγραφή
  4. Αφού συγκινηθείς και ελπίσεις αδερφέ, ότι αυτοί που μας κυβερνάνε θέλουν το καλό μας, θα έχεις αυτή τη συγκινητική εικόνα στο μυαλό σου κι έτσι δε θα σε πειράξει αν σε παρακολουθεί ο ιπτάμενος τελάλης και θα σε παρακαλεί "ευγενικά" να ξαναμπείς στο σπίτι σου διότι δεν έληξε ο κατ'οίκον περιορισμός σου (λέμε τώρα) ει δε άλλως θα ειδοποιηθεί το οικείο αστυνομικό τμήμα να σε μπουζουριάσει.

   Διαγραφή
  5. Επιμένω Ανώνυμε 3:27.
   Αυτό που αναφέρεις είναι η αρνητική χρήση της τεχνολογίας.
   ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ.
   Όταν συμβεί αυτό που περιγράφεις, θα φταίνε τα ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ που θα χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία.
   Αλλιώς, είναι σαν να λέμε ότι κάποιος μαχαιρώνει ένα συνάνθρωπο του και δεν φταίει αυτός, αλλά το... κουζινομάχαιρο που χρησιμοποίησε!!!

   Διαγραφή
  6. Το θέμα είναι τι έχει στο νου του αυτός που λανσάρει τη μόδα. Τώρα αν εσύ αγοράσεις ένα drone στο παιδί σου για δώρο και το καλοκαίρι το χρησιμοποιείς για ανεμιστήρα είναι δικό σου θέμα.

   Στο τέλος θα εξοικειωθείς και επειδή ΕΣΥ θα το χρησιμοποιείς για ΚΑΛΟ σκοπό, δε θα σε πειράζει να το χρησιμοποιούν οι αντίχριστοι για το ΚΑΚΟ σου, ή έστω θα αμβλυνθούν οι ενστάσεις σου για την κακή τους χρήση. Τουτέστιν θα κάνεις τα στραβά μάτια

   Διαγραφή
  7. Αν συμβεί αυτό που λες, αν έπαιρνα δώρο στο παιδί μου ένα drone, θα έφταιγα ΕΓΩ, όχι η τεχνολογία των drone! Εκτός αν δεν έχω την ελεύθερη βούληση να μην πάρω στο παιδί μου (αν είχα παιδί) ένα δώρο που δεν του κάνει καλό.
   Όπως καταλαβαίνεις, ειδικά τα παιχνίδια drone τα θεωρώ μια τουλάχιστον άχρηστη, ίσως και επικυνδινη, χρήση της εν λόγω τεχνολογίας... Ως ερασιτέχνης φωτογράφος, από την άλλη πλευρά, τα drone αποτελούν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ στην επαγγελματική φωτογραφία. Να μια θετική χρήση! Πάλι από τον ΑΝΘΡΩΠΟ εξαρτάται. Από την άλλη πλευρά, όταν βλέπω φωτογραφικά drone σε... γάμους, να χαλάνε τον κόσμο με τον θόρυβο και να καταστρέφουν την ακολουθία και το μυστήριο, θα ήθελα ειλικρινά να έχω μαζί μου τα αντιαεροπορικά στα οποία είχα εκπαιδευτεί πριν κάτι δεκαετίες στο στρατό!!!
   (Άντε, για να γελάσουμε και λίγο σε αυτή την καταχνιά...)

   Διαγραφή
 2. https://www.cnn.gr/news/ellada/story/214387/to-ste-aperripse-ta-aitimata-politon-gia-anoigma-ton-ekklision

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάει η Προσωρινή Διαταγή (αναμενόμενο). Να δούμε τι θα αποφασίσουν στην κανονική συζήτηση. Εκεί έχω μία μικρή ελπίδα.

   Διαγραφή
  2. Μην έχεις καμμία ελπίδα στο ΣτΕ φίλε... Τα μέλη του ΣτΕ η κυβέρνηση τα διορίζει! Ενίοτε και στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας...

   Διαγραφή
  3. Το ξέρω. Και συμφωνώ. Απλά θέλω να έχω μια παιδική και αθώα ελπίδα.

   Διαγραφή
 3. http://logixaritoskaisofias.blogspot.com/2020/04/blog-post_53.html?m=1

  Το ποίημα της Γερόντισσας πού μιλάει για τις ώρες πού ζούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η πολυσυζητημένη "γερόντισσα", σε αντίθεση με πολλούς από τους ανώνυμους «προφήτες γεροντάδες» των καιρών μας, που μοιάζουν πλανεμένοι ή ψευδοπροφήτες, αυτή τουλάχιστον βγάζει αγάπη στα κείμενα της!

   Συνεχίζω να είμαι πολύ επιφυλακτικός, με τόσους ψευδοπροφήτες γύρω μας [εγώ είχα ξεκινήσει τη σχετική συζήτηση σε πρόσφατο post], αλλά τουλάχιστον η γερόντισσα αυτή, με τα κείμενα της, δείχνει να έχει τουλάχιστον ενστερνιστεί πολύ βαθιά μια μεγάλη αλήθεια της πίστεως μας: ότι «ο Θεός αγάπη εστί»!

   Μακάρι να διαφέρει από το συρφετό των πλανεμένων...

   Διαγραφή
  2. Χρησιμοποίησα τη βαριά φράση «συρφετός των πλανεμένων», διότι την έχω ΠΑΤΗΣΕΙ στο παρελθόν...

   Διαγραφή
 4. Aναγνωστες και αναγνώστριες του αρθρου , στη photo διακρίνεται σημαία γαλανόλευκη , οι δ ι ε θ ν ε ι ς N τ α β α τ ζ η δ ε ς διαμαρτυρονται ότι π ρ ο ω θ ο υ μ ε το ρατσισμο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.