Σάββατο, 4 Απριλίου 2020

«Σύγχρονοι Γέροντες» από το - ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΕΟΝ - COSMOTE HISTORY HD στο YOUTUBE!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ COSMOTE HISTORY HD
(παρατίθεται στο σχετικό link: https://www.youtube.com/watch?v=9FC3OUc_G74&feature=youtu.be)


«Την Κυριακή 5 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στο ελεύθερο (λόγω «Μένουμε Σπίτι») πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD στο youTube, προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς «Σύγχρονοι Γέροντες», το οποίο είναι αφιερωμένο στο νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Ιερώνυμο τον Σιμωνοπετρίτη, το φίλο του Αγίου Νεκταρίου που συκοφαντήθηκε και εκδιώχθηκε όπως κι αυτός. Ο Θεός όμως μετέτρεψε την κακία των ολίγων σε ευλογία για τους πολλούς. Εξόριστος από το Άγιον Όρος, επί 26 χρόνια (1931-1957) έσωσε πολλές ψυχές στο Βύρωνα και άφησε φήμη μεγάλου Αγίου. Για όσους έχουμε συνδεθεί με το ευλογημένο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα, η αγιοκατάταξη του ήταν γεγονός πολύ μεγάλης χαράς, διότι εμείς ξέραμε ότι είναι Άγιος και έχουμε γευθεί τις ευλογίες του στη ζωή μας! Είναι ευκαιρία για όσους δεν τον γνωρίζουν να παρακολουθήσουν την εκπομπή. Η μνήμη του θα τιμάται στις 9 Μαΐου, και όλοι οι «Αναληψιώτες» παρακαλούμε να έχουν λήξει μέχρι τότε τα μέτρα, για να πανηγυρίσουμε τον Άγιο, που τον νιώθουμε τόσο μα τόσο δικό μας! Αξίζει να το δείτε.»

12 σχόλια:

 1. O ταφος του Αγιου Ιερωνυμου βρισκεται στο μετοχι της Αναληψεως στον Βυρωνα στην Αττικη . Πολυ φιλοξενο μετοχι με πολυ κατανυκτικες αγρυπνιες και ακολουθιες. Για οσους μπορουν να το επισκεφτούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το μετόχι της Ανάληψης στο Βύρωνα είναι πραγματικά ευλογημένος τόπος - και ο βασικότερος «λόγος» της ευλογίας αυτής, είναι ο Άγιος Ιερώνυμος!
  Μέσα από το μετόχι, «γεννηθηκαν» εκατοντάδες μοναχικές και ιερατικές κλήσεις, σε αυτό έχουν εξομολογηθεί και εξομολογούνται χιλιάδες άνθρωποι, και βεβαίως οι αγρυπνίες εκεί είναι όντως εξαιρετικές.
  Ένας μικρός παράδεισος στην έρημο των Αθηνών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για όποιον θέλει να μάθει για τον Άγιο Ιερώνυμο, μια μικρή πρόγευση από την Πεμπτουσία:

   https://www.pemptousia.gr/video/agathes-anamnisis-apo-ton-makario-geronta-ieronimo-simonopetriti/

   https://www.pemptousia.gr/2019/05/o-gerontas-ieronimos-simonopetritis-meros-a/

   Διαγραφή
 3. Πάμε για εκλογές τον Σεπτέμβριο;;; https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/864990_kleidonoyn-diples-ethnikes-kalpes-septemvrio-kai-oktovrio-gia-na

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η κυβέρνηση ευελπιστεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την "επιτυχημένη" τακτική της απέναντι στην πανδημία, με την βοήθεια των φιλικών διαπλεκόμενων ΜΜΕ που έχουν ως ειδικότητα τους να κάνουν το άσπρο-μαύρο και αναλισκονται μέρα νύχτα στο να πλέκουν το χρυσούν φωτοστέφανο του Κούλη...
   Ως κλασσικοί νεοφιλελεύθεροι όμως, οι κυβερνητικοί θεωρούν τον εαυτό τους εξπερ της οικονομίας και αυταπατωνται νομίζοντας ότι θα μπορέσουν να κρατήσουν μέχρι το φθινόπωρο την οικονομία σε ανεκτά επίπεδα. Οι Συριζαιοι ήταν ιδεοληπτικοι αριστεροί. Η κλίκα του Μητσοτάκη είναι ιδεοληπτικοι νεοφιλελεύθεροι. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα τους "βγει": ήδη πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως οι τουριστικές, αντιμετωπίζουν συνθήκες πτωχεύσεως...

   Αλήθεια: κάπου είχε προφητευθεί μια οικουμενική κυβέρνηση ακριβώς πριν τα γεγονότα. Ισχύει; Έχει όντως ειπωθεί ή έχω μπερδευτεί;

   Διαγραφή
  2. Ισχυει.το ειπε ο αγιος παισιος και μετα θα δουν τα ραδικια αναποδα

   Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ. Αν γίνουν πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο θα γίνουν με απλή αναλογική, πράγμα το οποίο αφήνει ανοικτό το δρόμο σε σενάρια συνεργασίας, υπό προϋποθέσεις...

   Διαγραφή
 4. Υπάρχει μια κουβέντα που είπε ο Πατέρας μας Παΐσιος, την οποία όποιος την "εσωστηθίσει και όχι απλά την "αποστηθίσει" όπως έλεγε κι ο ίδιος σταματάει να έχει άγχος για το οτιδήποτε (κουνώντας ωστόσο τα χεράκια του, το κατά δύναμιν):

  «Η εμπιστοσύνη στο Θεό είναι μια συνεχής μυστική προσευχή που φέρνει αθόρυβα τις δυνάμεις του Θεού εκεί που χρειάζονται και την ώρα που χρειάζονται»

  Αυτή την εμπιστοσύνη είναι που πολεμάνε λυσσαλέα και θέλουν να κλονίσουν τα ξένα και ντόπια λαμόγια με την τρομολαγνεία που σπέρνουν, ώστε να μην έρθουν οι δυνάμεις του Θεού εκεί που χρειάζονται και την ώρα που χρειάζονται. Όποιος δει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο είναι από τώρα κερδισμένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολλὰ τοίνυν τῶν περὶ Θεοῦ ἀμυδρῶς νοουμένων οὐ καιρίως ἐκφρασθῆναι δύναται, ἀλλὰ τὰ καθ᾿ ἡμᾶς ἀναγκαζόμεθα ἐπὶ τῶν ὑπὲρ ἡμᾶς λέγειν•

   Πολλά λοιπόν που αντιλαμβανόμαστε ατελώς με το νου για το Θεό δεν μπορούμε να τα διατυπώσουμε κατάλληλα, αλλά αναγκαζόμαστε με δικές μας εκφράσεις να ομιλούμε γι’ αυτά που είναι πάνω από μας (θεία)•

   ῞Οτι μὲν οὖν ἐστι Θεὸς ἄναρχος, ἀτελεύτητος, αἰώνιός τε καὶ ἀίδιος, ἄκτιστος, ἄτρεπτος, ἀναλλοίωτος, ἁπλοῦς, ἀσύνθετος, ἀσώματος, ἀόρατος, ἀναφής, ἀπερίγραπτος, ἄπειρος, ἀπερίληπτος, ἀκατάληπτος, ἀπερινόητος, ἀγαθός, δίκαιος, παντοδύναμος, πάντων κτισμάτων δημιουργός, παντοκράτωρ, παντεπόπτης, πάντων προνοητής, ἐξουσιαστής, κριτής, καὶ γινώσκομεν καὶ ὁμολογοῦμεν.

   Γνωρίζουμε και ομολογούμε ότι ο Θεός είναι χωρίς αρχή και τέλος, αιώνιος, παντοτινός, αδημιούργητος, αμετάβλητος, αναλλοίωτος, απλός, ασύνθετος, ασώματος, αόρατος, αψηλάφητος, απερίγραπτος, άπειρος, απεριόριστος, ακατάληπτος, αχώρητος στο νου, αγαθός, δίκαιος, παντοδύναμος, δημιουργός όλων των κτισμάτων, παντοκράτορας, παντεπόπτης, προνοητής όλων, εξουσιαστής και κριτής.

   Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός

   Διαγραφή
 5. Πολύ ωραίο το πρώτο επεισόδιο. Ευχαριστούμε!

  Τι να προλάβεις βέβαια να πρωτοπείς σε τρία τέταρτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διαβάστε το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ βιβλίο με τη ζωή του, που έχει γράψει ο μακαριστός π. Μωυσής Αγιορείτης: «Ιερωνυμος Σιμωνοπετρίτης, ο Γέρων της Αναλήψεως», εκδόσεις Μυγδονία.

   Λίγο πριν φύγει ο π. Μωυσής, του οποίου τα κείμενα αγαπώ πάρα πολύ, έβλεπε ΖΩΝΤΑΝΆ τους δύο Αγίους των οποίων έγραψε τη βιογραφία: τον Άγιο Ιερώνυμο τον Σιμωνοπετρίτη και τον Άγιο Γεώργιο τον Καρσλίδη... (Μαρτυρία του Μητροπολίτου Καστορίας)

   Διαγραφή
 6. Τις τέσσερις επόμενες Κυριακές, θα προβληθούν τα επόμενα επεισόδια αυτής της σειράς ντοκιμαντέρ, με αντικείμενο τους τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή, τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιωτη, τον Γέροντα Εφραίμ τον Φιλοθεΐτη που εκοιμήθη περσι και τον Μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανό (μια άγνωστη μορφή, ένας ακόμη αγιασμένος καρπός του Αγίου Πνεύματος).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.