Ετικέτες

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Παρακαλώ για αυτοσυγκράτηση.
Προσωπικά θα περιοριστώ στην σημειολογία της εικόνας και να αναφέρω ότι με ενοχλεί η εικόνα της Παναγίας, ευκαιριακά μεταφερόμενη στις πολυθρόνες πίσω και το αναμμένο τζάκι που παραπέμπει σε τέρψη και καλή ζωή.

21 σχόλια:

 1. Με αυτοσυγκράτηση θα το πω:
  "Μανή, Θεκέλ, Φαρές"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Που πάει να πει;

   Διαγραφή
  2. "Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής". Παλαιά Διαθήκη (Δανιήλ Ε:25). Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο αναφέρει και την ιστορία.

   Διαγραφή
  3. Η συνέχεια είναι θλιβερή. ΤΗνωμένο έχω ακούσει σε κύριγμα του παναγόπουλου . Ελπίζω μη γίνει το αντίστοιχο με την Ελλάδα.

   Διαγραφή
 2. Έφτασε στο κατώτατο σημείο που θα μπορούσε.
  Είναι πλέον βαρετός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κατα τον λαο κ οι αρχοντες μαγκες...
  Πολιτικοι κ θρησκευτικοι ηγετες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο καθ' ύλην αρμόδιος να κηρύξει νινευιτική μετάνοια, συσχετίζοντας την αρρώστια αυτή με την απομάκρυνση του ανθρώπου από το Νόμο του Δημιουργού του Σύμπαντος κόσμου, έχασε την τελευταία - μάλλον - ευκαιρία να φανεί αντάξιος του αξιώματός του, είτε το ποίμνιο που παρακολουθούσε την ομιλία του αντιδρούσε θετικά, είτε όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μά καλά, γιά ποιά ζωή μιλάει; Αναφέρει τό συγκλονιστικό βιβλίο "Γιά νά ζήσει ο κόσμος" τού Αλ. Σμέμαν γιά νά αποκτήσουν βαρύτητα τά λεγόμενά του γιά τήν βιολογική ζωή απ' τήν οποία έχουμε αρπαχτεί, πιστοί στό δόγμα τού "... όχι ακόμα, μπορεί η άλλη ζωή νά περιμένει"; Γιά ποιά αόρατη απειλή μιλάει; Μία είναι η αόρατη απειλή καί κατάφερε νά μάς κοσκινίσει κλείνοντας χωρίς νά κουνηθεί φύλλο τίς εκκλησίες. Αλλά γιατί νά ζητάμε πολλά από τούς άλλους -έστω καί επικεφαλής- εμείς σάν έθνος πόσο αρνηθήκαμε τήν όντως Ζωή τού κόσμου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Είναι θλιβερό να βλέπεις Αστέρες να πέφτουν..... ευτυχώς υπάρχουν μικρά αστεράκια που προβάλλουν!!!!! Καλή μετάνοια σε όλους!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Νερόβραστος και άοσμος,δεν περίμενα τίποτε περισσότερο. Ο Θεός να μας συγχωρέσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην λες "άοσμος" γιατί είναι σύμπτωμα του ιού.
   Δεν χαράμισα καν τον χρόνο μου να τον δω.

   Διαγραφή
 8. Αποσπάσματα από την αγρυπνία που γίνεται αυτή την ώρα στο Πρωτάτο στις Καρυές του Αγίου Όρους, ανέβασε ο blogger Kelliotis Giannis στο εξαιρετικό blog "Αγιορείτικες Μνήμες"!
  Ας αφήσουμε τους διαξιφισμούς και ας προσευχηθούμε μαζί με τους Αγιορείτες...
  http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2020/03/13390_27.html?m=1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο μοναδικός λόγος που δεν θα χυδαιολογησω απέναντι σε κάποιον που επιμελώς υποτιμά τη νοημοσύνη μου, είναι γιατί πρόκειται για Ιεράρχη. Θα περιοριστώ σε αυτό και μόνο...εξάλλου πως να χαρακτηρίσει κανείς ένα κενό ράσο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο λόγος της εκκλησίας πλέον πρέπει να είναι η μνήμη θανάτου. Η εξοικείωση του Χριστιανού με τον θάνατο. Η προετοιμασία του μέσω της εξομολόγησης. Τι μπούρδες μας κατεβάζουν πλέον οι αρχιερείς μας; Ποια είναι τα λόγια των Αγίων Πατέρων; "Αν δεν αποφασίσει κανείς τον θάνατο, τίποτε δεν γίνεται. Ολα από 'κει ξεκινούν " ... Αγιος Παϊσιος (σελ. 232, Λόγοι Β' Πνευματική Αφύπνιση). Που πήγαν οι λόγοι για την Πρόνοια του Θεού μας; Ο δικός μου Θεός είναι εδώ, παρόν, μέσα στην ιστορία, και επεμβαίνει καθημερινά. Που πήγε άραγε ο Θεός των αρχιερέων μας; Λυπούμαι αφάνταστα και ναι, (ίσως και δικαιολογημένα) καμια φορά μου βγαίνει και σε οργή και νεύρα. Οχι λοιπόν, δεν θέλω ζωή χωρίς Θεία Κοινωνία. Εζησα σε αμαρτία και άγνοια πολλά χρόνια. Αλλά τώρα ξέρω. Γνωρίζω. Και δεν μπορώ να σιωπησω και να αρνηθώ. Δεν θέλω να κολλήσω εγώ, ούτε κανέναν άλλο τον ιο αλλά ταυτόχρονα δεν αξίζει ζωή χωρίς Χριστό. Που είναι τα λόγια αυτά από τους αρχιερείς μας αλλά και από τους ιερείς; Που είναι η θυσία μας. Γι'αυτό δεν μας προετοιμάζει η εκκλησία μας; Για την εξοικείωση με τον θάνατο μας. Μήπως εγώ ζω σε άλλον πλανήτη; Ναι. Ξέρω. Πάλι θεωρίες για άγριους θα ακούγονται αυτά. Εξάλλου ποιός είμαι για να μιλάω. Αλλά στο κάτω κάτω είναι και Συνταγματικό μου δικαίωμα και το ακυρώσετε κύριοι. Ψάχνω εναγωνίως να βρώ έναν παπά να με κοινωνήσει ακόμη και ιερομόναχο σε μοναστήρι και δεν βρίσκω. Ειναι δυνατον να ζούμε σε τέτοιες καταστάσεις; Θεέ μου λυπήσου μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. O υ δ ε π ο τ ε ακούστηκε η δημοσιεύτηκε είδηση για μετάδοση νοσηματος από τη θεία ευχαριστια , στη θεία ευχαριστια βρίσκεται ο I δ ι ο ς ο Χριστός , ο I δ ι ο ς ο Θεός , ο οποίος είναι π υ ρ κ α τ α ν α λ ι σ κ ο ν όπως γράφει στην επιστολή προς Eβρ. ο Aποστολος των εθνών . Ο άρτος και ο οίνος μ ε τ α β α λ λ ο ν τ α ι από το Aγιο Πνεύμα σε μ α τ ω μ ε ν ε ς σ α ρ κ ε ς του Kυριου και Θεού και Σωτήρος ημών Iησου Xριστου , είναι μ υ σ τ η ρ ι ο A σ υ λ λ η π τ ο για την A v θ ρ ω π ι ν η λογική , δ ε το κατανοεί το π ε π ε ρ α σ μ ε ν ο μυαλό μας . O μ ω ς από τη σ υ γ κ ε ν τ ρ ω σ η ανθρώπων - O π ο υ δ η π ο τ ε - είναι δυνατή η μετάδοση νοσημάτων .

   Διαγραφή
  2. Είμαι 89 ετών ιερέας.Κατά τη διάρκεια της ιερατικής μου διακονίας κοινώνησα πολύ κόσμο και με σοβαρές μεταδιδόμενες ασθένειες.Τον καιρό που το ειτς ήταν στο αποκορύφωμά του,μια Κυριακή ήλθε ένας νέος στο Ιερό και μου είπε:πάτερ έχω έιτς και θέλω να κοινωνήσω,έφερα και κουταλάκι.Εγώ του είπα,φύλαξε το κουταλάκι και να πάς να σταθείς τελευταίος στη σειρά και θα σε κοινωνήσω όπως τους άλλους.Έτσι έγινε και εγώ κατελυσα το περίσευμα της Θείας Κοινωνίας και όπως βλέπετε όχι μόνο δεν έπαθα τίποτα,άλλά ζω και πλησιάζω τα 90 με καθαρό νου και διαύγεια πνεύματος.
   Αυτός ο θόρυβος που γίνεται τώρα με τον κορονοϊό είναι αποτάλεσμα άγνοιας και απιστίας το λιγότερο που θα πω.
   Η Θεία Κοινωνία είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου,είναι η τροφή της ψυχής για να ζήσει,σύμφωνα με τον ίδιο τον Κύριο.Διαβάστε το έκτο κεφάλαιο του κατά Ιωάννου για να καταλάβετε την αλήθεια.Oσοι δε κοινωνούν έχουν ψυχή νεκρή όχι ζωντανή,γιατί από ζωντανό οργανισμό όταν λείψει η τροφή πεθαίνει δεν είναι έτσι;

   Διαγραφή
  3. Eυαγγελιον Iωαννου4 Απριλίου 2020 - 11:23 μ.μ.

   ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ὁ π ι σ τ ε ύ ω ν εἰς ἐ μ ὲ ἔχει ζ ω ὴ ν α ἰ ώ ν ι ο ν . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος τῆς ζ ω ῆ ς . οἱ πατέρες ὑμῶν ἔφαγον τὸ μάννα ἐν τῇ ἐρήμῳ καὶ ἀπέθανον · o ὗ τ ό ς ἐ σ τ ι ν ὁ ἄρτος ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβαίνων , ἵνα τις ἐξ α ὐ τ ο ῦ φάγῃ καὶ μ ὴ ἀποθάνῃ . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος ὁ ζ ῶ ν ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς · ἐ ά ν τις φάγῃ ἐκ τ ο ύ τ ο υ τοῦ ἄρτου , ζ ή σ ε τ α ι εἰς τὸν α ἰ ῶ ν α . καὶ ὁ ἄρτος δὲ ὃν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω , ἡ σ ά ρ ξ μ ο υ ἐ σ τ ι ν , ἣν ἐ γ ὼ δ ώ σ ω ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζ ω ῆ ς . εμάχοντο οὖν πρὸς ἀλλήλους οἱ Ἰουδαῖοι λέγοντας · πῶς δύναται ο ὗ τ ο ς ἡμῖν δοῦναι τὴν σάρκα φαγεῖν ; εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς · ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ἐ ὰ ν μ ὴ φάγητε τὴ σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα , ο ὐ κ ἔχετε ζ ω ὴ ν ἐν ἑαυτοῖς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζ ω ὴ ν αἰώνιον , καὶ ἐ γ ὼ ἀ ν α σ τ ή σ ω αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ . ἡ γὰρ σ ά ρ ξ μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι β ρ ῶ σ ι ς , καὶ τὸ αἷμά μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι π ό σ ι ς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐ μ ο ὶ μ έ ν ε ι , κἀγὼ ἐν αὐτῷ .

   Διαγραφή
 11. Στεναχωρεθηκα πολύ αλλά δυστυχώς αυτόν αξίζουμε!! Που είσαι Άγιε Αυγουστίνε Καντιωτη σήκω να δεις τα χάλια μας. (και τα δικά μου πρώτα πρώτα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Έλα μωρε ... τελείωμενοι είναι όλοι τους ... υπαλληλακια της ΝΤΠ ... οι περισσότεροι μασόνοι.

  Λίγες οι ώρες τους ... στο ξεσκαρτάρισμα θα είναι οι πρώτοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η απορία μου είναι,δε διάβασαν αυτοί οι θεολόγοι και οι αρχιερείς Παλαιά Διαθήκη και δε κατάλαβαν ότι η ιστορία του Εβραϊκού λαού είναι η ιστορία και του Xριστιανισμού;Όταν οι Εβραίοι απομακρύνονταν από το Θεό και συμπορεύονταν με τα έθνη τα ειδωλολατικά,είχαν ασθένειες,θανάτους και υποδουλώνονταν στους εχθρούς τους,μέχρι και τα Iερά και τα Oσια τους και η Κιβωτός του Μαρτυρίου έπεσε στα χέρια των εχθρών τους.Και όταν ενθυμούνταν τοv Θεό και μετανοούσαν, ερχόταν η ηρεμία,η ησυχία και η γαλήνη στα σπίτια τους.Αντί να κηρύξουν μετάνοια ταπείνωση και αποχή από την αμαρτωλή ζωή,αντί να καταφύγουν στοv Κύριο με παρακλήσεις και δεήσεις προς τον δυνάμενο να μας σώσει από την ασθένεια,απαγορεύουν τη θεία λειτουργία και τις ακουλουθίες της Εκκλησίας, καταργούν τα όπλα πού μπορούν να πολεμήσουν κάθε κακό!
  Η απιστία και η αποστασία στο αποκορύφωμά της!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.