Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

«ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ!»Χθες συναντηθήκαμε, μαζί με τον φίλο μου τον Θοδωρή, με τον γέροντα ο οποίος κατά καιρούς έχει κάνει πολλές αποκαλύψεις από το παρόν. 
Ήταν άρρωστος και μας δέχτηκε στο κελλί του.
Προέβη σε πολύ μεγάλες αποκαλύψεις και μας έβαλε ...μπουρλότο!
Λυπάμαι που δεν μπορώ να γράψω όσα μας είπε, παρά μόνο θα σας δώσω ένα περίγραμμα αυτών κι αυτό με πολύ δυσκολία και πολύ γενικά:


Πολύ αδικήθηκε η Ελλάδα κι οι Έλληνες και τον Θεό δεν του αρέσει η αδικία!
Πολύ-πολύ σύντομα (σ.σ."ΗτΠ": ο γέροντας ήταν πιο συγκεκριμένος!), θα γίνει κάτι που θα ανατρέψει όλη την κατάσταση!
Μάλλον, είναι για να μπούμε στις δοκιμασίες με υψηλό ηθικό και το φρόνημα, για να αντέξουμε.

Με εντυπωσίασε που ο γέροντας ήταν κάθετος! 
Φεύγοντας αφού κατάλαβε ότι δυσκολευόμουν να αποδεχθώ τις αποκαλύψεις του, μου είπε χαμογελώντας και με βεβαιότητα:
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ!20 σχόλια:

 1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ ΤΡΙΩΔΙΟ ΕΧΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι!
   Θα γνωρίζετε ότι δεν γράφω στον αέρα πράγματα.
   Κοντός ψαλμός αλληλούια!

   Διαγραφή
  2. Εσύ τώρα να δεις τι μπουρλότο περιέργειας μας έβαλες.
   Κάτι που σκέφτομαι ότι μπορεί να έχει σχέση με το ηθικό είναι ο τάφος που λέγεται...;
   Όπως και να είναι να έχουμε την ευχή του γέροντα και αν πιάνει τίποτα να ευχηθούμε περαστικά.

   Διαγραφή
 2. Καλημέρα.... Δηλαδή για να καταλάβω.... ρωτήσατε τον Γέροντα αν θέλει να τα δημοσιοποιήσετε και είπε όχι.... ή εσείς κρίνατε πως δεν πρέπει να τα πείτε όλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όπου πλεόνασε η αμαρτία υπερπλεόνασε η χάρις, αυτό ισχύει και για μας. Μη φοβάστε, μόνο ελπίζετε στο Θεό, ο καθένας να προσεύχεται για τον εαυτό του από δω και πέρα, ότι γίνει θα γίνει ατομικά για τον καθένα, εννοώ οι ευλογίες και οι δοκιμασίες. Τι κάνει ο καθένας για τον εαυτό του. Από κει και πέρα δε πιστεύω πολύ σε προφητείες γερόντων και τα λεγόμενα τους γιατί και αυτοί δε γνωρίζουν και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι προσευχή για έλεος, και αν ο καθένας αλλάξει θα αλλάξει και ένα μικρό ποσοστό του συνόλου. Πάντως η μετάνοια και επιστροφή στην ευσέβεια θα έρθει με τις δοκιμασίες. πιθανών φέτος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πιθανολογώ ότι μέσα στην άνοιξη θα μπουκάρει η Τουρκία στη Συρία και θα αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης που έχουν τα κράτη για την Τουρκία με θετικό αντίκτυπο σε εμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δηλ.ακομη δεν έχει μπουκαρει στη Συρία???

   Διαγραφή
 5. Ίσως ήρθε η ώρα που θα πάρουμε πίσω την Βόρεια Ήπειρο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και όχι μόνο. Τις χαμένες πατρίδες μας τις χρωστάει ο Πανάγαθος Πατέρας μας. Είναι χώματα ΑΓΊΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Ιησούς Χριστός Unkown δεν χρωστάει σε κανέναν και τίποτα..
  Εμείς χρωστάμε στον Ιησού Χριστό και θα πληρώσουμε αναλόγως και ακριβοδίκαια.

  Οι χαμένες πατρίδες χάθηκαν διότι και εμείς δεν ήμασταν και " πολύ εντάξει"ως ορθόδοξοι χριστιανοί...

  Πληρώνουμε το κανόνα μας..και ήλθε η ώρα της λύτρωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πες μας κάτι περισσότερο από αυτά που μπορείς να πεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η εκκλησία μας έχει έναν άγιο που ονομάζεται Νικόλαος ο στρατιωτικός.

  Αυτός έζησε κοντά στο 800 μ.Χ. και ήταν στρατιωτικός την εποχή που βασίλευε ο Νικηφόρος Πατρίκιος.

  Είχαν μαζευτεί τα στρατεύματα του Νικηφόρου και κατευθύνονταν για να πολεμήσουν ενάντια στους Βούλγαρους. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής ο άγιος Νικόλας κατέλυσε σε ένα πανδοχείο (πρέπει να είχε αξιωματική θέση). Όταν ο άγιος πήγε στο δωμάτιο του να κοιμηθεί, εμφανίστηκε η κόρη του πανδοχέα με σκοπό να αμαρτήσει μαζί του. Αλλά ο άνθρωπος που έχει συνείδηση, του τι πρέπει να πράξει στη ζωή του, ξέρει και να χειριστεί τις περιστάσεις ανάλογα. Όπως θα κατάλαβες την απέτρεψε από τον κακό σκοπό που είχε στο νου της. Και μάλιστα αυτό έγινε 3 φορές εκείνη την βραδιά.

  Αργότερα είδε στο όνειρό του ότι βρισκόταν ψηλά σε λόφο, από κάτω γινόταν μεγάλη μάχη με τους Βούλγαρους. Εκεί δίπλα του σε ένα θρόνο καθόταν ο Κύριος Ιησούς Χριστός και είχε το δεξί του πόδι επάνω από το αριστερό. Του λέει.

  «Κοίτα το πεδίο και πες μου τι βλέπεις»

  «Βλέπω τους Ρωμαίους να νικάνε»

  αλλάζει θέση τα πόδια του και βάζει το αριστερό πάνω από το δεξί και του λέει

  «Κοίτα τώρα τι βλέπεις»

  «Βλέπω τους Βούλγαρους να νικάνε»

  και νικήσανε και όλη η πεδιάδα ήταν σπαρμένη με πτώματα εκτός από ένα πολύ μικρό κομμάτι όσο χωράει για να ξαπλώσει ένα άτομο.

  Και του λέει ο Ιησούς

  «Αυτό το κομμάτι ήταν το δικό σου, επρόκειτο να σκοτωθείς στην μάχη αυτή, αλλά επειδή στάθηκες αγνός θα αξιωθείς να ζήσεις»

  Όπως και έγινε.

  Αργότερα ο Νικόλας έγινε μοναχός και ευαρέστησε πολύ το Θεό.
  ------------------------

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Για το Θεό δεν είναι δύσκολο να κάνει τη μέρα νύχτα και τη νύχτα μέρα, αφού όλα Εκείνος τα δημιούργησε από το μηδέν (0). Δε χρειάζεται ούτε καν να αλλάξει τα πόδια στο σταυροπόδι Του για να αλλάξει μια κατάσταση, αλλά για να μπορέσουμε με τα μέτρα μας να καταλάβουμε την Παντοδυναμία Του μεταχειρίζεται τέτοιους απλούς τρόπους συμπεριφοράς.

  ΩΣΤΟΣΟ δεν έχει ίχνος αυταρχισμού. Περιμένει να δει ότι υπάρχει μια δυναμική μετανοίας για να πάρει το (άκουσον, άκουσον) δικαίωμα να επέμβει. Αυτό οι περισσότεροι το ερμηνεύουν ως ανυπαρξία Θεού, ή αδιαφορία, ή αδυναμία.

  Πρόβλημά τους!!!

  Ο Θεός είναι πάντα μέσα μας, απλώς εμείς είμαστε εκτός εαυτού!!!
  Ο Θεός είναι εδώ και σε λίγο θα καθαρίσει τον πλανήτη Του. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους μας να αξιωθούμε να ζήσουμε το "Ελθέτω η Βασιλεία Σου, ως εν Ουρανώ και επί της γης"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και τώρα σε ρωτάω υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που αν τους τύχει κάτι τέτοιο θα αντιδράσουν παρόμοια ; Ναι παιδί μου υπάρχουν, αλλά είναι πολύ λίγοι. Μετρημένοι στα δάχτυλα.

   Οι περισσότεροι δεν σκέφτονται και κάνουν πράξεις άλογες, ικανοποιούν την σάρκα τους και μετά όταν έρχεται η συμφορά του Θεού τότε τα βάζουν και μαζί του. Γιατί σε μένα λένε, τι έκανα ;

   Σκέψου καταστάσεις στη ζωή μας και θα δεις ότι για όλα τα άσχημα και κακά που μας έρχονται φταίμε αποκλειστικά και μόνο εμείς. Πηγαίνουμε σε διάφορα εστιατόρια, πίνουμε και μετά πιάνουμε το τιμόνι στα χέρια μας για να οδηγήσουμε και είμαστε κινούμενη μηχανή θανάτου.

   Ερχόμαστε σε επαφή με το άλλο φύλλο ενώ είμαστε σε μέθη ή υπό την επήρεια ναρκωτικών και το παιδί μας έρχεται στον κόσμο προβληματικό. Ταλαιπωρούμαστε μια ζωή εμείς και ταλαιπωρούμε και το παιδί μας για τη δική μας την αμαρτία.

   Ακόμη οι άνθρωποι μετέχουν της ομοφυλοφιλίας, κολλάνε ασθένειες φοβερές και μετά ...; πάλι φταίει ο Θεός που έδωσε αυτή την αρρώστια στους ανθρώπους.

   Σκοτώνουμε, κλέβουμε, λέμε ψέματα με το παραμικρό και η ψυχή μας γίνεται ένας βούρκος.

   Για ότι μας τυχαίνει στη ζωή μας κατηγορούμε τον Θεό. Αλλά δεν ξέρουμε να επιρρίψουμε και στον Θεό ότι καλό μας τυχαίνει ή για ότι μας έχει προστατέψει.

   Προχθές μια κυρία με πήρε τηλέφωνο και έκλαιγε γιατί συγκρούστηκε το αυτοκίνητό της με ένα φορτηγό και ...; Του έλεγε του Θεού ...; «τι έχω κάνει και τα παθαίνω αυτά ;» Δεν μπορούσε να δει το θαύμα που έκανε ο Κύριος επάνω της, ότι δηλαδή βγήκε ακέραια από το αμάξι. Και συνέχιζε και είχε την απαίτηση από τον Θεό ότι έπρεπε να την προφυλάξει να μην τρακάρει καθόλου. Αλλά ο Θεός ξέρει τι κάνει και οι βουλές Του είναι άγνωστες σε μας. Το πώς κατεργάζεται την σωτηρία μας είναι κρυφό και μέγα μυστήριο. Είμαστε αχάριστοι και βιαστικοί στη ζωή μας. Τα θέλουμε ΟΛΑ και ΤΩΡΑ.

   Ένα ελαφρυντικό που έχουμε είναι ότι δεν έχουμε εκκλησιαστική παιδεία. Δεν ξέρουν πλέον οι γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους τι είναι σωστό και τι όχι. Αλλά αυτό δεν τα απαλλάσσει τελείως από το βάρος της αμαρτίας. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας αυτό το κρυφό ρολογάκι που χτυπάει και μας λέει «αυτό πρέπει, το άλλο όχι».

   Κοίτα στον βίο του αγίου Νικολάου που σου είπα. Είχε παιδεία χριστιανική, ήξερε πώς να φερθεί, δεν αμάρτησε, την επόμενη μέρα η ζωή του θα παιζόταν κορώνα γράμματα. Θα άφηνε τον εαυτό του ανοχύρωτο για την απόλαυση μιας στιγμής ;

   Κοίτα τώρα και τι έπαθε ο Ελληνικός στρατός επί Βενιζέλου. Προχωρήσαμε βαθειά μέσα στην Τουρκία αλλά από πολλούς Έλληνες η συμπεριφορά τους δεν ήταν η πρέπουσα. Γίνανε καταστροφές και λεηλασίες. Την κατάληξη την γνωρίζουμε, αλλά να ξέρεις, όσοι δεν φερθήκανε σωστά κανείς δεν γύρισε σπίτι του. Και συνεχίζουμε και βλέπουμε τον Ελληνισμό στη Σμύρνη (λίγο πριν την μεγάλη καταστροφή) να ζει μέσα στην πολυτέλεια έχοντας ξεχάσει τον Θεό και ήρθε η συμφορά κατακέφαλα.

   Διαγραφή
  2. Τα ίδια γίνανε και στην Κύπρο. Έτσι ζούσε ο κόσμος αμαρτωλά και τους πήρε ο Θεός το μισό νησί.

   Βλέπεις τι τους πήρε ; Μόνο το μισό νησί. Άνετα μπορούσαν οι Τούρκοι να την πάρουν ολόκληρη την Κύπρο. Αλλά δεν τους έδωσε ο Θεός τέτοιο πνεύμα. Αντίθετα έδωσε στους Κυπρίους μια τελευταία ευκαιρία. Να βλέπουν τη μισή πατρίδα τους σκλαβωμένη. Και τώρα πρέπει να αποφασίσουν αν θα την ξαναπάρουν πίσω με την μετάνοια ή αν όχι η Δαμόκλειος σπάθη θα πέσει ολοκληρωτικά πάνω τους.

   Όταν οι αμαρτίες οι προσωπικές γίνουν μαζικές σε ένα έθνος τότε η τιμωρία έρχεται σε όλο το έθνος. Και το αντίθετο φυσικά, όταν οι άνθρωποι ζουν με σύνεση τότε τους προστατεύει ο Θεός και δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν. Όσο μικρό και αν είναι το κράτος και όσο και δυνατός και αν είναι ο εχθρός. Κοίτα στην Παλαιά Διαθήκη τον Δαυίδ, έκανε καταμέτρηση στα στρατεύματά του και οργίστηκε ο Θεός με αυτή του την πράξη. Δεν ήταν φυσικό να κάνει καταμέτρηση ; Για τον Θεό δεν ήταν. Γιατί έδινε βάση στον αριθμό της δύναμής του και όχι στη δύναμη του Θεού. Είναι απαίτηση Του να δίνουμε βάση στη δύναμή Του και όχι στις δικές μας δυνάμεις.

   Μόνο η μετάνοια παιδί μου θα σώσει το έθνος μας. Και μετάνοια σημαίνει σταματάμε την αμαρτία και εμπιστευόμαστε την πορεία μας στα χέρια του Θεού.

   Διαγραφή
  3. Τι ωραία που μας θύμησες αυτό το συναξαρι του Αγίου Νικολάου. Το είχα ξανακούσει σε μια ομιλία του π. Αθανασίου Μυτιληναίου. Πολύτιμο! Ευχαριστούμε!

   Διαγραφή
 10. ΦΙΛΙΠΠΕ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΟΜΟΛΟΓΩ, ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ "ΜΕΣΑ" ΚΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ.
  ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΝΤΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΙ ΕΛΛΑΔΑ.

  ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΙΓΚ ΜΠΡΑΔΕΡ.ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΔΙΕΥΚΡΥΝΙΣΕΙΣ.

  ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΜΙΛΑΝΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αν κρινω απο τις επομενες αναρτησεις μαλλον προκειται για τη διαλυση των σκοπιων αλλα αυτο σημαινει και πολεμος στα βαλκανια οπως μας εχουν πει και καποιοι γεροντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Τα σκόπια τετέλεσται, είναι προφανές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Όχι μην μας το μαρτυρησεις, είναι κακό γιατί θα σου δώσει περηφάνια. Εξάλλου είναι όλα τόσο κοντά, ο πόλεμος έχει πιαστεί από κάτω, τα μίλια είναι κοντά, το χιλιαρμενο επίσης κοντά. Θα τα δούμε όλα 3d με dolby ήχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ιβάνοφ: Η ιστορία και ο χρόνος θα πούνε ποιος είναι πίσω από όλους, ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να πάρουν αυτό που τους αξίζει.Απειλούνται ζωές πολιτικών.
  Ο Ιβάνοφ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι ξένοι και οι υπηρεσίες μας είχαν ειδοποιήσει για μια πραγματική απειλή για δύο ηγέτες των κομμάτων.
  - Υπήρχαν επίσης δηλώσεις ενός πολιτικού για τις απειλές που έλαβαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δεν μπορώ να μπω σε αυτό. Αλλά το γεγονός είναι ότι υπάρχουν απειλές. Ο εικοστός πρώτος αιώνας που είναι το σήμερα, πρέπει να σκοτώσουμε ιδέες, έννοιες, οράματα. Οι απειλές είναι πραγματικές, δεν μπορώ να πω τα ονόματα, οι υπηρεσίες τα γνωρίζουν, είπε ο Iβάνοφ.
  https://corfiatiko.blogspot.com/2020/02/blog-post_620.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.