Ετικέτες

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

Άγγελος Συρίγος: Οι Τούρκοι θα κατεβάσουν πλοίο και στην Κρήτη

6 σχόλια:

 1. Πρώην ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης: «Εάν δεν υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα τα χάσουμε»

  Αστειεύεσαι ναυαρχούκο; Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα έχετε ήδη πουλήσει. Όμως σε κάθε επίσημη σύμβαση αγοραπωλησίας εκτός από τις υπογραφές, τις οποίες ήδη βάλατε πρέπει να μπαίνει και η σφραγίδα του Θεού, την οποία σας την αρνείται, τουλάχιστον μέχρι να αναδείξει Εκείνος ηγέτες στρατιωτικούς και πολιτικούς του αναστήματος του Δημητρίου Γράψα. Και τότε θα επιτρέψει να γίνει εμπλοκή.

  Αν σε έκαιγαν ναυαρχούκο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα εμπόδιζες τον Αλέξη που πήγε και παρέδωσε τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ στους "χαλβάδες Φαρσάλων"; Ούτε εκεί μπήκε η σφραγίδα του Θεού και θα το καταλάβεις πολύ σύντομα κι εσύ και η υπόλοιπη πολιτικο-δημοσιογραφο-στρατιωτική συμμορία

  ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ... ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξόδεψες τη ζωή σου αφρόνως, ώ κατησχυμένε άνθρωπε και σου αξίζει κάθε τιμωρία. Τουλάχιστον προφυλάξου τούτη την ημέρα που σου έμεινε από τις ημέρες σου, που επέρασες ματαίως, άπρακτες για τα αγαθά, αλλά πλούσιες για τα κακά.

   Μη ρωτήσεις για τον κόσμο, ούτε για την κατάσταση σ’ αυτόν, ούτε για τους μοναχούς, ή τις υποθέσεις τους και πώς είναι, ούτε για την ποσότητα της εργασίας τους και μη φροντίσεις για τίποτα παρόμοιο.

   Εξήλθες από τον κόσμο με μυστήριο (με το μυστήριο του βαπτίσματος, κατά το οποίο ο βαπτισμένος αποθνήσκει για τον κόσμο και γεννάται πνευματικώς για το Χριστό) και θεωρήθηκες νεκρός χάριν του Χριστού, να μη ζήσεις λοιπόν για τον κόσμο, ούτε για τα πράγματα του κόσμου για να επιτύχεις την ανάπαυσι και να αποκτήσεις ζωή εν Χριστώ.

   Γίνε έτοιμος να δεχθείς κάνε όνειδος και ύβρι, κάθε χλευασμό και μομφή από όλους. Και να τα δέχεσαι όλα ευχαρίστως, με τη σκέψη ότι είσαι πραγματικά άξιος γι’ αυτά, υπόμεινε κάθε πόνο και κάθε θλίψη και κίνδυνο από τους δαίμονες των οποίων έπραξες ευχαρίστως το θέλημα.

   Υπέφερε επίσης κάθε ανάγκη και όσα συμβαίνουν φυσικά και όλες τις πικρότητες και με την πεποίθηση στο Θεό υπέμεινε και τη στέρηση των αναγκαίων τροφών του σώματος, που σε λίγο θα μεταβληθούν σε κοπριά.

   Και όλα αυτά θέλησε να τα δεχθείς με την ελπίδα στο Θεό, μην περιμένοντας λύτρωσι από αλλού, ή παρηγοριά από άλλον. Απόθεσε τη μέριμνά σου στον Κύριο, κατάκρινε τον εαυτό σου για όλους τους πειρασμούς σου ως αίτιον αυτών. Να μη σκανδαλιστείς σε τίποτα και να μη μεμφθείς κανέναν από αυτούς που σε λυπούν. Διότι έφαγες από το απαγορευμένο δέντρο και απέκτησες διάφορα πάθη. Δέξου τις πικρότητες με χαρά, για να σε ταράξουν λίγο κι έπειτα να γλυκαθείς.

   Αλίμονο σε σένα και στη δυσώδη δόξα σου, διότι εγκατέλειψες την ψυχή σου σα να είναι ανεύθυνη, ενώ είναι γεμάτη από κάθε αμαρτία και κατέκρινες άλλους με το λόγο, ή κατά διάνοια.
   Διότι σε ικανοποιεί, ναι σε ικανοποιεί αυτή η χοιρώδης τροφή με την οποία τρέφεσαι έως τώρα.
   Ποια σχέση υπάρχει ανάμεσα σε σένα και τους ανθρώπους, ώ ρυπαρέ; Δε ντρέπεσαι να συναναστρέφεσαι μ’ αυτούς αφού επέδειξες παράλογη διαγωγή;

   Αν προσέξεις σ’ αυτά και τα κρατήσεις όλα, ίσως με τη βοήθεια του Θεού σωθείς. Ειδεμή θα απέλθεις στο σκοτεινό τόπο και στα σκηνώματα των δαιμόνων, των οποίων τα θελήματα εξετέλεσες με αναίδεια. Ιδού, σε διαβεβαίωσα για όλα αυτά. Αν ο Θεός κινηθεί να σου ανταποδώσει τα δίκαια για τις ύβρεις και τις μομφές τις οποίες σκέφτηκες και ανέφερες εναντίον του όλον τον καιρό, όλος ο κόσμος θα ασχοληθεί με σένα. Λοιπόν παύσε από τώρα και υπέμεινε τις πικρές ανταμοιβές που έρχονται σε σένα.

   Αββάς Ισαάκ ο Σύρος

   Διαγραφή
  2. Η αμαρτία είναι φωτιά. Και οι κρουνοί που σβήνουν αυτή τη φωτιά είναι οι κρουνοί της μετανοίας. Αν πιάσει φωτιά το διπλανό σπίτι, δε θα τρέξεις κι εσύ για να σβήσει η φωτιά; Αν αδιαφορήσεις η φωτιά θα επεκταθεί και στο δικό σου σπίτι. Έτσι δε μπορείς να αδιαφορήσεις όταν ο άλλος καίγεται από τη φωτιά της αμαρτίας.

   Ρίξε τα δάκρυά σου για να σβηστεί η φωτιά. Αν αδιαφορήσεις θα έχεις κι εσύ κρίμα, αμαρτία.
   Κι αν όχι μόνο αδιαφορήσεις, αλλά γελάς κιόλας και σχολιάζεις την αμαρτία του άλλου και τη διαπομπεύεις, τότε πια θα επιτρέψει ο Θεός να πέσεις κι εσύ. Και η φωτιά της δικής σου αμαρτίας μπορεί να είναι ο προθάλαμος της κολάσεως κατά τον Ιερό Χρυσόστομο.

   http://elderephraimarizona.blogspot.com/2019/12/blog-post.html

   Διαγραφή
  3. Ευχαριστούμε Άγιοι Πατέρες Ισαάκ και Εφραίμ για τις θείες σας συμβουλές που μας στείλατε από τόσο μεγάλη απόσταση (χρονική ο ένας και τοπική ο άλλος). Παρακαλέστε τον ελεήμονα Θεό να μας στείλει πηγές δακρύων για να ξεπλύνουμε πρώτα τις δικές μας αμαρτίες και σε δεύτερη φάση και του πλησίον μας, με την ευρύτερη έννοια.

   Ει Κύριος μεθ' ημών, ουδείς καθ΄ημών

   Διαγραφή
 2. Σωστά τα έγραψες αδερφέ (10:12)! Θα περάσουμε δια πυρός και σιδήρου, αλλά ευχόμεθα όλοι να μην εγκαταλείψει το έθνος μας ο Χριστός και η Παναγία μας. Καλά, Ευλογημένα και Πανορθόδοξα Χριστούγεννα σε όλους όσους ακόμη σκέφτονται και πράττουν ως Έλληνες! Καλή Μετάνοια σε όλους εμάς τους αμαρτωλούς, αλλά που είναι ακόμη αναμμένη μέσα μας η ζέση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι; Ακόμα δεν κατέβασαν; Ακόμα δεν την παραχωρήσαμε; Εκπλήσσομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.