Ετικέτες

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019

Κοιμήθηκε ο Άγιος Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα.

12 σχόλια:

 1. Δεν μπορώ να το πιστέψω.
  Ας έχουμε τις πρεσβείες του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να έχετε την ευχή μου. Να έχετε υγεία. Ο καθένας ξέρει τι έχει στον τρουβά του, αλλά η Διαθήκη που σας αφήνω είναι να γνωρίσετε το Άγιο Πνεύμα. Να το εργαστείτε και να το χτίσετε μέσα σας, τηρώντας τις εντολές του Ευαγγελίου και έχοντας ειρήνη στη ψυχή σας. Να έχετε αγάπη, ομόνοια και να φωνάζετε το όνομα του Χριστού και της Παναγίας μας. Οι άγγελοι να σας συντροφεύουν. Πώς λένε αυτούς που παντρεύονται παράνομα εδώ;

   Συνομιλήτρια: Μήπως εννοείτε τους ομοφυλόφιλους;

   Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Ναι αυτούς. Η Παλαιά Διαθήκη λέγει: «Δεν θα μείνει το πνεύμα μου στους ανθρώπους, γιατί είναι σάρκες». Αυτό ισχύει για σήμερα. Τα Σόδομα κάηκαν, το ίδιο… τα πυρηνικά. Δεν ανέχεται αυτές τις αμαρτίες ο Χριστός. Παντού λατρεύεται η αμαρτία της σάρκας. Δεν υπάρχει μετάνοια. Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία μετανόησε. Όλοι οι ομοφυλόφιλοι θα εξαλειφθούν. Όλα χώμα… Τα πυρηνικά… Όλα χώμα. Ο πόλεμος θα γίνει για τις αμαρτίες της σάρκας.

   Διαγραφή
 2. Έλεγε η αγία Συγκλητική:

  «Σ' αυτή τη γη είμαστε σα μέσα σε δεύτερη μητρική κοιλιά. Μέσα στην κοιλιά της μητέρας μας δεν ζούσαμε όπως τώρα, ούτε τρώγαμε στέρεες τροφές όπως τώρα, ούτε βέβαια μπορούσαμε να κάνουμε ότι κάνουμε τώρα. Όντας εκεί, ήμασταν μακριά από το ηλιακό και κάθε άλλο φως και δεν είχαμε τα πολλά ευχάριστα που έχουμε εδώ. Έτσι και όσο είμαστε σε αυτόν τον κόσμο, στερούμαστε κάποια μεγάλα και θαυμαστά αγαθά που υπάρχουν στη βασιλεία των ουρανών.

  Αφού λοιπόν αρκετά δοκιμάσαμε τα παρόντα, ας επιθυμήσουμε πια τα εκεί· γευτήκαμε τις εδώ τροφές, ας ορεχτούμε τις θεϊκές· απολαύσαμε το εδώ φως, ας ποθήσουμε τον Ήλιο της δικαιοσύνης· ας ποθήσουμε να δούμε την ουράνια Ιερουσαλήμ (πρβ. Γαλ. 4, 26), την πατρίδα και μητέρα μας· ας ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας σύμφωνα με αυτά που ελπίζουμε εκεί, ώστε να απολαύσουμε και τα αιώνια αγαθά.

  »Όπως δηλαδή τα έμβρυα, αφού αναπτυχθούν πλήρως μέσα στη μήτρα, με τη γέννηση αφήνουν πια την ατελή τροφή και ζωή και έρχονται σε άλλη μορφή ζωής, τελειότερη, έτσι και οι δίκαιοι· αφού τελειοποιηθούν με τη ζωή τους στον κόσμο, μεταβαίνουν στην ουράνια πολιτεία, προχωρώντας από δύναμη σε δύναμη, όπως λέει η Γραφή (Ψαλμ. 83, 8).

  Οι αμαρτωλοί όμως, όπως τα έμβρυα που πεθαίνουν μέσα στη μήτρα, από το ένα σκοτάδι μεταφέρονται στο άλλο· όσο δηλαδή είναι στη γη, από την εμπαθή προσκόλληση τους στα γήινα ζουν σαν σε σκοτάδι, και όταν πεθαίνουν, ρίχνονται στους κατασκότεινους τόπους της αβύσσου.

  » Τρεις φορές, επομένως, γεννιόμαστε στη ζωή. Την πρώτη φορά από τη μητέρα μας, οπότε από τη γη ερχόμαστε στη γη. Με τις άλλες δύο γεννήσεις μεταφερόμαστε από τη γη στον ουρανό. Η μία από αυτές γίνεται από τη θεία χάρη μέσω του αγίου βαπτίσματος και την ονομάζουμε πολύ σωστά «παλιγγενεσία» (πρβ. Τιτ. 3, 5), δηλαδή αναγέννηση. Η άλλη αναγέννηση πραγματοποιείται με τη μετάνοια και τους κόπους για χάρη της αρετής· σε αυτήν και παραμένουμε».

  Ευεργετινός – Υπόθεση 6, (ΣΤ) – Είναι ασύλληπτη η ευφροσύνη στον ουρανό και η δόξα που περιμένει τους αγίους, Περιβόλι της Παναγίας, 2001

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ήθελα να σας πω κάτι για τον Παράδεισο. Πριν από τα ογδόντα μου χρόνια, πήγαινα συχνά στον Παράδεισο. Και τώρα βέβαια, αλλά η ηλικία έχει τον ρόλο της. Μία φορά με πήρε ο Κύριος από το χέρι και μου έλεγε « ..εδώ έκανες εκκλησία, εδώ εξομολόγησες και σώθηκε η ψυχή, εδώ παρηγόρησες, εδώ νουθέτησες,.», μου έλεγε δηλαδή τα πάντα και μαζί με αυτό μου έδινε χαρά, συγχρόνως με το λόγο του, Τόσο πολύ χαρά που είπα. Χριστούλη μου, δεν αντέχω άλλο. Δεν αντέχω άλλο. Θα εκραγώ. Να με γυρίσεις πίσω. Και βρέθηκα πάλι στο δωμάτιό μου.

  Άλλη φορά στον Παράδεισο, είδα έναν λεβέντη, θαυμάσιο. Είχε δίπλα του ένα άλογο με μια γυριστή ουρά, ωραιότατο. Μέσα μου το ζήλεψα. Ήθελα να το είχα εγώ αυτό το άλογο. Με φωνάζει και μου λέγει, ήτανε κάτι σαν διοικητής. « Να πας να πεις στο στράτευμα, ότι το πίσω μέρος το έχουν αφύλακτο και θα πάνε οι αντάρτες ( οι δαίμονες δηλαδή ) ». Και τρέχω και το λέγω. Και γύρισα τρέχοντας να πω ότι το έκανα. Εκείνος μ’ αγκάλιασε, με φίλησε και ανέβηκε στο άλογό του χαμογελαστός και έφυγε.

  http://immorfou.org.cy/component/content/article/16-news/1494-efraim-arizona-10717.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ένας Άγιος λιγότερο για να προσεύχεται για αυτόν τον δυσμοιρο κόσμο, επομένως η καταστροφή ένα βήμα πιο κοντά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον ένας επιπλέον Άγιος στον ουρανό, να πρεσβεύει για εμάς!

   Διαγραφή
  2. Και οι δύο έχετε δίκιο αδελφοί μου . Ένας Άγιος λιγότερος στην στρατευομένη και ένας Άγιος περισσότερος στην Θριαμβεύουσα Εκκλησία . Πόσοι δίκαιοι άραγε μένουν ; Καλή μετάνοια αδελφοί μου . Δε περισσεύει η προσευχή από κανέναν μας , για να ελκύσουμε το Θείο έλεος .

   Διαγραφή
 5. Έχω την αίσθηση ότι οι πρεσβείες αυτού του πνευματικού μεγαθηρίου συγκράτησαν μέχρι σήμερα την οργή του Θεού για τη Νέα Βαβυλώνα, της οποίας η καταστροφή είχε προφητευτεί ότι θα γίνει πριν τα ελληνοτουρκικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την εγκυρότητα της παρακάτω μαρτυρίας, τη μεταφέρω, με κάθε επιφύλαξη.
  Λέγεται ότι ο γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης είχε πει κάποτε σε πνευματικό του τέκνο: «παιδί μου θα κοιμηθώ στην αρχή των γεγονότων για την Πόλη».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ

  Όταν η ψυχή βγει από το σώμα, ο εχθρός διάβολος ορμά εναντίον της με θρασύτητα και την πολεμά και την ονειδίζει και γίνεται αυστηρός και φοβερός κατήγορος των αμαρτιών της. Αλλά τότε μπορεί να δει κανείς την ψυχή που αγαπά τον Θεό και έχει μεγάλη πίστη σ’ Αυτόν, αν και πολλές φορές είχε πληγωθεί από αμαρτίες, να μην κατατρομάζει στις εφόδους του εχθρού και τις απειλές του, αλλά μάλλον να ενισχύεται με τη χάρη του Κυρίου και να τη φτερώνει η χαρά· να την κάνουν θαρραλέα οι άγιοι άγγελοι πού την οδηγούν και περιτειχισμένη από το φώς της πίστεως να αντιλέγει δυνατά με μεγάλο θάρρος στον πονηρό διάβολο:

  «Τί κοινό υπάρχει μεταξύ μας, εχθρέ του Θεού; Τί κοινό υπάρχει μεταξύ μας, δραπέτη των ουρανών και δούλε πονηρέ; δεν έχεις εσύ πάνω μας καμιά εξουσία. Ὁ Χριστός, ο Υιός του Θεού, έχει την εξουσία πάνω σ’ εμάς και πάνω σε όλα. Σ’ Αυτόν αμαρτήσαμε και σ’ Αυτόν θα απολογηθούμε, έχοντας ως εγγύηση της ευσπλαχνίας Του απέναντί μας και της σωτηρίας μας τον Τίμιο Σταυρό Του. Συ όμως, καταστροφέα, φύγε μακριά από μάς. δεν έχεις τίποτα εσύ με τούς δούλους του Χριστού».

  Και ενώ θα λέει αυτά η ψυχή με θάρρος, φεύγει πίσω ο διάβολος θρηνώντας με μεγάλη φωνή, μην μπορώντας να αντισταθεί στο όνομα του Χριστού. Ανεβαίνοντας η ψυχή, πετάει προς τα κάτω και ραπίζει τον εχθρό όπως το γεράκι χτυπά τον κόρακα. και έπειτα από αυτό, μεταφέρεται από τούς θείους αγγέλους γεμάτη χαρά στους τόπους πού της έχουν οριστεί, ανάλογα με την κατάστασή της.

  Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η μεταστροφή μιας Εβραίας που προσπάθησε να σκοτώσει το Γέροντά μας

  https://www.youtube.com/watch?v=hP1lcSvL3vI

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.