Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Η Αμερικανική Αποχώρηση Και Τα Ανύπαρκτα Διλήμματα.


2 σχόλια:

 1. Θεωρώ ότι ο δημιουργός του βίντεο διατυπώνει πολλά αστήρικτα δεδομένα. Αναφέρω μόνο ένα: Λέει ότι, όσο περισσότερο εμπλέκεται η Τουρκία στη Συριακή διένεξη, τόσο περισσότερο απομακρύνεται το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής με την Ελλάδα. Αυτό δεν ισχύει, αφ' ενός μεν διότι η στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία δεν θα είναι μεγάλη, δεν θα απαιτήσει τη συμβολή μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων, αφ' ετέρου δε διότι όσες τουρκικές δυνάμεις εμπλακούν θα "εκπαιδευτούν" σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ και όχι στο... τσαπινγκ και στο γοπινγκ! Ουσιαστική και ευρεία εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία θα γίνει μόνο αν η ίδια η Συρία "συρθεί" σε πόλεμο κατά της Τουρκίας. Αυτό όμως δεν φαίνεται πουθενά, τουλάχιστον για όσο διάστημα Σύριοι και Τούρκοι έχουν κοινό σύμμαχο, τους Ρώσους δηλαδή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχει μια προφητεία, η οποία αποδίδεται σε μαρτυρία του Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον Γέροντα Παΐσιο το 1989.
  «Οι Τούρκοι θα φύγουν από μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος.

  Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα.

  Και εσείς, όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα τράκτα, έτσι και θα πάτε πίσω… Θα σκοτωθούν μερικοί (γιατί ποιος φεύγει τώρα από το σπίτι του που εκεί έμνεσκαν τα παιδιά του, τα πάντρεψε, έστω και εάν είναι δικά του)…

  Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους… Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση), όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία.

  Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό… Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό…»

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.