Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

The Present - Steve Cutts


1 σχόλιο:

 1. Η έκπτωση από την ορθή πίστη, από την αληθινή Εκκλησία, αυτή δημιουργεί και θεοποιεί τα άψυχα είδωλα, τα ανθρώπινα κατασκευάσματα, τα άλαλα και τα μπάλαλα

  Λίγοι άνθρωποι έχουν εννοήσει το σωτήριο έργο – μήνυμα του Χριστού, που διασώζει την ανθρώπινη ύπαρξη, ατομική και συλλογική. Ειδωλοποιήθηκε η τεχνολογία – επιστήμη και αυξήθηκαν τα ψυχικά αδιέξοδα, οι καταθλίψεις, η ανεργία, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι αυτοκτονίες. Δεν βρήκαν τελικά οι άνθρωποι μακριά από την Εκκλησία, την ομορφιά της ζωής των Αγίων και την εσώτατη πνευματική χαρά τους.

  Η τεχνολογικής μορφής διακυβέρνηση απειλεί σε μέγιστο βαθμό και την δημοκρατία (εφημερίδα Guardian 7-05-2007).

  Οι επιτυχίες των διωκτικών αρχών με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, δεν εξασφάλισαν το αίσθημα ασφαλείας, ότι δεν γίνονται παρακολουθήσεις και καταγραφές κινήσεως των πολιτών, σε ιδιωτικό επίπεδο και σε επίπεδο δημοκρατίας.

  Οπωσδήποτε, εχθρός του ανθρώπου δεν είναι το διαδίκτυο και οι υπολογιστές, αλλά η εξάρτηση, η χρήση και ο εθισμός, πολυσυζητούμενοι όροι, που εκφράζουν μια εσώτατη ψυχική αλλοίωση, μια λογική που κυβερνά αρνητικά τον άνθρωπο, όπως υπογραμμίζει στην προφητεία του ο Άγιος Κοσμάς.

  ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ


  https://simeiakairwn.wordpress.com/2017/10/28/%CE%B8%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B8%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.