Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ στα αγέρωχα Κύθηρα, ένας παππούς: « πάρε αυτά τα αμάραντα να τα βάλλεις στην εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

9 σχόλια:

 1. Να πούμε ότι η παράδοση της Πόλης στους Έλληνες έχει αναβληθεί πολλές φορές. Μια από αυτές ήταν το 1922 λόγω της ασέβειας και αμαρτωλότητας των αξιωματικών του ελληνικού στρατού που βλαστημούσαν τα θεία κλπ.

  Τώρα όμως δεν ισχύει το ίδιο. Τώρα δεν παίρνει άλλη αναβολή, παρόλο που η αμαρτωλότητα και η ασέβεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Απλά τώρα θα γίνει ξεκαθάρισμα. Και μισός Έλληνας Χριστιανός να μείνει, αυτός θα κληθεί να παραστεί στην πρώτη λειτουργία της Αγια-Σοφιάς. Πάντως εγώ, έχω ακούσει για 1.000 εκλεκτούς που θα παραστούν παίρνοντας μαζί τους ένα καρβέλι ψωμί και ένα μπουκάλι νερό. Οι προσκλήσεις θα διανεμηθούν στους μακαρίους από την ίδια την Υπεραγία Θεοτόκο.

  Πάντως, η παράδοση της Πόλης και της Αγια-Σοφιάς στους Έλληνες δε θα γίνει για τα ωραία τους μάτια. Θα στρατολογηθούν για να κηρύξουν το Χριστό σε όλη την Οικουμένη, ώστε να εκπληρωθεί η

  ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και το
  "ΜΙΑ ΠΟΙΜΝΗ & ΕΙΣ ΠΟΙΜΗΝ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτά περί προσκλήσεων σε 1.000 «εκλεκτούς» είναι για να μας κάνει όλους εμάς που είμαστε για κλωτσιές να αναρωτιόμαστε αν είμαστε μέσα... Δηλαδή, εκ του πονηρού...
   Τουλάχιστον έτσι νομίζω...
   Έχουν αναπτυχθεί εντός της ορθοδοξίας πολλά άρρωστα «κινήματα» και άτομα - ίσως είμαι κι εγώ μέσα σ' αυτά - με αφορμή την Πόλη...

   Διαγραφή
  2. "Ημείς να ζητώμεν το έλεος της αφέσεως των αμαρτιών μας, και να επιμεληθώμεν την καθαρότητα της ψυχής, και τα του Θεού έρχονται μόνα τους χωρίς την ημών ζήτησιν"

   Γέροντος ΙΩΣΗΦ του Αγιορείτου, † 1959

   Διαγραφή
 2. Ο Χριστός είπε και ο α υ τ ο π τ η ς και α υ τ η κ ο ο ς μαθητής Mατθαιος έγραψε : δια τούτο λέγω υμίν ( ιουδαϊκό ιερατείο ) ότι α ρ θ η σ ε τ α ι αφ' υμων η βασιλεία του Θεού και δ ο θ η σ ε τ α ι εθνει ( δοτική πτώση , ενικό αριθμό ) π ο ι ο ν τ ι τους καρπούς αυτού . Ο Χριστός είπε και ο α υ τ ο π τ η ς και α υ τ η κ ο ο ς μαθητής Iωαννης έγραψε : εληλυθεν η ώρα ίνα δ ο ξ α σ θ ε ι ο υιός του ανθρώπου . Tιθεται το εξής ερώτημα : π ο ι ο είναι το έθνος για το οποίο γράφει ο Mατθαιος ; Tην απάντηση τη δίνει ο Iωαννης .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Ομολογία στρατιωτικής αδυναμίας απέναντι στην Τουρκία από την κυβέρνηση"

  Επομένως ο στρατός θα πρέπει να κάνει το κορόιδο και να αφήσει τους Μογγόλους να αλωνίζουν.
  (Αυτό το νόημα είχε άλλωστε και το "ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ" που είχε απευθύνει για τους πιλότους μας της Π.Α. ένας ευτραφέστατος υπουργός (ονόματα δε λέμε). Αυτό είναι εν μέρει σωστό, διότι όσες ικανότητες και να έχουν, αν δεν πάρουν εντολές από τη μασονία είναι άχρηστες.

  Ενώ με τα Σκόπια που είναι στρατιωτικά ανύπαρκτα, Βαρβιτσιώτη, πουλήσατε (η διακομματική συμμορία) τη Μακεδονία για μια ... γραβάτα στις Πρέσπες.

  ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΡΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ,
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΜΟΙΩΣ και ο άντρακλας ΓΡΑΨΑΣ απείλησε να βυθίσει το Νορβηγικό που έκανε έρευνες συνοδεία πολεμικών και οι Τούρκοι έκαναν πίσω (σα γνήσιες θρασύδειλες κότες που είναι)!

   Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.

   Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκεζίνη ο Στρατηγός πλήρωσε με αποστρατεία του τον Αύγουστο του 2009 επειδή δεν "ενημέρωσε" την τότε Υπουργό Εξωτερικών ΝΤΟΡΑ για τις Στρατιωτικές κινήσεις που έκανε στο Αιγαίο ! "ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ" ΚΑΙ Ο ΓΡΑΨΑΣ

   Η αντικατάσταση του έγινε στην Ηγεσία του ΓΕΕΘΑ με τον προβλέψιμο Αντιπτέραρχο Γιάγκο !

   Σχεδόν τίποτα δεν είναι επισήμως γνωστό για το επεισόδιο, όπως και το γιατί ο στρατηγός παραιτήθηκε “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος” με άκρα αξιοπρέπεια και άνευ σχολίου, αλλά και γιατί ο "Τύπος" δεν έκρινε... σκόπιμο να σχολιάσει τις εξής φημολογούμενες, μη επιβεβαιωθείσες, αλλά αληθοφανείς πληροφορίες που φέρουν τους Τούρκους αλλά, ιδίως, τους Αμερικανούς ως εκφράσαντες διαμαρτυρίες εναντίον του στο δικό μας υπουργείο Εξωτερικών.

   ΑΧ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΡΕ ΠΟΠΟΛΟ!!!

   Διαγραφή
  2. "Προτιµότερον νὰ σὲ βλάπτουν οἱ ἄνθρωποι παρὰ νὰ σὲ ἐξουσιάζουν οἱ δαίµονες"

   Ὅσιος Μᾶρκος ὁ ἀσκητὴς καὶ θαυµατουργός

   Διαγραφή

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.