Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΠΑΩ ΠΑΡAΚΑΤΩ...Σ' αυτήν την λαίλαπα που ζούμε, αυτό που μου δίνει κουράγιο προσωπικά είναι ότι κάπου ανάμεσά μας, ζει ο ελεήμων του Θεού και θα 'ρθει να βάλει τα πράγματα στην σειρά...
Θα 'ρθει να δώσει χείρα βοηθείας και ...πόδι τιμωρίας...

4 σχόλια:

 1. Σε ποιο βιβλίο είναι η παραπάνω μαρτυρία και από ποιον; Πλέον πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από το νέο βιβλίο: «Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης – Μαρτυρίες – Αγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί Αγίων Θεοδώρων – Άγιον Όρος»

   -Μια φορά επισκέφτηκα τον Άγιο Πορφύριο και μιλήσαμε για την Ελλάδα και τους πολιτικούς της. Τότε μου είπε το εξής, που μου έκανε μεγάλη εντύπωση: «Θα έρθει μετά από χρόνια ένα παλικάρι που θα είναι πάρα πολύ πιστό στον Θεό και θα μας κυβερνήσει. Θα έρθει ένα παλικάρι και θα φέρει όλη τη νεολαία κοντά στον Χριστό».

   -Κάποτε πήγα για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, στο Έσσεξ της Αγγλίας, και συνάντησα τον Γέροντα Σωφρόνιο (Σαχάρωφ). Κάποια στιγμή του είπα:

   -Γέροντα, ο Πνευματικός μου είναι ο π. Πορφύριος.

   -Ωωω…! Τι μου λες παιδί μου…! Θα πας και θα του βάλεις μία μετάνοια για σένα και μία για μένα και θα του πεις: «Από τον παππούλη, τον Σωφρόνιο, μαζί με πολλές, πολλές ευχές!»

   Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα και μίλησα στον Άγιο σχετικά με τον π. Σωφρόνιο, μου είπε αυθόρμητα, σαν να μονολογούσε: «Μωρέ, εγώ κάθε ημέρα τον εβλέπω. Αφού κάθε ημέρα είμαστε μαζί…»

   -Μία άλλη φορά πήγα με μία σύγχρονη ιεραπόστολο, την Ελληνοαμερικανίδα Σταυρούλα (Σταυρίτσα) Ζαχαρίου.

   Εκείνη του μίλησε για την ζωή της. Καταγότανε από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας και ήταν ξαδέρφη του αγιογράφου και λογοτέχνη Φώτη Κόντογλου. Έζησε αρκετά χρόνια στην Αμερική με πλούτη και ανέσεις. Από αγάπη προς τον συνάνθρωπο πήγε στην Αφρική, όπου επιδόθηκε με πολύ ζήλο στο ιεραποστολικό έργο, ιδιαίτερα στην Κένυα. Ο Άγιος μας αποκάλυψε ότι εξομολογούσε τον Κόντογλου, όταν ήταν ακόμη στην Πολυκλινική. Κάποια στιγμή είπε στην Σταυρίτσα:

   -Πρόσεξε όμως εκεί στην Αφρική, δεν θα έχεις σχέσεις με τους παπικούς και τους προτεστάντες.

   -Εεε… να, καμιά φορά, άμα κάνουνε καμία συγκέντρωση και με καλούνε, πηγαίνω.

   -Όχι, όχι, δεν θα έχεις καμία, καμία σχέση με αυτούς. Να μην ξαναπάεις…, της τόνισε έντονα…

   Διαγραφή
 2. Αυτο πιστευω μας δινει ολους κουραγιο..
  Πτολεμαιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλίμονο στους μασόνους αρχιερείς και φαρισαίους. Αλίμονο στους βαρόνους του τόπου όταν έρθει ο πανίσχυρος Άγιος Βασιλέας. Το παλικάρι αυτό θα το τρέμουν όλοι ανεξαιρέτως, αλλά ταυτόχρονα το σέβονται. Θα δώσει στους Έλληνες όλο τον πλούτο που θα του φανερώσει Ο Θεός. Θα ελεήσει τους φτωχούς και θα εξαλείψει όλη την αδικία. Η Ελλάδα θα κυβερνηθεί αυστηρά, με νόμους Χριστού και αλίμονο σε όσους συνεχίσουν την παλαιά, έσχατη ζωή. Το φρόνημά του ταπεινό, το βλέμμα του φοβερά αυστηρό και αμείλικτο, τα ελέη του όμως πλούσια και η αγάπη του για το δίκαιο και Τον Θεό άπειρη. Μακάριος όποιος αξιωθεί να γνωρίσει τον Πατέρα των Ελλήνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.