Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019

ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ"Μάθαμε ότι το youtube έκλεισε το κανάλι "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ" και στην επιστολή που έδωσε ο διαχειριστής του, εξήγησε ότι δέχθηκε πόλεμο, απειλές κ.α.
Οπωσδήποτε το κανάλι, από την στιγμή που κήρυσσε Χριστό κι Ελλάδα, ενοχλούσε κι αυτό συμβαίνει με τον καθένα που διαπράττει το ίδιο.

Όμως θα προσθέσω και κάποιες καλοπροαίρετες παρατηρήσεις για να βγάλει ο καθένας πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα:
1ο) από όσο είχα δει το κανάλι, έκανε χρήση βίντεο από τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων είναι πλέον αμείλικτοι. Είναι γνωστό στους παθόντες ότι έχουν συσταθεί καμιά εικοσαριά εταιρίες και έχουν ξεσκίσει εστατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία κ.α. ζητώντας ό,τι γουστάρει ο καθένας, καταστρέφοντάς τους, έχοντας αποφάσεις από ευρωπαϊκά δικαστήρια και τρέχα γύρευε... Έτσι συμπεριλάβετε στην σκέψη σας ότι μπορεί ένας παράγοντας, πέραν των όλων άλλων ή αν θέλετε η αφορμή, να ήταν τα πνευματικά δικαιώματα που συνοδεύουν διάφορα βίντεο που ανέβαζε.
2ο) το κανάλι έκανε κάτι που προσωπικά με ενοχλεί ιδιαίτερα και συμβαίνει και με άλλους: έπαιρνε όποιο βίντεο αποκτούσε δημοφιλία, το αντέγραφε και το ανέβαζε από το δικό του κανάλι δηλ. κάτι σαν τον ...Νταλάρα... Είχε μεν αναφορά στο αρχικό βίντεο, αλλά για ποιον λόγο όλα αυτά; Το έκανε με το βίντεο που δημιούγησε ο φίλος μου ο Γρηγόρης με την μαρτυρία της κόρης του παπά-Γιάννη Καλαΐδη (ΕΔΩ) για τις ταυτότητες κι ειλικρινά δεν μου άρεσε αυτή η ενέργεια. Δεν είναι θέμα εγωισμού να ...δοξασθεί αυτός που δημιουργεί κάτι ή όχι αλλά δεν είναι από πνευματική άποψη σωστό να πάμε να το αντιγράφουμε και να το παρουσιάζουμε από το δικό μας κανάλι. Εάν νοιάζεται κάποιος για να γίνει γνωστό ένα βίντεο ας κάνει αναφορά, χωρίς να το αντιγράψει.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα περισσότερα blogs. Παίρνουν μια ανάρτηση και στο τέλος - τέλος βάζουν - αν βάζουν.. - την πηγή. Αυτά δεν είναι σωστά από πνευματική άποψη, νομίζω για τους ίδιους.

Δεν θέλω να παρεξηγηθούν οι παρατηρήσεις μου αλλά καλό είναι να προσπαθούμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι.
Από εκεί κι έπειτα ο διαχειριστής του "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ" - τι ωραίος τίτλος! - είμαι σίγουρος ότι έχει πολλά να προσφέρει και θα το κάνει από άλλο μετερίζι, με τα ωραία δικά του βίντεο, τα οποία απολαύσαμε όλοι κι ελπίζουμε να συνεχίσει να μας προσφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάζετε με ευπρέπεια. Η ευθύνη του σχολίου βαραίνει εσάς και μόνο.