24/6/19

«ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΗΞΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.»

 
Πνευματικοπαίδια του μακαριστού γέροντα πριν κοιμηθεί, τον ρώτησαν σχετικά και είχε αναφέρει ότι αυτό θα γίνει το
πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, την χρονιά που θα γίνει.
Είχαμε πιστέψει αρχικά ότι αυτό είχε σχέση με τα capital controls του 2015 όμως μάλλον επίκειται, ποιος ξέρει πότε...

12 σχόλια:

 1. Ανώνυμος24/6/19, 11:04 μ.μ.

  Βρε παιδιά, την ακρίβεια του χρόνου δεν την δίνει ο Θεός, έτσι λέει ο γ. Ιωσήφ και άλλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/6/19, 3:49 μ.μ.

   πάλι όμως...
   γιατί δεν είπε ο γέροντας κάποιον Ιούλιο;
   Ενώ τι λέει; "καλοκαίρι" το οποίο πάλι μπορεί να θεωρηθεί γενικά χρονικό σημάδι αλλά έχει την ένδειξη ότι ο Θεός τα δύσκολα θα επιτρέψει να γίνουν εποχή που όσο να πεις είναι πιο εύκολα Ματθ. 24,20 "προσεύχεσθε δὲ ἵνα μὴ γένηται ἡ φυγὴ ὑμῶν χειμῶνος..."
   δεν έχει δηλαδή την έννοια του προσδιορισμού και ικανοποίηση περιέργειας αλλά την έννοια της Θείας Πρόνοιας και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη.
   Λογισμός μου, μπορεί λάθος, ως συνήθως.

   Διαγραφή
 2. Άρα τον ρώτησαν μετά το 2015?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος25/6/19, 11:38 π.μ.

  ΑΓΙΟΥ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ
  (Λόγοι ασκητικοί, ΛΟΓΟΣ ΚΕ, 1-3)

  "Όταν ο πόθος του Χριστού ΔΕΝ επικρατεί μέσα σου κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να είσαι απαθής σε κάθε θλίψη σου εξ' αιτίας της χαράς από αυτό τον πόθο, γνώριζε ότι ο κόσμος ζει μέσα σου περισσότερο από το Χριστό.

  Και όταν η αρρώστια και η φτώχεια, ή ο αφανισμός του σώματος και ο φόβος αυτών που το βλάπτουν ταράσσουν τη διάνοιά σου και την απομακρύνουν από τη χαρά της ελπίδας σου προς τον Κύριο, γνώριζε ότι μέσα σου ζει το σώμα και ΟΧΙ ο Χριστός.

  ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ: Εκείνο, του οποίου ο πόθος νικά και επικρατεί μέσα σου, ΑΥΤΟ ζει μέσα σου.

  Αν συμβαίνει μάλιστα να έχεις ανελλιπώς τα αναγκαία και είσαι υγιής και δεν έχεις φόβο από τα αντίθετα και λέγεις ότι μπορείς τότε να βαδίσεις προς το ΧΡΙΣΤΟ, γνώριζε ότι είσαι άρρωστος στη διάνοια και στερείσαι της γεύσεως της Δόξας του Θεού.

  Και δεν τα λέγω αυτά για να σε επικρίνω που είσαι τέτοιος, αλλά μάλλον για να μάθεις πόσο υστερείς σε τελειότητα, έστω και αν κατά ένα μέρος ακολουθείς την πολιτεία των πριν από μας αγίων πατέρων"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/6/19, 4:01 μ.μ.

   Να ρωτήσω κάτι, αν κάποιος φτιάξει κάτι που να βάζει μπροστά το Ορθόδοξος/Ορθοδοξία κλπ και να φαίνεται ότι αντιπροσωπεύει την Εκκλησία ολόκληρη δεν είναι πιο ενοχλητικό, ενώ το συγκεκριμένο όνομα δείχνει ίσως κάποια σχέση με κάποιο μοναστήρι
   (χωρίς να πω ότι δεν με ξένισε αρχικά αλλά επειδή παρακολουθώ χρόνια και έχω την εντύπωση ότι κάνει υπακοή σε πνευματικό και έχει σχέση με κάποιον γέροντα, άσε που είναι ψυχούλα, καμιά φορά του κάνουμε παρατηρήσεις όπως π.χ. το 1ο σχόλιο εδώ του έκανα, το συζητάει... ψυχούλα)

   Διαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.