21/6/19

ΔΕΗ: Τα παιδιά ενός ανώτερου Θεού!

 

ΔΕΗ: Τα παιδιά ενός ανώτερου Θεού! 

Εδώ να αναφέρω την ιστορία ενός φίλου μου συνταξιούχου δάσκαλου:

είχε στο σχολείο έναν καλό μαθητή ο οποίος όμως δεν είχε τελικά την πρόοδο στα γράμματα που όλοι περίμεναν. Εν τέλει, ο εν λόγω έγινε υπάλληλος της ΔΕΗ, με μισθό 3.000-4.000 € και τον συνάντησε ο φίλος μου μετά από χρόνια στην λαϊκή αγορά της Κοζάνης.

Του λέει «α ρε Γιώργο, είχες δυνατότητες να σπουδάσεις και να πας ψηλά!» και του απαντάει ο ΔΕΗτζής...

«Δάσκαλε, το πολύ-πολύ να γινόμουνα δάσκαλος και να έπαιρνα ένα χιλιάρικο, σαν και σένα...»...

Εεεεεε;;;;;!!!!!!!

7 σχόλια:

 1. Ανώνυμος22/6/19, 8:39 π.μ.

  Η λέξη ΔΕΗτζης ακούγεται άσχημα και υποτιμητικά και τα 3000-4000 ευρώ φαίνονται υπερβολικά μεγάλο ποσό για κάποιον που δεν σπούδασε.
  Δεν θα κρίνουμε κάποιον από το επάγγελμά του, θα μπορούσαμε να πούμε και για το δάσκαλο πολλά, 4 μήνες το χρόνο πληρώνεται χωρίς να δουλεύει κλπ κλπ.
  Η φράση "να σπουδάσεις και να πας μπροστά" δεν είναι σωστή και ίσως προσβάλει κιόλας. Προσωπικά κάποια άτομα σπουδαγμένα που βλέπω συμπεριφέρονται σαν κτήνη, γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι.
  Έχω μεγαλύτερο σεβασμό σε κάποιο τίμιο και σωστό οδοκαθαριστή παρα σε έναν απατεώνα σπουδαγμένο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος22/6/19, 2:13 μ.μ.

  Και εσύ πού το ξέρεις ότι εμείς οι υπάλληλοι της ΔΕΗ είμαστε παιδιά ενός ανώτερου Θεού;
  Ποσοί Θεοί υπάρχουν δηλαδή;
  Ενας ειναι!
  ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ!
  Εκτός εάν έχεις λάβει κάποιο χάρισμα και βλέπεις!
  Οπως : Διορατικό/Προορατικό/Προφητικό;
  Εχεις κάποιο απο αυτά τα χαρίσματα και παίρνεις πληροφορία εξ άνωθεν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν όλοι οι ΔΕΗτζήδες απολυθούν "εν μια νυκτί" ακριβώς επειδή ήταν ΔΕΗτζήδες (ο όρος εμπεριέχει πολύ βάθος...σαπίλας και άθλιας κοινωνικής πρόκλησης) και ειδικά απ΄ αυτόν που οι "χριστιανούληδες" ΔΕΗτζήδες περιμένουν πως και πως (με την φίλαυτη προφητολαγνεία τους) να έρθει για να φάνε με τα χρυσά κουτάλια (λες και δεν έτρωγαν μ' αυτά σε όλη τη διάρκεια της άθλιας μεταπολίτευσης του Νεοελλαδιστάν) και αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να δουλέψουν τη γη για να ζήσουν, τότε θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν πραγματικά ΠΟΟΟΟΣΟΟΟΟ εργατικοί είναι.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/6/19, 8:29 μ.μ.

   Αυτό που βλέπω χωρίς να έχω καμιά σχέση με το επάγγελμα είναι ότι όσο η μεταφορά ενέργειας ήταν δημόσια είχαμε χειμώνα-καλοκαίρι ρεύμα ενώ τώρα λίγη βροχή με αέρα και μπαμ μπουμ κατι μετασχημ. σκάνε ή από το πουθενά και βγάλε την στο ασανσέρ μέχρι να σε πάρουν είδηση αν δεν είχες κινητό. Και όλη η χώρα με τη δύσκολη μορφολογία και τη νησιά έχει ρεύμα. Κανένας ιδιώτης που ήθελε κέρδος δεν θα το έκανε. Δεν ισχυρίζομαι πως δεν υπήρχαν στρεβλώσεις.

   Διαγραφή
 3. ΔΕΗτζήδες και Συνδικαλιστές...συμπληρώνω. Και η λίστα των "παιδιών ενός ανώτερου Θεού" στο Νεοελλαδιστάν πάει κι άλλο, έχει κι άλλα τέτοια σάπια φρούτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος22/6/19, 11:31 μ.μ.

  Αν ο "ΔΕΗτζης" ήταν συνδικαλιστής θα έπρεπε να το αναφέρει καθώς και τι κακό έκανε, αν έκανε, γιατί τώρα προσβάλει όλους τους "ΔΕΗτζήδες".

  Εγώ θα αναφέρω μια αληθινή ιστορία με πολλούς υπαλλήλους ΔΕΗ και όχι ΔΕΗτζήδες.
  Πριν από πολλά χρόνια το κράτος αποφάσισε να δωρίσει από 50.000 δραχμές στους ανθρακωρύχους της ΔΕΗ. Ελπίζω όλοι να γνωρίζουν τι σημαίνει ανθρακωρύχος.
  Ένας σπουδαγμένος προφανώς προιστάμενος μοίρασε τα χρήματα αλλά αντί για 50.000 έδινε από 5.000 δραχμές στον κάθε ανθρακωρύχο και τους έβαζε να υπογράψουν. Στο τέλος πρόσθεσε ένα ακόμα μηδενικό και έτσι στα χαρτιά φαινόταν ότι κάθε ανθρακωρύχος πήρε 50.000 δραχμές ενώ στην πραγματικότητα πήρε 5.000 δραχμές. Τα υπόλοιπα τα έκλεψε ο σπουδαγμένος προιστάμενος.
  Καταλαβαίνει κάποιος τη σοβαρότητα της πράξης αυτής, η κλοπή είναι μεγάλη αμαρτία αλλά η κλοπή ανθρακωρύχου είναι κτηνωδία, ο άνθρωπος καταντάει χειρότερος από ζώο.
  Καλό λοιπόν είναι όταν κάποιοι αναφέρονται σε κακούς ΔΕΗτζήδες να μην τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι γιατί δεν είναι όλοι κακοί, κάποιοι βγάζουν δύσκολα το ψωμί τους, κάποιοι μπορεί να είναι άγιοι και κάποιοι με κοστούμια και γραβάτες ή ακόμα και με ...ράσα μπορεί να είναι βδελύγματα όπως έχει δείξει η ιστορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΗτζής είναι ακριβώς αυτός που εννοεί ο όρος. Αυτός δλδ που παίρνει προκλητικότατα πολύ μεγαλύτερη αμοιβή από άλλον εργαζόμενο στον ίδιο ή σε παρεμφερή εργασιακό τομέα χωρίς το είδος της εργασίας του να δικαιολογεί αυτή την απίστευτα δυσανάλογη διαφορά. Φαινόμενο ακραίας πολιτικής και κοινωνικής σαπίλας που ρήμαξε την πατρίδα μας. Φαινόμενο διαδραστικό. Απαιτούσε και δωροδότες και δωροδούχους. Ως πρώτοι και καλύτεροι οι εκάστοτε πολιτικοί εξουσιαστές που λειτούργησαν ως εντολοδόχοι διαβρωτές της ελληνικής κοινωνίας και ως δεύτεροι όλοι εμείς που δεν υπολογίσαμε ούτε ήθος ούτε αξιοπρέπεια ούτε Χριστό (οι χριστιανούληδες δλδ)που είμαστε χειρότεροι των πρώτων, γιατί και τρέξαμε να γλύψουμε την κουτάλα χωρίς αιδώ αλλά και δώσαμε δύναμη σε όλα αυτά τα πολιτικά ρεμάλια με την ψήφο μας. Εν τέλη ίσως ήμασταν χειρότερα ρεμάλια...

   Διαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.