18/2/19

Μια μέρα στο χωριό, αντιμέτωποι με την παράνοια
Προχθές αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το χωριό των πεθερικών μας, κάπου στα Γρεβενά όπου και διατηρούμε ένα κτήμα με αμυγδαλιές.
Αφού είδαμε το κτήμα, πήγαμε στο καφενείο του χωριού να πιούμε ένα τσίπουρο, το οποίο το διατηρεί ένας 80χρονος ήρωας, και διατηρεί την φλόγα του χωριού αναμμένη. 
Στην συζήτηση που είχαμε μαζί του, ο 80χρονος καφετζής που φημίζεται για το ήπιον του χαρακτήρα του, εξοργισμένος πλέον μας ανέφερε τα εξής εξωφρενικά:
1ο) από το 2018 σταμάτησε η δωρεάν κοπή δέντρων για ιδία χρήση και πλέον αγοράζουν τα ξύλα που καταναλώνουν.
2ο) τον υποχρέωσαν, στο χωριό των 30 κατοίκων τον χειμώνα, και των 4-5 καφέδων την ημέρα, να βάλει POS το οποίο ο παππούς το κοιτάζει όπως η αγελάδα το τρένο...
3ο) καθημερινά περνούν από το καφενείο οι αστυνομικοί που κάνουν περιπολία στην περιοχή, για να δουν εάν καπνίζει κάποιος μέσα το καφενείο, το οποίο 9 στις 10 φορές το βρίσκουν άδειο!!! Αποτέλεσμα αυτού, ο καλοκάγαθος καφετζής να ζει με το άγχος μήπως κάποιος ανυπάκουος πελάτης καπνίσει και την πληρώσει ο ίδιος. Μάλιστα σε γειτονικό παρόμοιας πληθυσμιακής σύστασης χωριό, οι αστυνομικοί επέβαλλαν πρόστιμο 600 € στον εκεί ηλικιωμένο καφετζή ο οποίος για να το ξεπληρώσει θα πρέπει να δουλεύει ακόμη και ...μετά την Δευτέρα Παρουσία...
Συμπερασματικά, καταλαβαίνει ο καθένας ότι αυτοί που είναι επάνω προσπαθούν με όλα αυτά, να εξαλείψουν και την έσχατη γραμμή αντίστασης (κατά το όνομα του φιλικού ιστολογίου) που υπάρχει στα μικρά εγκαταλελειμένα χωριά της ελληνικής επαρχίας και να τα αφανίσουν από τον χάρτη!
Το πιο τραγικό όμως είναι ότι οι σημερινοί διοικητές της αστυνομίας που κατάγονται από κάτι τέτοια "κωλοχώρια" όπως πλέον τα λένε υποτιμητικά που αντί να συμπεριφερθούν με διάκριση απέναντι στους τελευταίους ήρωες που ζούνε ακόμη σε αυτά, ενεργούν σαν γενίτσαροι και αρέσκονται να εξασκούν πάνω στα γεροντάκια δηλ. στον πατέρα τους, την  εξουσία που τους δίνει δικαίωμα ο κάθε αφελληνιστικός νόμος!
Είναι οι ίδιοι που δώσανε εντολή να δείρουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και οι ίδιοι που ασκούν τρομοκράτηση των πολιτών, σε κάθε ειρηνική και λογική αντίδρασή τους απέναντι στην παράνοια μιας συμμορίας ανόητων αλητών που κυβερνούν - ευχόμαστε για πολύ λίγο ακόμη - την χώρα.
Εντελώς διαισθητικά όμως, ψυχανεμιζόμαστε ότι η πορεία φθοράς της ελληνικής επαρχίας που ταυτίζεται με την γιγάντωση του τέρατος των Αθηνών και της συμμορίας που με αυτό το τέρας καταδυναστεύουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό ευρύτερα, πλησιάζει στο τέλος και θα ταυτιστεί με το τέλος αυτής της συμμορίας.

6 σχόλια:

 1. Οι μπάτσοι πάντα είναι ο εχθρος του λαού αφού είναι άνθρωποι της εκάστου εξουσιας,η αστυνομικη τους ιδιοτητα για να τηρηθούν τα προσχήματα της δήθεν φύλαξης του λαού,απλως τους υποχρεωνει σε χρέη φύλαξης και εξιχνίασης εγκλημάτων.
  Δε θα δώσω πολλά παραδείγματα παρά μόνο ότι στην κατοχή ήταν η αστυνομία των χιτλερικων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος22/2/19, 12:18 π.μ.

   Μην τα ισοπεδώνετε όλα... Όλοι οι αστυνομικοί δεν είναι κακοί οπως δεν ειναι κακοί ολοι οι γιατροί ή όλοι οι δάσκαλοι ή όλοι οι ταξιτζήδες κ.ο.κ. Κακοί υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα είναι λογικό, αλλά αν δεν έχετε ιδία γενικη άποψη και όχι εξερέσεις καλό θα ήταν να μην δημιουργείτε εντυπώσεις και παρερμηνείες για τους δικούς σας λόγους...

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος19/2/19, 10:48 π.μ.

  Όπως υπάρχουν ανάξιοι του ράσου μου φοράνε, υπάρχουν δυστυχώς πολλοί ανάξιοι της στολής που φοράνε, χωρίς διάκριση και με ελλειπή τη φαιά ουσία,τα παραδείγματα που διαβάσατε δεν είναι τα μόνα, όμως μην πετροβολάτε την αστυνομία συλλήβδην, μην παιζουμε το παιχνίδι που θέλουν κάποιοι.
  Μ.Δ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος22/2/19, 12:31 π.μ.

  Οποιαδήποτε δουλειά και να επιλεξεις να κανεις στην ζωή σου χρειζεται να δουλεψεις το μυαλό σου και να μαθεις μια τεχνή. Η πλειονοτητα των αστυνομικών καταληγουσν στην δουλειά αυτή γιατι δεν μπορουν να επιβιωσουν κανοντας μια καλυτερη και δυσκολότερη.Η μειονεξια αυτή εκδηλωνεται στους περισσότερους με τον τροπο που ασκουν την εξουσια που παιρνουν. Οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί παιδιά του λαού μας. Όταν όμως χρησιμοποιούν την εξουσία που τους δίνει ο νόμος, για να αισθανθούν κάποιοι ενώ βλέπουν το παράλογο ενός νόμου ή μιας εντολής των ανωτέρω, τότε γίνονται οι χειρότεροι όλων.
  Οι απλοί αστυνομικοί μάλιστα συνήθως διακρίνονται για τα πατριωτικά τους αισθήματα και έχουν ενεργό πνευματική ζωή. Εκεί που η κατάσταση ξεφεύγει πιο εύκολα είναι στους αξιωματικούς που είναι φιλόδοξοι κι ενεργούν με μόνο γνώμονα πως θα ανεβούν στην ιεραρχία και θα πάρουν καμιά μετάθεση στο σπίτι τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.