19/11/18

Ο ΤΑΡΖΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ...ΤΣΙΤΑ...


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ιεραρχία μας, με πρωταγωνιστή τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος όταν διαπίστωσε τις αντιδράσεις στην εν κρυπτώ  προετοιμασμένη συμφωνία του με τον Τσίπρα άρχισε να λέει κουτοπόνηρα - Θεέ μου συγχώρα με! - ότι «είναι σχέδιο συμφωνίας» (!!!) ενώ όταν κορυφώθηκαν οι αντιδράσεις αναρωτήθηκε εάν «είμαστε ζούγκλα;».
Δυστυχώς όμως είμαστε όντως ζούγκλα απλά ο καθένας δεν συνειδητοποίησε τον ρόλο του σε αυτήν... Γιατί εάν ο Τσίπρας είναι ο Ταρζάν και ίσως κάποιοι θέλουν να έχουν τον ρόλο της συντρόφου του, Τζέην, ας αναρωτηθούμε όλοι μήπως επιφυλάσσεται για την Εκκλησία ο ρόλος της ...Τσίτα... δηλ. μιας Εκκλησίας ...μαϊμούς...

Δυστυχώς, η Εκκλησία μας, με πρωτεργάτες τους δεσποτάδες - κατ' εξοχήν ιερωμένοι που δεν έχουν σχέση με το ασκητικό φρόνημα της Πίστεώς μας και ξαφνικά τους δίνεται απεριόριστη εγκόσμια δύναμη που αδυνατούν να διαχειριστούν - είναι βαριά άρρωστη κι ασθενούσα και θα χρειαστεί να μπει βαθιά το μαχαίρι για να επανέλθει μια υγιής κατάσταση.

Ο μεγάλος σύγχρονος Άγιος ο γέροντας Παΐσιος είπε: «Ο προφήτης Ηλίας τροχάει τη μαχαίρα του. Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς!». Όταν τον ρώτησε κάποιος «και για τους λαϊκούς τι θα κάνει;», ο γέροντας Παΐσιος του είπε αυτό που λέγεται και στη Θεία Λειτουργία: «…υπέρ των ημετέρων αμαρτημάτων και του λαού αγνοημάτων. Τα δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τα δικά μας αμαρτήματα.» 

Στη νέα κατάσταση που θα προκύψει θεωρούμε καθοριστική προϋπόθεση εγκαθίδρυσης κάποιου ως νέου μητροπολίτη να έχει περάσει από τα στάδια της άσκησης και της κάθαρσης επί πολλά χρόνια πριν παραλάβει τον θρόνο του. Για να μην του είναι τα πάθη δυνάστης και γίνει αυτός δυνάστης του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.