26/10/18

26 Οκτωβρίου του 2018: ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ σώζει την Ελλάδα από τον μεγάλο ΣΕΙΣΜΟ των 6, 7 Ρίχτερ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος26/10/18, 2:26 μ.μ.

  Είδα γαρ και πολυειδώς εδοκίμασα ότι, αν η Χάρις του Θεού δε φωτίση τον άνθρωπον, τα λόγια όσα και αν ομιλήσης δεν βγάνεις ωφέλειαν. Προς στιγμήν τα ακούει και την άλλην στρέφει πάλιν αιχμάλωτος εις τα ίδια.

  Εάν όμως ευθύς με τον λόγον ενεργήση η χάρις, τότε γίνεται κατ' εκείνην την ώραν αλλοίωσις με την αγαθήν του ανθρώπου προαίρεσιν. Και αλλάσσει θαυμαστώς η ζωή του εκ της ώρας εκείνης. Όμως αυτό συμβαίνει εις όσους δεν εσκλήρυναν από μέσα τους ακοήν και συνείδησιν.

  Εις δε τους ακούοντας και εν παρακοή παραμένοντας εις τα κακά των θελήματα, εις αυτούς καν ημερονύκτια ομιλής καν την σοφίαν των Πατέρων εις τας ακοάς των κενώσης, καν θαύματα προ οφθαλμών των ποιήσης, καν το ρεύμα του Νείλου επάνω των γυρίσης, αυτοί δε λαμβάνουν μήτε ρανίδα ωφέλειαν. Μόνον θέλουν να έρχονται, να ομιλούν, να περάση η ώρα των, χάριν της ακηδίας...

  Δια Θεόν τρέχω. Ου μέλλει μοι δια τους ανθρώπους... Η πείρα δεν αγοράζεται. Είναι εκάστου απόκτημα, κατά τον κόπον του και το αίμα του που θα δώση μόνος του να την απόκτηση.

  Γέροντος ΙΩΣΗΦ του Αγιορείτου, † 1959

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος26/10/18, 4:18 μ.μ.

  Από τον σημερινό (26-10) όρθρο:
  "Ἔσεισας, ἀλλ' ἔσωσας αὖθις γῆν Λόγε.
  Τῆς σῆς γὰρ ὀργῆς οἶκτός ἐστι τὸ πλέον."

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.