22/9/18

Μακεδονία, ο κύβος ερρίφθη

 Μετά την ενδοτική συμφωνία της Πρέσπας, η Ελλάδα έχει διαβεί το Ρουβίκωνα, παραδίδοντας τη Μακεδονία στους Γερμανούς – όχι μόνο το όνομα, την ιθαγένεια και τη γλώσσα στα Σκόπια που θα μετατραπούν επίσης σε μία γερμανική αποικία.

Μακεδονία, ο κύβος ερρίφθη

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος22/9/18, 3:38 μ.μ.

  Αν κρίνω από τη ζωή, όταν έλθει η αίσθηση της θεοεγκατάλλειψης, ότι με δικές μου δυνάμεις δεν μπορώ να κάνω τίποτα, αλλά ούτε και αξίζω τη βοήθεια του Θεού, τότε έρχεται η λύση (λέμε από εκεί που δεν το περιμένεις, αλλά ουσιαστικά είναι του Θεού η πρόνοια).
  Έτσι πιστεύω και σε αυτό το θέμα. Να πούμε: οι δικές μας δυνάμεις είναι τίποτα (κάναμε όσα μπορούσαμε, φωνάξαμε), δεν αξίζουμε τη βοήθεια αλλά πιστεύουμε στην προστασία του Θεού-πατέρα προς τα παιδιά του.
  Ας θυμηθούμε όσα έχουν πει οι άγιοι, όπως ο άγιος Παΐσιος για να μην στεναχωριόμαστε. Είναι και άλλα που έχουν ειπωθεί και είναι να γίνουν, όπως με τους πρόσφυγες που θα βρεθούν στην επικράτεια. Τώρα βλέπουμε ότι μαγειρεύεται μετά από τα τυχαία δημοσιεύματα για τη Μόρια. Θυμηθείτε τη δική σας ανάρτηση με την αγία Χρυσή.
  Μπορεί όλα να κυλούν αργά, αλλά η πορεία είναι αυτή που μας έχουν πει. Εμείς να προετοιμαζόμαστε όσο έχουμε χρόνο, μπορεί να κληθούμε σε μαρτύριο. Αλλά και η πείνα με τα δεινά, ένας παγκόσμιος πόλεμος, όπου θα αφανιστούν τόσα πλάσματα του Θεού για τα οποία έχυσε ο Χριστός το αίμα Του, η όμορφη φύση να καταστρέφεται, δεν είναι από μόνα τους ένα μαρτύριο;
  Τα σχέδια πάντως θα σκορπιστούν σαν σκόνη στον άνεμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.