30/7/18

Oδύνη κι αμετανοησία (του Απόστολου Παπαδημητρίου)


ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΩΝ ΗΛΩΝ! 


Oδύνη κι αμετανοησία (του Απόστολου Παπαδημητρίου)

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος30/7/18, 1:43 μ.μ.

  1.000 κεραυνοί έπεσαν στην Αθήνα την Κυριακή.

  "...η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ (Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) ανακοίνωσε ότι κατά την καταιγίδα της Κυριακής 29/7 στην Αττική, ιδίως στα βόρεια προάστια της Αθήνας, έπεσαν περίπου 1.000 κεραυνοί στην περιοχή".

  Πηγή:
  http://www.enikos.gr/society/587225/peripou-12600-kamena-stremmata-stin-anatoliki-attiki-1000-keravno


  Υπάρχει κάποιος που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ όσα γίνονται, ή έχουν υπνωτισθεί οι περισσότεροι άνθρωποι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος30/7/18, 3:27 μ.μ.

  Ωραίο το κείμενο!
  Μια ακόμη πατερική ομιλία από π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη «Τοὺς τιμώρησε ὁ Θεός»;;;
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=sqRE6X3c4es
  (προσωπικά για εξοικονόμηση χρόνου βάζω πιο γρήγορη ταχύτητα, επειδή κρατάει αρκετά, ωστόσο απαραίτητο είναι να γνωρίζουμε οι ορθόδοξοι για αυτό το σημαντικό θέμα που προβληματίζει πολλούς και να έχουμε την ορθόδοξη στάση)

  Επίσης αποσπάσματα από λόγους γερόντισσας, η οποία έγραψε τα προφητικά και μίλησε για αυτά ο Μόρφου: "Δυστυχώς έρχονται μέρες δύσκολες, έρχεται μεγάλη πείνα, δύσκολότερες καταστάσεις ακόμη, (αναφερθήκαμε πολλές φορές στο παρελθόν στις 7 πληγές). Είμαστε τελείως απροστάτευτοι, ο μεγάλος εχθρός μας, ο Αντίδικος, ο Σατανάς πήρε την εξουσία να φέρει τον άνθρωπο σε μεγάλες δοκιμασίες. Του παρεχώρησε ο Κύριος αυτό το δικαίωμα γιατί αλλοιώς δεν βάζουμε μυαλό. Έχουμε όλο τον χρόνο να κλίνουμε γόνυ ικεσίας στον καλό Θεό κι εμείς περί άλλων τυρβάζουμε. Θυμόμαστε τον Θεό μόνο όταν έρχεται μια τραγωδία κι αυτό για να διαμαρτυρηθούμε, που επέτρεψε να γίνει το κακό. Μα εμεις είμαστε η αιτία των συμφορών μας και η σκληροκαρδία μας. Άν κάποιος φταίει για τις συμφορές λοιπόν, αυτός δεν είναι σίγουρα ο Θεός. Να μπούν τα πράγματα στην θέση τους, το δίκιο είναι να αυτομεμφθούμε κι όχι να ρίχνουμε τα δικά μας λάθη σε Αυτόν που μόνο αγάπη έχει για μας, απλά ένα κάλεσμά μας περιμένει να τρέξει προς βοήθειά μας."
  ""Κάθεται " ο παμπόνηρος πάνω στην αμαρτία μας και την αδιαφορία μας για τα πνευματικά και απαιτεί θρασύτατα απο τον Χριστό να του επιτραπεί να μας ανακατέψει, διότι λέει ότι αφού κάνουμε τα θελήματά του έχει εξουσία πάνω μας. Αυτό λέει όντως!!!! Δεν ξέρουμε πώς μπορεί ένα πνευματικό πρόσωπο να "καταγράφει" αυτόν τον διάλογο, πώς ο Θεός επιτρέπει να δεί, να πληροφορηθεί όλο αυτό το γεγονός. Ξέρουμε σίγουρα όμως με βεβαιότητα, ότι πολλές φορές έχουν μιλησει άνθρωποι του Θεού, για το θράσος του Διαβόλου να ζητάει με επιτακτικό τρόπο να του παραχωρηθεί εξουσία για να μας ανακατέψει. Τώρα λέει η Γερόντισσα ότι όντως έλαβε το ελεύθερο να μας "ταράξει". Η λύση υπάρχει για εμας και είναι να κάνουμε ακριβώς την ίδια κίνηση κι εμείς. Να ζητήσουμε απο τον Θεό να μας συγχωρήσει τυχόν λάθη μας δια της εξομολογήσεως, να ζούμε το κατά δύναμιν κατά Χριστόν και επίσης να Του ζητήσουμε να σταματήσει ο Σατανάς να ανακατεύεται στην ζωή μας. Τουλάχιστον οι παγίδες του να μήν κάνουν κόλαση τον βίο μας. Ελεύθερα όντα είμαστε κι έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητήσουμε βοήθεια απο εκεί που μας την υπόσχονται, κι ο Ιησούς Χριστός μας το υποσχέθηκε αυτό, και βεβαίως γνωρίζουμε ότι άν κάποιος κρατάει πραγματικά τον λόγο Του είναι ο Ίδιος ο Χριστός. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να Tου δώσουμε χώρο στην ζωή μας. Έρχεται και ο δεκαπενταύγουστος, η Παναγία Μητέρα μας και θέλει και μπορεί κι αυτή να μας βοηθήσει στην στροφή μας προς τον Υιό της!
  Καλή Παναγιά!" μαζί με τα υπόλοιπα λόγια δημοσιευμένα στο http://logixaritoskaisofias.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος30/7/18, 8:19 μ.μ.

  Ἅγιος Παΐσιος: Ἡ ἁμαρτία φέρνει τὶς συμφορὲς

  Οἱ ἀκρίδες, οἱ πόλεμοι, ἡ ἀνομβρία, οἱ ἀρρώστιες εἶναι μάστιγα. Ὄχι ὅτι ὁ Θεὸς θέλει νὰ παιδαγωγήση ἔτσι τὸν ἄνθρωπο, ἀλλὰ εἶναι συνέπεια τῆς ἀπομακρύνσεως τοῦ ἀνθρώπου ἀπὸ τὸν Θεό. Ὅλα αὐτὰ συμβαίνουν, γιατί ξεφεύγει ὁ ἄνθρωπος ἀπὸ τὸν Θεό. Ἔρχεται ἡ ὀργή τοῦ Θεοῦ, γιὰ νὰ θυμηθῆ ὁ ἄνθρωπος τὸν Θεό καὶ νὰ ζητήση βοήθεια.. δὲν εἶναι ὅτι ὁ Θεὸς τὰ κανονίζει ἔτσι καὶ βγάζει μία διαταγή νὰ ἔρθη κάποια συμφορά στὸν ἄνθρωπο, ἀλλὰ ὁ Θεὸς βλέπει μέχρι ποὺ θὰ φθάση ἡ κακία τῶν ἀνθρώπων καὶ ὅτι δὲν θὰ ἀλλάξουν, καὶ γι' αὐτὸ ἐπιτρέπει νὰ συμβῆ μία συμφορά, γιὰ νὰ συνετισθοῦν. Ὄχι ὅτι τὰ κανόνισε ἔτσι ὁ Θεός.

  http://www.immorfou.org.cy/articles-form-the-net/1699-paisios25717.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος30/7/18, 9:15 μ.μ.

  Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Φιλοθεΐτης (Αριζόνας), πρώην Ηγούμενος Αγίου Όρους: Ο άνθρωπος παιδεύεται ως τέκνο Θεού.

  http://elderephraimarizona.blogspot.com/2018/06/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος30/7/18, 11:11 μ.μ.

  Η πτώση μέσα στην Εκκλησία είναι ΒΑΘΥΤΑΤΗ, διότι πάρα πολλοί ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του Θεού.

  Στο βιβλίο «Ορθόδοξος Ιερά Κατήχησις» του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, το οποίο βιβλίο φέρει πάνω του την έγκριση της τότε (έτος 1899) Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, (το βιβλίο εκδίδεται τώρα από τον Ρηγόπουλο), γράφει στη σελίδα 46:

  « ι) Αποδίδομεν (εννοείται στον Θεό) την αγαθότητα και ΑΓΑΠΗΝ.......
  ........ιβ) Αποδίδομεν (εννοείται στον Θεό) την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ, διότι τούτο το θείον ιδίωμα αποδίδει εκάστω τα ίδια και προσήκοντα.»

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.