29/7/18

ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

 Μαζί με την μετάνοια που πρέπει να επέλθει στον λαό μας, οφείλει ο καθένας μας, να γίνει και πιο υπεύθυνος και ενεργός πολίτης

7 σχόλια:

 1. Ανώνυμος29/7/18, 12:31 μ.μ.

  Κυριακή Θ’ Ματθαίου. Ομιλία 32η στο Ευαγγέλιο με θέμα την καθησύχαση της τρικυμίας όπου γίνεται λόγος και για τους πειρασμούς (Άγιος Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος Παλαμάς).

  http://alopsis.gr/κυριακή-θ-ματθαίου-ομιλία-32η-στο-ευαγ

  * * *

  Κυριακή Θ’ Ματθαίου: Η ολιγοπιστία του Πέτρου (Άγιος Επίσκοπος Νικόλαος Βελιμίροβιτς):

  http://alopsis.gr/κυριακή-θ-ματθαίου-η-ολιγοπιστία-το

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος29/7/18, 12:37 μ.μ.

  Διδαχή την Θ’ Κυριακή του Ματθαίου για τη βοήθεια του Θεού στον άνθρωπο που θλίβεται (Άγιος Επίσκοπος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ):

  http://alopsis.gr/διδαχή-την-θ-κυριακή-του-ματθαίου-για

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος29/7/18, 12:42 μ.μ.

  Ακόμα κι αν όλα γινόντουσαν ακριβώς όπως τα λες Στέλιο μου, το πολύ πολύ να γινόμασταν μια Ελβετία ακόμα, ένας Καναδάς ακόμα, μια Αυστρία ακόμα, μια Ιαπωνία ακόμα.

  Ο Θεός όμως δε διάλεξε καμία από αυτές τις χώρες για να διδάξει την Αλήθεια σε όλο τον πλανήτη. Γιατί η Αλήθεια Στέλιο είναι μπαζωμένη στις ψυχές όλων των βαπτισμένων Ορθοδόξων Χριστιανών και κυρίως των Ελλήνων. Και όταν φύγουν τα μπάζα και καθαρίσουν οι ψυχούλες και τα μυαλά με δοκιμασίες σαν κι αυτή που επέτρεψε, αλλά και άλλες που, πίστεψέ με, θα έρθουν και θα είναι το ίδιο και περισσότερο οδυνηρές και θα σου χαλάσουν τη μεγάλη ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου και θα ψάξεις μήπως υπάρχει καμία μεγαλύτερη δύναμη από το Εγώ σου που να σε προστατεύσει από την πείνα, τη δίψα, τους σεισμούς, τις κατεδαφίσεις σπιτιών, τους εισαγόμενους τζιχαντιστές, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τις επιδημίες, την αναρχία και όλα τα επικείμενα δεινά.

  Και τότε θα ανατείλει και πάλι το Φως στην καρδιά σου, που φυτεύτηκε στην ψυχούλα σου όταν βαφτίστηκες. Και όχι μόνο θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις όλα τα παραπάνω δεινά, αλλά θα σε καταστήσει μέτοχο της Ουρανίου Βασιλείας του Θεού, όταν με το καλό γεννηθείς στην άλλη Ζωή που θα διαρκέσει για πάντα. ΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Και που αν δεν ερχόταν αυτά τα δεινά, εσύ θα ήσουν δεμένος στο άρμα της σαρκολατρείας και της απώλειας της ψυχούλας σου. Και δε θα σου ζητήσει το λόγο γιατί δεν το έβλεπες τόσον καιρό. Μόνο θα σε θέσει σε επαγρύπνηση για να το διατηρήσεις.

  Γιατί το σπίτι σου Στέλιο δεν είναι η γη, είναι ο Ουρανός. Κι εκεί καλείσαι να επιστρέψεις μετανοώντας

  Ένας Έλληνας
  (ΟΥΡΑΝΟΔΡΟΜΟΣ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/7/18, 4:47 μ.μ.

   Δεν λέει κάτι άσχημο ο άνθρωπος, απλά είναι λίγο επιθετικός. Νομίζω, είναι θεμιτό να κάνουμε όσα μπορούμε και για τα υπόλοιπα ο Θεός, όχι να είμαστε αραχτοί και να περιμένουμε μόνο από τον Θεό. π.χ. το να σέβεσαι τον κ.ο.κ. είναι θέμα πίστης με την έννοια ότι είναι σεβασμός της ζωής του άλλου. Δεν μπορεί να κάνεις σαν να είσαι μόνος σου και να λες μετά φταίει ο Θεός. Επειδή δεν είμαστε τέλοιοι κάνουμε όμως και τον σταυρό μας και πράγματα μας έχει σώσει στα λάθη μας. Είναι και χριστινικό να κάνουμε το ανθρώπινο π.χ. εθελοντισμό.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/7/18, 8:52 μ.μ.

   "Παν αγαθόν εκ Θεού έχει την αρχήν. Δεν γίνεται αγαθός λογισμός μη ων εκ Θεού, μηδέ πονηρός μη ων εκ του Διαβόλου. Ό,τι καλόν λοιπόν διανοηθής, ειπής, διαπράξης, όλα είναι της δωρεάς του Θεού. «Παν δώρημα τέλειον άνωθεν έστι καταβαίνον». Όλα είναι της δωρεάς του Θεού. Εδικόν μας δεν έχομεν τίποτε"

   λέει ο Άγιος Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής. Επομένως και η αδράνεια και η εγρήγορση και ο σεβασμός και η ασέβεια και ο ακτιβισμός και ο ωχαδερφισμός αποτελούν είτε δώρα του Υψίστου, είτε αντίστοιχα παγίδες του "απέναντι". Δικό μας δεν έχουμε τίποτα

   ΟΥΡΑΝΟΔΡΟΜΟΣ

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος29/7/18, 7:29 μ.μ.

  ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ ἆραγε Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ἀντὶ πινακίου ἐπικοινωνιακῆς καὶ ἀναλώσιμης “ἀγάπης”;

  https://christianvivliografia.wordpress.com/2018/07/29/ἐξορίστηκε-ἆραγε-ἡ-μετάνοια-ἐντελῶ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος29/7/18, 9:22 μ.μ.

  Θεομηνία και οργή Θεού, ό,τι επιτρέπει ο Θεός, ακόμη και να εξοντωθούν π.χ. άνθρωποι, είναι φιλάνθρωπο, γιατί ο Θεός έχει “σπλάγχνα”. Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

  https://iconandlight.wordpress.com/2018/07/24/θεομηνία-και-οργή-θεού-ότι-επιτρέπει-ο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.