7/7/18

Τζίμης Πανούσης: Ο Τσίπρας είναι ένας επικίνδυνος, αδίστακτος άνθρωπος

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΝ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ...

10 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/7/18, 2:19 μ.μ.

  Ενώ η συμμετοχή είναι μεγάλη σχετικά το δικό μου παράπονο είναι για μαθητές και ηλικία 20+. Εμείς το '92 μαθητές ήμασταν και πήγαμε Θεσ/νίκη με δέος αλλά τα σύγχρονα καλοζωισμένα νιάτα στην πλειοψηφία (βλαμμένα με κινητά) είναι πρώτα σε καρναβάλια να πέφτουν κάτω από το μεθύσι, σε συναυλίες διεφθαρμένων κλπ αλλά για την πατρίδα μετρημένα στα δάχτυλα.
  Στην πόλη μου εντύπωση μου έκανε πόσοι εκπαιδευτικοί ήταν και σχεδόν καθόλου αυτές οι ηλικίες που προανέφερα, ούτε 1:1 η αναλογία. Αν μοίραζαν φαγητό ή ποτά πρώτοι θα ήταν.
  Οι γονείς τα ακούν αυτά;
  Άμα σου φαίνεται αιχμηρό μην το δημοσιεύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι γονείς τρέχουμε να προλάβουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις.
   Έχει ξεφύγει η κατάσταση και μόνο μια Θεία Επέμβαση μπορεί να ανατρέψει την πορεία μας προς το κενό.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/18, 6:20 μ.μ.

   Από τη μία καταλαβαίνω αλλά από την άλλη έχω παράδειγμα στο συγγενικό περιβάλλον όπου εργάζονταν οι γονείς σε πολλές δουλειές, μπορώ να πω υπήρχε αρρώστια για το χρήμα, τα παιδιά... Η κατάληξη ήταν να μείνουν στο βιβλιάριο τόσα χρήματα όσα χρειάζονταν για την κηδεία του ενός.
   Εμείς τι πάθαμε που φορούσαμε ρούχα από τα αδέρφια και ζητούσαμε και από τα ξαδέρφια; Θυμάμαι πεινούσα στο σχολείο αλλά στα μαθήματα αρίστευα. Μάθανε τα παιδιά να κυκλοφορούν με τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας που και εμείς οι οποίοι εργαζόμαστε, ενώ δεν έχουμε υποχρεώσεις, δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε. Όταν δε τα σχολεία πάνε εκδρομή είναι σαν να πέφτουν ακρίδες στα φαγάδικα, "αναστενάζουν οι πιτσαρίες" είπε κάποια, δεν προλαβαίνουν οι σερβιτόροι. Γιατί τάχα οι πατέρες επιμένουν στην εγκράτεια; Ή μου έλεγε μια στα καρναβάλια ένα κορίτσι μεθυσμένο έχασε τις αισθήσεις, να πέφτει βροχή, εντάξει ήρθε το ασθενοφόρο αλλά οι άλλοι δίπλα σαν να μην έτρεχε τίποτα, συνέχιζαν το γλέντι.
   Θα τα λουστούν όλα αυτά οι γονείς όπως και το συγγενικό μου πρόσωπο. Θυμάμαι έπαιρναν τηλ. οι γονείς μου σε φορείς πώς να βοηθήσουν το παιδί και όταν ρώτησαν τι θα γίνει η μητέρα του η απάντηση περιελάμβανε ψυχιατρείο, όπως και έγινε.
   Στο κάτω κάτω ας βοηθούν τα παιδιά στις δουλειές των γονιών, να μην "αλητεύουν", όχι "είναι κουρασμένο το καημένο" και δώστου επιστρέφουν τα ξημερώματα από τα διαφθορεία. Έτσι έμαθε ένας φίλος το παιδί του από μικρό στα κτήματα και τώρα είναι τόσο φιλότιμο.
   Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/7/18, 3:24 μ.μ.

   Αν μου επιτρέπεις ακόμη κάτι ως προς το τελευταίο: πάντα ανάλογα με το μέτρο της ηλικίας και των δυνατοτήτων των παιδιών, με υπομονή και αποφασιστικότητα, ποτέ όμως με γκρίνια, νεύρα και κριτική, τα οποία αν δεν σκοτώσουν την ψυχική τους ικμάδα, τα κάνουν να απομακρύνονται από το σπίτι ώστε να τα αποφύγουν.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος7/7/18, 2:59 μ.μ.

  ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

  "ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΠΛΑΝΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΛΕΙΑ"
  (Προς κάθε πλανεμένο και ασεβή Πανούση, Τσίπρα και δε συμμαζεύεται, αλλά και προς όλους τους υλόφρονες, κατά φαντασίαν Ορθόδοξους Χριστιανούς)

  Γιατί να πλανηθεί ο πρώτος άνθρωπος; Γιατί με την πρώτη δοκιμασία που ήρθε, ηττήθηκε αμέσως το ηθικό του αυτεξούσιο; Μήπως δεν ήταν αρκετά ισχυρός για να αντισταθεί και να υπομείνει την δοκιμασία;
  Όχι βέβαια! Διότι ο Θεός ουδέποτε παραχωρεί να πειρασθεί ο άνθρωπος παραπάνω από τη δύναμή του. Η δικαιοσύνη του Θεού δεν επιτρέπει τέτοια δοκιμασία. Η δοκιμασία είναι ανάλογη με τη δύναμη και την αντίσταση.

  Αλλά τότε, γιατί νικήθηκε; Ο λόγος της ήττας βρίσκεται μέσα στον άνθρωπο∙ διότι αν και υπήρχε μέσα του η δύναμη της αντίστασης, δεν έκανε χρήση αυτής. Και ποιο ήταν το αίτιο αυτής της παράλειψης; Η αμέλεια! Η αμέλεια προς το καθήκον.
  Ο άνθρωπος είχε καθήκον να ανυψώνεται προς τον Θεό ∙ να οδηγεί τον νου του μόνο προς Εκείνον και όχι να αναζητά την ευχαρίστηση στις απολαύσεις των δημιουργημάτων. Η προσήλωσή του στα γήινα επέφερε την αμέλεια του καθήκοντος προς τον Θεό και προς τον εαυτό του. Εξαιτίας της αμέλειας απομακρύνθηκε από τον Θεό, χάνοντας έτσι μεγάλο μέρος από τη θεία δύναμη που τον ενίσχυε∙ γι’ αυτό νικήθηκε και έπεσε στην αμαρτία.

  Αν ο Αδάμ δεν είχε ήδη απομακρυνθεί από τον Θεό, δεν θα τον νικούσε ο εχθρός καθότι θα τον ενίσχυε η θεία δύναμη. Η ενατένιση προς το απαγορευμένο ξύλο ήταν ένδειξη της προσήλωσής του στην ύλη. Τότε κοιτάζει κάποιος προς την ύλη, όταν έχει αποσύρει την ματιά του από τον Θεό. Το γεγονός ότι εξερευνούσαν την ωραιότητα των καρπών του απαγορευμένου δένδρου, ήταν σημάδι των γήινων φρονημάτων τους.

  Από τη στιγμή που προσέβλεψαν σ’ αυτό, η πτώση του Αδάμ ήταν γεγονός που επρόκειτο να συντελεσθεί. Ο Διάβολος προέτρεψε τον άνθρωπο, τη στιγμή που ήταν ήδη κάτω από το δέντρο και λαχταρούσε τους καρπούς του. Αν δεν έβλεπε προς το δέντρο, δεν θα νικιόταν από τον Διάβολο. Η ενατένιση επέφερε την πτώση. Παρατηρούμε λοιπόν ότι αιτία της πτώσης δεν ήταν η ηθική του αδυναμία ή κάποια άλλη ατέλεια, αλλά η αμέλεια στο υψηλό του καθήκον, στο καθήκον του να λατρεύει τον Θεό και να ατενίζει μόνο προς Αυτόν. Για τον λόγο αυτό και ο Κύριος παραγγέλει πολλές φορές προς τους μαθητές του: «μένετε άγρυπνοι και προσεύχεστε, για να μη σας νικήσει ο πειρασμός» ( Μτ. κστ΄41 ) ∙ διότι ενόσω γρηγορούν και προσεύχονται, ο νους τους προσηλώνεται στον Θεό κι έτσι τα εκτοξευόμενα βέλη του πονηρού δεν μπορούν να προσβάλλουν τους λογισμούς.

  Επιτυγχάνουν δε ξαφνικά, αιφνιδιαστικά, βαριά τραύματα, αμέσως μόλις βρουν τον νου και τη σκέψη διασκορπισμένα στη κτίση. Αληθινά, τότε πειραζόμαστε, όταν αισθανθούμε την προσβολή. Την αισθανόμαστε μάλιστα όταν η προσοχή μας στραφεί προς αυτή, όταν υπάρξει δηλαδή συγκατάθεση. Γι’ αυτό είπε ο Κύριος: «ἵνα μὴ εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν». Δηλαδή να μη δεχθούμε τις προσβολές, αφού όσο τις αποκρούουμε δεν εισερχόμαστε στον πειρασμό. Άρα ο Αδάμ μπήκε σε πειρασμό γιατί δέχτηκε και συγκατάνευσε στις προσβολές. Αμαρτάνουμε λοιπόν γιατί έχουμε προδιάθεση στην αμαρτία η οποία γεννιέται από την αμέλειά μας στο να λατρεύουμε τον Θεό.

  (συνεχίζεται...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος7/7/18, 4:09 μ.μ.

  Τη στιγμή που ανώτατοι Άρχοντες της Ορθοδοξίας με τα σαλιαρίσματα με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους προδίδουν Το Νυμφίο της Εκκλησίας και προβαίνουν σε πνευματική μοιχεία με τον εωσφόρο, πώς μπορούμε να περιμένουμε να μην υπάρχουν λογής-λογής "Πανούσηδες" και "Τσίπρες", οι οποίοι στο κάτω-κάτω είναι ειλικρινείς εχθροί Του Χριστού, αντίθετα με τους προβατόσχημους και τους μεγαλόσχημους άσπονδους "φίλους" Του;

  ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ: Εάν η ζωή μου και η ζωή σου και η ζωή όλων των Ελλήνων Ορθοδόξων πληγώνει το Χριστό μας το ίδιο, ή και περισσότερο από το "Τζιμάκο", δηλαδή αν είμαστε εγωιστές, υπερήφανοι, πόρνοι, μοιχοί, ασεβείς, μνησίκακοι, φθονεροί, ράθυμοι στην εκπλήρωση των θρησκευτικών μας καθηκόντων, πώς περιμένουμε να γίνουμε πρότυπα, ώστε να θελήσουν να μας μιμηθούν οι πλανεμένοι και να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία; Πώς περιμένουμε να μας οικονομήσει ο Θεός άξιους Ποιμένες;

  ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ - ΕΝΑΣ ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - ΣΤΑΡΙ ΚΑΙ ΗΡΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ - ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΗΛ: "ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ", ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ

  ΟΥΡΑΝΟΔΡΟΜΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος7/7/18, 5:48 μ.μ.

  Συμφωνω με τον προλαλησαντα περιπλανωμενο αν και οι ηλικιες γυρω στα 20 με την εκπαιδευση που εχουν λαβει στα σχολεια τους εμας τους γονεις μας εχουν ηδη αποριψει ως γραφικους που αασχολουμαστε με πατριδες και αλλα τετοια.ολα αυτα τα χρονια η.Ν.Τ.Π. εχει παρελασει στις ψυχες μας,τις πληγωσε,τις πονεσε και τωρα ψαχνουμε το γιατι.η πασοκοφασιστερα μας διελυσε.τη θεια δικη περιμενουμε .Αγανακτισαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος8/7/18, 12:27 π.μ.

  ΠΟΙΑ Η (πραγματική) ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ;

  Μιλά ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Άγγελος Αγγελακόπουλος, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

  https://www.youtube.com/watch?v=OQDnUqk1yPQ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος8/7/18, 11:02 π.μ.

  (...συνέχεια)

  Για τα αμαρτήματα που γίνονται από αμέλεια, να τί γράφει ο θείος Χρυσόστομος: «Ενώ βρίσκετε αφύσικο και δεν ανέχεστε να είστε το βράδυ σπίτι σας δίχως λυχνάρι και φως για να βλέπετε, ωστόσο αφήνετε την ψυχή σας έρημη, δίχως να βλέπει, με το να μην ακούει καμιά διδασκαλία που θα τη διαφωτίσει. Εδώ συνίστανται τα πολλά μας αμαρτήματα∙ γιατί δεν ανάβουμε γρήγορα λυχνάρι, δίνοντας φως στην ψυχή. Έτσι καθημερινά πέφτουμε σε λάθη. Αλλά και ο νους μας βρίσκεται σε ακαταστασία, επειδή ενώ δεχόμαστε την ακρόαση των θείων λόγων μέσα στην Εκκλησία, πριν καλά-καλά βγούμε από την πόρτα της, αμέσως τους πετάμε∙ και κατασβήνοντας το φως που δεχθήκαμε, βαδίζουμε εκ νέου στο πυκνό σκοτάδι. Αλλά αν μέχρι τώρα γινόταν κάτι τέτοιο, από δω και πέρα ας μην ξαναγίνει. Ας έχουμε πλέον συνεχώς το λυχνάρι των θείων λόγων να καίγεται μέσα στο νου και τη σκέψη μας.

  Να έχουμε δε υπόψη μας ότι την ψυχή πρέπει να την καλλωπίζουμε περισσότερο από το σπίτι μας, γιατί αυτό θα μείνει εδώ, την ψυχή μας όμως θα την πάρουμε στον ουρανό. Γι’ αυτό και αξίζει περισσότερη φροντίδα. Τώρα βέβαια, είναι κάποιοι που φέρονται και ζουν τόσο άθλια, που μεν τα σπίτια τους τα διακοσμούν με χρυσούς ορόφους και διανθισμένα ψηφιδωτά, ζωγραφισμένα άνθη, λαμπρούς κίονες και γενικά στολίζουν επιμελώς τα πάντα, τη διάνοιά τους όμως την έχουν να στέκεται ευτελέστερη και από έρημο πανδοχείο, γεμάτο βόρβορο, καπνό και δυσωδία, γεμάτο από απερίγραπτη ερημιά. Ποια είναι η αιτία όλων αυτών; Το ότι δεν καίει συνεχώς μέσα μας το λυχνάρι της διδασκαλίας. Έτσι παραμελούνται τα αναγκαία και αντίθετα, δίνεται μεγάλη σημασία και προσοχή σε όσα δεν έχουν καμιά αξία. Αυτά δεν τα λέω μόνο για τους πλούσιους αλλά και για τους φτωχούς».

  Εδώ λοιπόν εντοπίζονται η παράβαση του ηθικού νόμου , τα διάφορα αμαρτήματα, η απομάκρυνση από τον Θεό, το τείχος της έχθρας που ορθώνεται μεταξύ Θεού και ανθρώπου, τα πολλά βάσανα που μας καταθλίβουν και η πολλή μας κακοδαιμονία.

  Πηγή: «Το γνώθι σαυτόν
  ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ»
  ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος8/7/18, 3:26 μ.μ.

  Βιβλίο: Το Γνώθι Σαυτόν.
  Του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού.
  Εκδότης: Άθως Εκδόσεις.

  Τα κείμενα του βιβλίου αποδόθηκαν στην νέα Ελληνική γλώσσα.

  http://www.stamoulis.gr/Το-Γνώθι-Σαυτόν-Αγίου-Νεκταρίου_p-405719.aspx

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.