28/7/18

Τρομολαγνεία καί ἀγαπολαγνεία σέ τραγικά γεγονότα - Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου

8 σχόλια:

 1. Ανώνυμος28/7/18, 9:35 π.μ.

  Την δήθεν "τρομολαγνεία" θα την καταλάβει καλύτερα ο αγαπητός επίσκοπος, με τις ΘΛΙΨΕΙΣ που θα επακολουθήσουν στο μέλλον.
  Αντί να καλέσουν τον λαό σε ΜΕΤΑΝΟΙΑ, που είναι το ΜΟΝΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, μιλούν για δήθεν "τρομολαγνεία".

  Εάν πιστεύουν οι "απλοί" άνθρωποι (και οι κληρικοί) ότι οι θλίψεις "τελείωσαν", προφανώς ΔΕΝ κατάλαβαν ΤΙΠΟΤΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/7/18, 3:14 μ.μ.

   Κατά 99% πιστεύω ότι δεν διάβασες το κείμενο. Ο μητροπολίτης είναι πατερικός απόλυτα και δεν ειναι τυχαίο που δεν υπέγραψε στο Κολυμπάρι.
   Θα προσπαθήσω να αποδώσω σωστά αυτά που έχω διαβάσει και ακούσει:
   1. Ο Θεός δεν είναι εμπαθής να οργίζεται όπως εμείς, τέτοιοι ανθρώπινοι θεοί είναι τα είδωλα που έπρεπε να κατευνάσουν με θυσίες. Ο Θεός αγαπά την Παναγία όσο και τον διάβολο λένε οι πατέρες, μόνο που η Παναγία Τον αγαπά απόλυτα και ο διάβολος καθόλου. Άρα είναι βλασφημία και τρομολαγνεία να θεωρούμε τον Θεό οργίλο. Κρίμα που έχουμε χάσει τον Θεό-Πατέρα της ορθοδοξίας και πήγαμε στον Θεό-τιμωρό των παπικών.
   2. Ο Θεός μας αφήνει ελεύθερους, ως ένα σημείο και τον διάβολο. Εμείς αν παραχωρήσουμε την ελευθερία μας στον σατανά αποκτά δικαιώματα. Το κακό το προκαλεί ο διάβολος, ο Θεός παραχωρεί ώστε να συνέλθουμε και να στραφούμε σε Αυτόν, ώστε να γλυτώσουμε το μεγαλύτερο κακό, την αμαρτία. Οργή είναι αυτό που νομίζει ο άνθρωπος
   "Στήν πραγματικότητα αὐτό πού ὀνομάζουμε ὀργή τοῦ Θεοῦ, εἶναι ἡ δική μας αἴσθηση ὅτι ὁ Θεός εἶναι ὀργισμένος καί μᾶς τιμωρεῖ, ὁπότε ἐμεῖς αὐτοτιμωρούμαστε, ἐπειδή ἀπομακρυνόμαστε ἀπό τό φῶς τοῦ Θεοῦ καί αἰσθανόμαστε τόν Θεό ὀργισμένο."
   Άρα επισημαίνει και ο σεβασμιώτατος
   "Ὅσοι ὁμιλοῦν γιά τόν Θεό μόνον ὡς ἀγάπη, ἴσως συναισθηματικῆς φύσεως, ἀμνηστεύοντας ὅλα τά ἐγκλήματα, ἀγνοοῦν τί εἶναι αὐτή ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ. Ἡ θεία ἀγάπη εἶναι ἡ ἄκτιστη ἐνέργειά Του, ἡ ὁποία ἀποστέλλεται στούς ἀνθρώπους καί ἐνεργεῖ σέ αὐτούς, ἀνάλογα μέ τήν κατάστασή τους, ὁπότε ἄλλους σώζει καί ἄλλους καταδικάζει. Σέ αὐτό δέν εὐθύνεται ὁ Θεός, ἀλλά ὁ ἄνθρωπος, πού δέχεται τήν ἄκτιστη ἐνέργεια τοῦ Θεοῦ, σύμφωνα μέ τήν κατάστασή τους."
   και
   "Δυστυχῶς, πολλοί σύγχρονοι Κληρικοί καί θεολόγοι ἀρέσκονται νά ὁμιλοῦν γιά τήν ὀργή ἤ τήν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ, γιά κοινωνικά θέματα, χρησιμοποιώντας ὡραία διπλωματική, εὐγενῆ, ἐκκοσμικευμένη γλώσσα, τήν γλώσσα τῶν ἀνθρώπων μέ ὑψηλές θέσεις, πού συζητοῦν στό σαλόνι, ἐκφράζοντας ἁπλῶς τήν θλίψη τους καί ἀμνηστεύοντας τούς τρεῖς μεγάλους ἐχθρούς, πού εἶναι ὁ διάβολος, ἡ ἁμαρτία καί ὁ θάνατος. Δηλαδή ἠθικολογοῦν καί δέν θεολογοῦν.


   Ἔτσι, ἀκυρώνουν στήν πράξη τό ἔργο τῆς ἐνανθρωπήσεως τοῦ Χριστοῦ. Ὅποιος δέν γνωρίσει τό μίσος τοῦ διαβόλου καί δέν πολεμήσει τόν διάβολο, δέν θά μπορέση νά αἰσθανθῆ τήν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ. Καί ὅποιος ὁμιλεῖ γιά τήν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ καί ἀμνηστεύει τό μίσος καί τό ἔργο τοῦ διαβόλου, μᾶλλον εἶναι ἀντίθετος πρός τό ἔργο τῆς θείας Οἰκονομίας."
   Νομίζω αξίζει να διαβαστεί, σε λίγες γραμμές περιγράφει την εμπειρία των πατέρων. Προτείνω επίσης τα τις ομιλίες μητροπολίτη Λεμεσού για την ερμηνεία των ψαλμών όπως και τα προφητικά ποιήματα της γερόντισσας Αττικής.

   Διαγραφή
  2. Ακριβως,και δεν καταλαβαν γιατι ως γλυκουληδες,μαλακουληδες,αγαπουληδες θελουν ελαφρα λαιτ καταστασεις,μακρια απο αγωνες μαρτυρια,οι ανθρωποι θελουν την ειρηνη της ευρωπης(βλεπε 50 κειμενο της ΔΙΣ"προς τον λαο")θελουν ευημερια να προσευχονται για τα παιδια μας να περασουν πανεπιστημιο,και μετα να πανε στη δυση για δουλεια να ευημερησουν,τετοια πραγματακια.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος28/7/18, 10:05 π.μ.

  Ο Προφήτης Ιωνάς, με εντολή του Θεού, απειλεί την αμαρτωλή Νινευὴ, ότι θα καταστραφεί σε τρεις μέρες αν δεν μετανοήσει. Η Νινευὴ μετανοεί ειλικρινά.

  http://users.sch.gr/aiasgr/Palaia_Diathikh/Iwnas/Iwnas_kef.1-4.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/7/18, 11:37 π.μ.

   Τελικά όμως καταστράφηκε, γιατί η μετάνοια δεν ήταν μόνιμη!!!

   Διαγραφή
  2. νομίζω μετά από χρόνια καταστράφηκε, άρα εκείνη η γενιά έζησε. η επόμενη ας πρόσεχε να είχε και αυτή Ιωνά.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος28/7/18, 1:45 μ.μ.

  Το επόμενο κείμενο είναι ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΑΤΟ, εάν εννοηθεί πλήρως και σε βάθος.
  Ο Άγιος Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Πόποβιτς, δεν ήταν ΜΟΝΟ Άγιος, ήταν επίσης και καθηγητής της Δογματικής στη Θεολογική σχολή του πανεπιστημίου Βελιγραδίου.

  Γιατί και πώς πρέπει να διαβάζουμε την Αγία Γραφή.
  22 Δεκεμβρίου 1929, Άγιος Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Πόποβιτς.

  https://www.impantokratoros.gr/EFFBA37E.el.aspx

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος28/7/18, 6:19 μ.μ.

  Μπορεί και να έχει δίκιο ο Επίσκοπος ο οποίος είναι από τους λίγους αντιοικουμενιστές λόγοις και έργοις. Από την άλλη θυμάμαι σε μία από τις ομιλίες του ο Επίσκοπος Μόρφου είχε πει ότι αρκετα χρόνια πριν την εισβολή των Τούρκων το 1974 η Παναγία είχε επιστρατεύσει κάποιους ψαλτάδες λαικούς σε προσευχή ενόψει του επικείμενου γεγονότος της εισβολής. 'Καλά' λέι ένας από αυτούς στην Παναγία, 'αφού οι Τούρκοι θα εισβάλλουν, γιατί τότε να προσευχηθούμε;' Και απάντησε η Παναγία 'για να περιοριστεί το κακό'.
  Σε όλες τις καταστροφές ο άνθρωπος θυμάται την ασημαντότητά του μπροστά στον Θεό. Ας μετανοήσουμε ώστε να έλκουμε πιο πολύ την Θεία Χάρη.Αν θέλουμε ειρήνη και όλα τα αγαθά του Θεού πρέπει να κάνουμε το Θέλημά Του Ίσως και στο παρά πέντε (ή στο και πέντε) προλαβαίνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.