26/7/18

«ο Άγιος Παΐσιος έκανε λάθος!»Γράφει ο π. Λίβυος:
Προς επικαλουμένους τον εμπρηστή και τιμωρό Θεό…

και διαπιστώνουμε ότι μετά το άρθρο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων όπου ανέφερε ότι αιτία των δεινών της χώρας είναι ο άθεος πρωθυπουργός (ΕΔΩ) και για το οποίο πήραμε θέση ΕΔΩ, πως παρακολουθούμε μία σκόπιμη διαστρέβλωση ότι όσοι συμμερίζονται τα λόγια του Αγίου Παϊσίου που ερμηνεύει το Ευαγγέλιο ότι τελικά...

Η αμαρτία φέρνει τις συμφορές 

...επικαλούνται έναν Θεό που Αυτός προκαλεί τις συμφορές, κάτι που είναι επιεικώς ανήθικο!

«Ὄχι ὅτι ὁ Θεὸς θέλει νὰ παιδαγωγήση ἔτσι τὸν ἄνθρωπο, ἀλλὰ εἶναι συνέπεια τῆς ἀπομακρύνσεως τοῦ ἀνθρώπου ἀπὸ τὸν Θεό. Ὅλα αὐτὰ  συμβαίνουν, γιατί ξεφεύγει ὁ ἄνθρωπος ἀπὸ τὸν Θεό. Ἔρχεται ἡ ὀργή τοῦ Θεοῦ, γιὰ νὰ θυμηθῆ ὁ ἄνθρωπος τὸν Θεό καὶ νὰ ζητήση βοήθεια..  δὲν εἶναι  ὅτι  ὁ  Θεὸς τὰ κανονίζει  ἔτσι  καὶ  βγάζει  μία  διαταγή νὰ ἔρθη κάποια συμφορά στὸν ἄνθρωπο, ἀλλὰ ὁ Θεὸς βλέπει μέχρι ποὺ θὰ φθάση ἡ κακία τῶν  ἀνθρώπων  καὶ  ὅτι  δὲν  θὰ  ἀλλάξουν,  καὶ  γι'  αὐτὸ  ἐπιτρέπει  νὰ  συμβῆ  μία συμφορά, γιὰ νὰ συνετισθοῦν. Ὄχι ὅτι τὰ κανόνισε ἔτσι ὁ Θεός.»

Άγιος Παΐσιος 

Εάν όλοι αυτοί οι αγαπούληδες νεορασοφόροι που θέλουν να κάνουν την θρησκεία μας ένα ξεχαρβαλωμένο αγαπολογικό θολό πράγμα, για να μοιάζει με όλες τις άλλες θρησκείες, έχουν την φώτιση ενός Αγίου κι έχουν τά 'ντερα ας βγουν και να πουν ότι «ο Άγιος Παΐσιος έκανε λάθος!» κι ότι αυτοί οι ίδιοι είναι οι πεφωτισμένοι της (νεο)ορθοδοξίας που θέλουν να κάνουν την Πίστη μας, ένα με τις άλλες θρησκείες κι εν τέλλει να υποστηρίξουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Ορθοδοξίας και των άλλων θρησκειών.

Ο Άγιος Πορφύριος μπορεί να μην φτάνει τον ...π. Λίβυο αλλά αξίζει να ακούσουμε την παρακάτω ομιλία του όπου επισημαίνει την μοναδικότητα της Ορθοδοξίας...

 

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος26/7/18, 4:09 μ.μ.

  Όσοι θέλετε να ζείτε μέσα στο ΚΑΘΑΡΟ ΦΩΣ του Ιησού Χριστού, και όχι μέσα στην ΘΑΜΠΗ ΟΜΙΧΛΗ των διάφορων ανθρώπινων σκέψεων (που γεννιούνται από εμπαθείς και όχι επαρκώς αγωνιζόμενες ψυχές), να μελετάτε μεθοδικά και συστηματικά την Θεόπνευστη Αγία Γραφή ΚΑΙ τους Αγίους της Εκκλησίας.

  Η κατάντια και η θολούρα που υπάρχει μέσα στην Εκκλησία, σε ποιμένες (και μεγαλο-ποιμένες) και ποιμενόμενους, προκαλεί μόνο αγανάκτηση και ανατριχίλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος26/7/18, 4:30 μ.μ.

  Φωνή εκ του τάφου! Ο μακαριστός και άξιος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος με αφορμή τους σεισμούς επιστομίζει τους αγαπολόγους που ισχυρίζονται ότι ο Θεός δεν τιμωρεί.

  https://aktines.blogspot.com/2018/07/blog-post_325.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος26/7/18, 7:17 μ.μ.

  Η ΑΓΑΠΗ ΣΕΙΕΙ ΤΗΝ ΓΗ.

  ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΟΥ.

  Άγιον Όρος, της Θείας Μεταμορφώσεως, 1978, Θεόκλητος Διονυσιάτης Μοναχός.

  Αποσπάσματα από θεολογικό δοκίμιο μετά τους σεισμούς στην Θεσσαλονίκη.

  http://alopsis.gr/alopsis/seismos.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.