12/5/18

Σε ποιον τα πουλάς αυτά ρε καραγκιόζη;

  «Ρε καραγκιόζη,
Την ώρα που πουλάς καθρεφτάκια στους ιθαγενείς,
την ώρα που ξεστομίζεις βαρύγδουπες παρόλες,
την ώρα που κόπτεσαι τάχα για τα παιδιά...

... έχω πάρει σβάρνα τα δημόσια «ειδικά» σχολεία για το αυτιστικό παιδάκι μου. Και εισπράττω ένα πράγμα: εγκατάλειψη.»

 

Σε ποιον τα πουλάς αυτά ρε καραγκιόζη;

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/5/18, 12:01 μ.μ.

  Τα χρόνια κυλούν, ανακυκλώνονται οι ενιαυτοί και ημέρα τη ημέρα όλον και φθάνομεν εις το τέρμα έκαστος του βίου του. Ο πολύτιμος χρόνος κυλά και φεύγει προ των οφθαλμών μας, χωρίς βεβαια να γνωρίζομεν, τι μας φεύγει απαρατήρητον, διότι εάν ήξευρε το παιδάκι την αξίαν του χρυσού, δεν θα επροτίμα αντί τούτου μιαν πτωχήν καραμέλλαν! Ουχί τούτον αληθεύει εν τοις ανθρώποις και πρώτoν εις εμέ;

  Όταν έλθει ο Κύριός μας εις τον καθορισμένον χρόνον, δια να κρίνει τον κόσμον, όταν οι ουρανοί θα τυλίγονται ως ρολός χάρτου και η γη, η οποία κατεμολύνθη υπό των κατοικούντων εν αυτή θα ανακαινίζεται, όταν ο ήλιος, η σελήνη, οι αστέρες θα πίπτουν όπως τα φθινοπωρινά φύλλα, όταν εν τη φωνή της παγκοσμίου σάλπιγγος θα ανασυγκροτούνται τα διασκορπισμένα ξηρά οστέα και θα αναβαίνουν σάρκες και ζωή εν αυτοίς, όταν τα αγγελικά τάγματα θα καταλαμβάνουν εις το αχανές του ουρανού τάξιν τιμητικήν δια τον ερχόμενον φοβερόν Κριτήν, όταν θα ξεχωρίζουν από το άπειρον πλήθος των αναστημένων ανθρώπων μικραί νεφέλαι αίρουσαι εν εαυταίς τα αγίας και σωζομένας προσωπικότητας εις υπάντησιν του Κυρίου εις αέρα, τότε βλέποντες όλα ταύτα οι κάτω εναπομείναντες άνθρωποι, ουχί θα κλαύσουν πικρότατα και θα κτυπούν τον εαυτόν των απελπιστικά αναλογιζόμενοι ότι εσπατάλησαν τον πολυτιμότατον τούτον καιρόν εις τρυφάς, εις μέθας, εις απόκτησιν πλούτου, εις αθεμίτους πράξεις, εις φιλαργυρίας και εις παν αμάρτημα, το οποίον τώρα τους καταδικάζει εις την πλέον ελεεινήν και αξιοθρήνητον ταύτην κατάστασιν;

  Ουχί περιπαθώς θα ζητήσουν να είχον χρόνον μικρόν, να τρέξουν εις τους πτωχούς, εις τους αρρώστους και εις κάθε δυστυχή, ώστε και αυτοί να ακούσουν την γλυκείαν φωνήν του Κυρίου την λέγουσαν: «Δεύτε οι Ευλογημένοι του Πατρός μου… κληρονομήσατε την ητοιμασμένην υμίν βασιλείαν… επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν… γυμνός και περιεβάλλετέ με κλπ.» (Μαθ. 25,34).

  Αλλά κάποτε τα άκουσαν εις την ζωήν των, εν τω Άδη ούκ εστι μετάνοια. Δια τούτο και το κατακόρυφον της απογνώσεως θα τους καταλάβει. Θα ζητήσουν, θα επιθυμήσουν σφόδρα τον θάνατον ως εξιλαστήριον των απείρων αυτών δεινών. Δυστυχώς ουχ ευρήσουσι, διότι τα πάντα μετεστοιχειώθησαν εις την αθανασίαν!
  (Πάντα ταύτα δι εμέ…)

  Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης

  ΟΥΡΑΝΟΔΡΟΜΟΣ (για τη μεταφορά)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/5/18, 3:48 μ.μ.

  Τσίπρας: "Κανένα παιδί στο περιθώριο, κανένα παιδί στο ίδρυμα".

  * * *

  Είναι πολύ προτιμότερο, για το καλό των ΙΔΙΩΝ των ΠΑΙΔΙΩΝ, αυτά να βρίσκονται μέσα στα ιδρύματα, παρά να βιώνουν την φοβερή αφύσικη διαστροφή μέσα σε ένα "ζευγάρι" ομοφυλόφιλων.

  * * *

  Κάποια στιγμή θα αλλάξουν ριζικά οι καταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, και όσοι θα ζουν τότε αλλά βρίσκονται στην πλάνη του υπέρμετρου εγωισμού τους μέχρι σήμερα, τότε θα ξυπνήσουν απότομα και με μεγάλη θλίψη θα καταλάβουν ποια είναι η πραγματικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος12/5/18, 3:59 μ.μ.

  Η καταστροφή των Σοδόμων και της Γομόρας, από τον Θεό.

  Ο Θεός δίνει εντολή στον Άγιο Λώτ, να απομακρυνθεί από εκεί, για να μην καταστραφεί μαζί με όλους τους άλλους που θα παραμείνουν σε εκείνες τις πόλεις.

  http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2018/05/blog-post_269.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος12/5/18, 4:12 μ.μ.

  «Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, «εις ουδέν των παλαιών αγίων υπολοιπόμενος»: πρότυπο αγιότητος και εν Χριστώ αγωγής στον σύγχρονο κόσμο».

  Μιλά ο Συμεών Πασχαλίδης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

  http://www.pemptousia.gr/video/o-osios-paΐsios-o-agioritis-is-ouden-ton-paleon-agion-ipolipomenos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος12/5/18, 8:26 μ.μ.

  Έγκλημα σε βάρος αθώων και ανυπεράσπιστων παιδιών!

  http://www.koinwnia.com/71-2009-05-15-07-33-29/1531-2018-05-10-05-48-45

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.