19/5/18

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν δολοφονική επίθεση κατά του Ερντογάν στο Σαράγεβο

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος19/5/18, 10:25 μ.μ.

  Βιαζόμαστε κρίνοντας με βάση τα υποκειμενικά "θέλω" του ο καθένας αφηνόμενοι στη λογική του συναισθήματος μη έχοντας διάκριση. Ξεχνάμε "σημεία" που δεν έχουν γίνει, μετατρέπουμε "σημεία" ως γενόμενα, ή ακόμη επιταχύνουμε "σημεία" ερμηνεύοντας κατά βούληση το "ξαφνικό" και μέσα στην θολούρα των παθών μας νομίζουμε ότι έχουμε την ορθή άποψη. Δυστυχώς έχουν να γίνουν πολλά ακόμα και χάθηκε στη λήθη ότι ο "Πόλεμος είναι πνευματικός τώρα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με λίγα λόγια μας λες ότι εμείς είμαστε πνιγμένοι στα πάθη μας και δεν βλέπουμε καθαρά όπως εσύ που έχεις καθαρισθεί από αυτά και βγάζεις τα σωστά συμπεράσματα. Καταλαβαίνω κάτι λάθος;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/18, 11:20 μ.μ.

   Σωστό. Αλλά το πήρες προσωπικά. Θα έπρεπε να προσέξεις ότι έβαλα α' πληθυντικό.

   Διαγραφή
  3. Γράφεις:
   ...νομίζουμε ότι έχουμε την ορθή άποψη. Δυστυχώς έχουν να γίνουν πολλά ακόμα.

   Τέλος πάντων, δεν θα μαλώσουμε και γι' αυτό!

   Καλημέρα

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος20/5/18, 12:11 μ.μ.

   Φυσικά και δεν θα μαλώσουμε. Μία απλή διαφωνία δεν μας καθιστά αυτομάτως και εχθρούς. Η προσπάθεια που γίνεται από το παρόν είναι ανεκτίμητη και ουδέποτε πρέπει να αμφισβητήσουμε ότι δεν θα γίνουν αυτά που είπαν οι Άγιοί μας. Ως εκ τούτου το "Δυστυχώς έχουν να γίνουν πολλά ακόμα" που αποτελεί γνώμη μου δεν εξαιρείται από τα παραπάνω που έγραψα. Βεβαίως και επιδέχεται αμφισβήτηση και εννοείται ότι η αμφισβήτηση βρίσκεται και στο πίσω μέρος του μυαλού μου (για τους λόγους που έγραψα στην πρώτη πρόταση). Όμως δεν είναι φυσιολογικό να μην έχεις ούτε μία γνώμη (έστω και υπό αμφισβήτηση), διαφορετικά είσαι "άχρωμος" και άξιος για "εμετό".
   Πέραν όλων αυτών θα πρέπει να γίνει εστίαση στον 'Πνευματικό Πόλεμο" και γι' αυτό θα παραθέσω κάποιες σκέψεις (αν και μακροσκελείς είναι απλά περίληψη για περισσότερη σκέψη) για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του "Πνευματικού Πολέμου": Πλεονεκτήματα: 1) Ένας και μόνος του αρκεί για να πολεμήσει. Εδώ ισχύουν οι πνευματικοί νόμοι και όχι η πλειοψηφία που χρειάζεται ένας κανονικός πόλεμος, 2) Μπορείς να ξεκινήσεις όποτε θες (εδώ και τώρα) χωρίς να περιμένεις να μαζευτούν πολλοί, 3) Δεν χρειάζεται να έχεις από πριν κάποιες ικανότητες-εξοπλισμό κλπ. Ακόμη και μόνο η βούληση αρκεί. Ο Κύριός μας βλέπει τη βούληση και μας παρέχει όλες τις αναγκαίες ικανότητες, 4) Μπορεί να γίνει και "παθητικά", χωρίς βία, ακόμη και τη συνειδητή ενέργεια του να μην κάνεις κάτι (πχ δεν παίρνω τη νέα ταυτότητα με τσιπ), 5) Δεν εξαρτιέται ο πόλεμός σου από τους άλλους (την οργάνωση των πολλών), παρά μόνο από τον Θεό. 6) Το αποτέλεσμα μιας νίκης στον πνευματικό πόλεμο έχει συμπαντικό αντίκτυπο, 7) Δεν υπάρχουν θύματα ούτε παράπλευρες απώλειες, αντίθετα υπάρχουν παράπλευρες σωτηρίες.
   Μειονεκτήματα: 1) Ο πόλεμος του εχθρού γίνεται κρυφά και δεν το καταλαβαίνουμε, 2) Γίνεται και με πονηρούς τρόπους που μας ξεγελάνε, 3) Δεν γνωρίζουμε από πριν ποια μορφή θα πάρει (πχ μπορεί να περιμένουμε ότι θα μας χλευάσουν αλλά μας έρχεται πειρασμός ως καταγγελία άσχετη με το θέμα), 4) Δεν ξέρουμε από που θα έρθει ο εχθρός σε αντίθεση με τον πραγματικό πόλεμο (πχ περιμένουμε τσακωμούς με ξένους και τελικά έρχεται από συγγενείς ή ακόμη σε εσωτερικό επίπεδο με πόλεμο λογισμών, δηλαδή δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πεδίο μάχης όπως στον κανονικό πόλεμο, μέσα μας βρίσκεται το πεδίο μάχης με τα θετικά και αρνητικά του), 5) Δυστυχώς παρ'όλο το συμπαντικό αντίκτυπο μιας νίκης η ίδια η νίκη δεν είναι εμφανή καθώς για να νικήσεις πρέπει να δρας μέσα σε ταπείνωση, 6) Δυστυχώς το μοναδικό θύμα θα πρέπει να είσαι εσύ ο ίδιος (αν αντέχεις τη θυσία) και βέβαια δεν θα αναγνωρισθεί ποτέ.

   Το πιο σπουδαίο απ' όλα είναι ότι αν βρεθείς νικητής στον Πνευματικό Πόλεμο τότε τα αποτελέσματα ξεπερνούν κάθε προσδοκία και δεν μπορούν να συγκριθούν με τα αποτελέσματα ενός κανονικού πολέμου ακόμα και αν είσαι νικητής εκεί.
   Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν είναι προσπάθεια επιβολής γνώμης αλλά μιας επιπλέον σκέψης. Μιας "καλής αμφιβολίας" για το που οδεύουμε. Και βέβαια δεν αναιρούν την πρώτη πρόταση περί θολής κρίσης ακόμη και του γράφοντος (αλλά όχι άχρωμος).

   Διαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.