10/5/18

Πάνο Καμμένε, δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω από το ...δάχτυλό σου!

ΑΠΩΝ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

ΚΑΙ Σ' ΑΝΩΤΕΡΑ!

9 σχόλια:

 1. Ανώνυμος10/5/18, 9:54 π.μ.

  Εγώ μικρός έκανα τρεις χιλιάδες (3.000) μετάνοιες… (Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης)


  Να μη λυπάσθε το σώμα. Να το παιδεύετε. Δε μπορείτε να καταλάβετε τι είναι η φωτιά της αγάπης. Πρέπει να κάνετε θυσία, άσκηση. Άσκηση πνευματική και σωματική. Χωρίς άσκηση δε γίνεται τίποτα. Να κάνετε υπακοή στο πνευματικό πρόγραμμα, επί παραδείγματι, κανόνα, ακολουθίες κλπ. και να μην το αμελείτε. Να μην αναβάλλετε για αύριο. Ούτε αρρώστια να το χαλάει, μόνο αρρώστια προς θάνατο. Εγώ μικρός έκανα τρεις χιλιάδες μετάνοιες την ημέρα και δεν κουραζόμουνα, ήμουνα πολύ σκληραγωγημένος. Παίδευα τον εαυτό μου, περιφρονούσα τον κόπο.

  Να σας δείξω πώς τις έκανα τις μετάνοιες. Τις έκανα στρωτές και γρήγορα, χωρίς ν’ ακουμπώ τα γόνατα στο έδαφος. Πρώτα έκανα το σταυρό χτυπώντας τα δάχτυλα με δύναμη στο μέτωπο, έπειτα στο γόνατο και μετά ψηλά στους ώμους συμμετρικά. Μετά ακουμούσα τα χέρια στο έδαφος και σηκωνόμουνα γρήγορα. Τότε πατούσα λίγο τα γόνατα. Είδατε πως συμμετέχουν σώμα και ψυχή στη λατρεία του Θεού; Ο νους, η καρδιά στον Χριστό· και το σώμα στον Χριστό. Να κάνετε τις μετάνοιες με ευλάβεια κι αγάπη και να μην τις μετράτε.

  Καλύτερα να κάνετε δέκα και καλές παρά πολλές και χωρίς ζήλο, χωρίς λατρεία και θείο έρωτα. Κάνετε όσες μπορείτε, ανάλογα με τη διάθεση, αλλά όχι ψευτομετάνοιες και ψευτοπροσευχές. Όχι τυπικά πράγματα στον Θεό. Ο Θεός ζητάει ό,τι κάνομε για Εκείνον, να γίνεται «εξ όλης της ψυχής και εξ όλης της καρδίας».

  Οι μετάνοιες είναι και γυμναστική. Και αν κι αυτό δεν πρέπει καθόλου να το σκεπτόμαστε, δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική απ’ αυτή για το στομάχι, τα έντερα, το στήθος, την καρδιά, τη σπονδυλική στήλη. Είναι πάρα πολύ ωφέλιμη, γιατί να μην την κάνουμε; Όταν αυτή η άσκηση γίνεται στη λατρεία του Θεού και κατορθώνει η ψυχή αυτή τη λατρεία, γεμίζει χαρά, γαληνεύει και ειρηνεύει. Αυτό είναι το παν. Οπότε βέβαια και το άλλο, το σώμα, το ωφελεί. Έπεται και ακολουθεί και ωφελείται κι αυτό. Καταλάβατε;

  Στην ψυχή έρχεται ειρήνη και γαληνη και στο σώμα η καλή λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού μας, όπως είναι το κυκλοφορικό, το πεπτικό, το αναπνευστικό, το ενδοκρινολογικό, τα οποία άμεση έχουν σχέση με την ψυχή μας.

  Πηγή: ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ ωραίο το σχόλιο από τον Άγιο Πορφύριο, αλλά πως κολλάει με την ανάρτηση ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/5/18, 7:32 μ.μ.

   ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗ ΔΙΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ & Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

   «Ελέγχοντας το κακό, δε βγαίνει τίποτε. Παρουσιάζοντας όμως το καλό, ελέγχεται από μόνο του το κακό. Μόνο με καλά παραδείγματα ελέγχονται όσοι έκαναν μόδα την αμαρτία!»


   "Όταν είσαι σ΄ ένα κατασκότεινο δωμάτιο, μή χτυπάς το σκοτάδι για να το διώξεις. Δεν φεύγει έτσι. Άνοιξε το παράθυρο στο φως, δηλαδή δώσου στην αγάπη του Χριστού και τότε χωρίς κόπο φεύγει το σκοτάδι"

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος10/5/18, 3:54 μ.μ.

  ΣΤΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

  Γέροντας Ἀσκητής τοῦ Παγγαίου Ὄρους: «Ἔρχεται γερό τράνταγμα»

  Τό ταρακούνημα θὰ βοηθήσει νὰ συνέλθουμε ἀπὸ τὴ μόνιμη λιποθυμία-ὕπνωση ποὺ μᾶς ἔχουν ἐπιβάλλει
  Ἑτοιμαστεῖτε νὰ δεῖτε γεγονότα, ποὺ δὲν ἔχετε φανταστεῖ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος10/5/18, 4:12 μ.μ.

  Ο αείμνηστος π. Νεκτάριος Βιτάλης φέρεται να είπε ολίγο προ του θανάτου του συζητώντας με τους επιβλέποντες ιατρούς του ότι θα έλθει μεγάλος πολύνεκρος σεισμός και ότι οι Τούρκοι θα επιτεθούν σε μας την ώρα που θα μαζεύουμε τους νεκρούς, και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει φέτος το 2018.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα δείξει.
   Το θέμα του σεισμού είναι τέτοιας φύσεως που η συχνή αναφορά σε αυτό δεν ξέρω εάν βοηθά σε κάτι.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/5/18, 2:44 μ.μ.

   Τον χρόνο δεν τον λένε οι πατέρες, αλλά αυτό με τον σεισμό αν δείτε και τον μητροπολίτη Μόρφου όπως το περιγράφει στην κυπριακή εκπομπή... σαν να τον βλέπει μπροστά του, κάνει μια παύση και κοιτά με πόνο κάτω. Δείτε το, έτσι δεν είναι;

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος10/5/18, 5:40 μ.μ.

  Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος: Ἡ ἁγία μεγαλομάρτυς Εἰρήνη καὶ τὰ σημεῖα τῶν καιρῶν.

  http://immorfou.org.cy/speeches-mitropoliti/1657-ag-eirini-2018.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος10/5/18, 6:04 μ.μ.

  Αθηνά Σιδέρη, Πνευματικό παιδί του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου: «Ο Άγιος Πορφύριος όπως τον γνώρισα».

  Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 6:30 μ.μ. στον ενοριακό Ιερό Ναό της Παναγίας μας στην Παραλία Πατρών μίλησε η κ. Αθηνά Σιδέρη με θέμα:

  «Ο Άγιος Πορφύριος όπως τον γνώρισα»

  Μία ζωντανή μαρτυρία ενός ανθρώπου που γνώρισε τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και τα όσα θαυμαστά έζησε, είδε και άκουσε κοντά του!

  https://www.youtube.com/watch?v=OSq4aukJvMk

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.