12/5/18

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΣΣΕΤΑ (1993) ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ Η ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ


  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

Η "ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΣΣΕΤΑ"

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ "ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ

3 σχόλια:

 1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ!! ΠΑΛΙ ΚΟΜΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ!!
  ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ!! ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!
  «Τι εννοείς γέροντα θα έρθει πείνα;» τον ρώτησα.
  Μου απάντησε «Θα πεινάσει κόσμος. Δεν θα έχει να φάει».
  «Και πόσο μεγάλη θα είναι η πείνα;»

  «Σκέψου ότι δεν θα γίνονται λειτουργίες σε εκκλησίες λόγω έλλειψης κόκκινου κρασιού. Τέτοια πείνα θα έρθει στην Ελλάδα».
  Τότε που τα έλεγε ο γέροντας, φαίνονταν όλα αυτά απίστευτα και περίεργα. Ήταν η περίοδος κατά την οποία οι ομοτράπεζοι στις ελληνικές ταβέρνες, μόλις τελείωναν το φαγητό τους, πετούσαν τα πεντοχίλιαρα στο τραπέζι με τα αφάγωτα περισσευούμενα κοψίδια, αμιλλώμενοι για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Όταν η σπατάλη του φαγητού είχε υπερβεί κάθε όριο στη χώρα μας ήταν πολύ παράξενο να ακούει κανείς ότι ίδια αυτή η χώρα πρόκειται να πεινάσει.

  «Και πόσοι θα πεθάνουν από την πείνα;» ήταν η επόμενη ερώτησή μου.
  Ο γέροντας έσκυψε το κεφάλι του και δεν μου απάντησε. Θεώρησα περιττό να τον ξαναρωτήσω. Δεν είχε νόημα. Ο γέροντας έμεινε μερικές στιγμές σκεφτικός, κάτι τον στεναχωρούσε. Πονούσε με αυτά που «έβλεπε» ότι έρχονται σε μας. Ήταν σαν να προσευχήθηκε για λίγο. Αυτή την εντύπωση αποκόμισα.

  Σε λίγο σήκωσε το κεφάλι του και μου είπε: «Θα χαθούν ζωές, αλλά τα περισσότερα θύματα που θα έχει η Ελλάδα θα είναι από τους αλλοδαπούς που θα είναι τότε εδώ και κυρίως από τους αλβανούς και βουλγάρους».
  Ποιοί αλλοδαποί και πόσοι θα είναι στην Ελλάδα; αναρωτήθηκα σιωπηλά. Όταν τα συζητούσα αυτά με τον γέροντα Ιωσήφ στο κελί του που βρίσκεται, λίγα λεπτά περπατώντας, μακριά από την Μονή Βατοπεδίου, είχαν ήδη αρχίσει να έρχονται οι αλβανοί. Να μη ξεχνάμε ότι οι πρώτοι 3.000 αλβανοί μπήκαν στην Ελλάδα την πρωτοχρονιά του 1991. Για τους αλβανούς το καταλάβαινα. Οι βούλγαροι όμως; Από που κι ως που; Μου φάνηκε περίεργο για τους βουλγάρους! Αλλά αργότερα, όταν μπήκε η Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιανουάριο του 2007, με πολιτική απόφαση (δηλαδή αποφάσισε και διέταξε η Ευρωπαϊκή Ένωση η Βουλγαρία να γίνει μέλος της χωρίς να εκπληρώνει βασικά κριτήρια) και την κρατάει μέχρι σήμερα πάμπτωχη, όταν καταργήθηκαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όταν αποσύρθηκε ο ελληνικός στρατός από την Βόρειο Ελλάδα βγάζοντας και τα ναρκοπέδια και όταν βλέπω ότι στην χώρα μου, στην χώρα της γενικής απραξίας, ότι τα μοναδικά έργα που γίνονται είναι οι εθνικές οδοί ή αλλιώς «οδοί ταχείας κυκλοφορίας», δεν είναι δα και πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς τι έρχεται με βάση τα λεγόμενα του γέροντα Ιωσήφ. Δεν έχει καθόλου σημασία το αν φεύγουν τώρα οι αλβανοί ή αν οι βούλγαροι δεν είναι τόσοι πολλοί στην Ελλάδα. Μπορούν να εισβάλουν όποτε θέλουν. Σημειωτέον είναι ότι αυτό που ετοιμάζουν για την Ελλάδα δεν θα είναι κάτι γρήγορο ή ξαφνικό, αλλά ακαριαίο. Επίσης, το «κυρίως» που είχε πει τότε ο γέροντας Ιωσήφ, από αδιανόητο, έγινε κατανοητό αργότερα. Και τώρα πλέον είναι οφθαλμοφανές. Εννοούσε ότι θα υπάρχουν και άλλων εθνικοτήτων μετανάστες.

  Τότε λοιπόν, όταν οι έλληνες θα δυστυχούν, τότε θα έρθει ο στρατός από άλλη χώρα για να σώσει τους έλληνες. Ο γέροντας Ιωσήφ είπε «στρατός από άλλο κράτος», δεν είπε ούτε για Ρώσους ούτε για κανέναν άλλο. Υπάρχει εκτίμηση ότι ο στρατός που θα έρθει να μας γλυτώσει δεν θα είναι οι ρώσοι αλλά οι γάλλοι.
  «Πόσοι θα σκοτωθούν στην Ελλάδα;» ρώτησα; Ήθελα να μάθω τον αριθμό!
  Δεν μου είπε ποτέ πόσοι θα σκοτωθούν στην Ελλάδα. Μου είπε όμως πόσοι θα σκοτωθούν στον επερχόμενο πόλεμο ο οποίος θα έχει δύο φάσεις. Οι νεκροί του πολέμου αυτού που έρχεται «θα είναι περισσότεροι από 400.000.000 και ίσως φτάσουν τα 700.000.000».
  Και κάτι ακόμα… «Οι αλλοδαποί θα φύγουν όλοι από την Ελλάδα μετά το χάος που θα επικρατήσει στην χώρα και αφού έρθει η ειρήνη», σύμφωνα με το γέροντα Ιωσήφ. Όταν είπε «όλοι», εννοούσε όλοι όσοι μείνουν ζωντανοί. Γιατί και οι αλλοδαποί θα έχουν πολλά θύματα. Επίσης, «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», όλοι αυτοί που θα φέρουν την Ελλάδα σ’ αυτή την κατάσταση δεν θα μείνουν έτσι, θα λογοδοτήσουν για το κακό πού έκαναν στην Ελλάδα.
  https://katohika.gr/ellada/ellada-exei-thimata-peina-tous-allodapous-iosif-vatopedinos/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος13/5/18, 2:35 μ.μ.

  "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ!! ΠΑΛΙ ΚΟΜΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ!"
  Αν διάβασες τα εισαγωγικά λόγια από το οιμος θεωρώ τους ενόχλησε που πήραν το ηχητικό δικοί τους, ψηφιοποίησαν το αρχείο αυτοί αλλά άλλοι έκαναν το βίντεο και μπλα μπλα μπλα για τα πνευματικά δικαιώματα.
  Από όσα κατάλαβα την κασσέτα την έχουν οι μοναχές και αυτές την έδωσαν κομμένη που στη συνέχεια ψηφιοποιήθηκε και μετά έγινε βίντεο από άλλους και δεν ανέφεραν την πηγή κλπ.
  Άρα ολόκληρο το ηχητικό το έχουν οι μοναχές και τα υπόλοιπα είναι καβγάς με πιασάρικο τίτλο, γι΄ αυτό και δεν κάθησα να την ακούσω, αν εσύ το άκουσες ολόκληρο και διαπίστωσες ότι εξακολουθεί να είναι κομμένο επιβεβαιώνεις τις υποψίες μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ειλικρινα , αυτο που ακουσα εγω ειναι αυτο που ειπατε ακιβως, την κασσέτα την έχουν οι μοναχές και αυτές την έδωσαν κομμένη. μια φιλη της γυναικας μου που εχει επαφες με κατι μοναχες που εχουν ακουσει ολη την κασετα, της ειπε οτι σκοπιμως αφαιρεθηκαν καποια κομματια γιατι οποιος την ακουσει ολοκληρη θα χασει τον υπνο του...αυτα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.