11/5/18

Ρώσος ναύαρχος θα κόψει την τούρτα των γενεθλίων της ΠΟΛΗΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ θα σβήσουν τα κεράκια
Στην μεγάλη πτώχεια της ΕΛΛΑΔΟΣ ανοίγει ο δρόμος για το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.

Φρόντισαν για αυτό οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ρωσία εν μέρει.

Η Πατρίδα «σε χέρια μαχαίρια» την ώρα που παίρνει τέλος ο Κανόνας της τουρκοκρατίας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πήρε ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ένα κορδόνι μέτρο και άρχισε να τρέχει για να χαράξει τα όρια της ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ δηλ. της Κωνσταντινούπολης.
Μα που τρέχετε « Μεγαλειότατε»  του φώναζαν οι αυλικοί του, ξεπεράσατε τα όρια της παλαιάς πόλης του Βύζαντα.
Και εκείνος τους απάντησε
-          «ώσπου να σταματήσει αυτός που προπορεύεται εμού», θέλοντας έτσι να δηλώσει ότι ενεργούσε κάτω από θεία καθοδήγηση

Πριν πάμε στα σημερινά να προετοιμαζόμαστε ιστορικά για κάτι που μας δόθηκε ήδη άνωθεν. 

Η Κωνσταντινούπολη έχει ΓΕΝΕΘΛΙΑ στις 11 ΜΑΙΟΥ

Πως έγιναν τότε και πως θα γίνουν σήμερα;

« Ο Κωνσταντίνος, λίγους μήνες μετά την οριστική επικράτησή του επί του Λικινίου, και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 324, επέλεξε να θέσει το θεμέλιο λίθο για την ίδρυση της δικής του πρωτεύουσας στην πρώην μεγαρική αποικία του Βυζαντίου, στο σημείο όπου ο Βόσπορος χυνόταν στην Προποντίδα και η Ευρώπη προσέγγιζε την Ασία.

Η μεταφορά της πρωτεύουσας του κράτους σε άλλη πόλη δεν ήταν στα αρχικά σχέδια του Κωνσταντίνου.
Στη Ρώμη έχτισε ο αυτοκράτορας τη θριαμβική αψίδα του, για να θυμίζει στους υπηκόους τη νίκη επί των δυναστικών αντιπάλων του, και εκεί γιόρτασε το 326 την επέτειο των είκοσι χρόνων από την αρχική αναγόρευσή του σε Αύγουστο (vicennalia).
Ωστόσο κατά τη διάρκεια των εορτασμών έγιναν κάποια έκτροπα, που έδωσαν στον αυτοκράτορα να καταλάβει ότι ενδεχομένως ο λαός της Ρώμης δεν ήταν πλήρως με το μέρος του.
Επίσης τον υποστήριζε και μέρος της συγκλητικής τάξης, που έβλεπε στο πρόσωπο του δυναμικού αυτοκράτορα μια απειλή για τα κεκτημένα δικαιώματά της.
 Έτσι ο Κωνσταντίνος επέλεξε, τέσσερα χρόνια μετά την επίσημη «ίδρυση» της πόλης, να διακηρύξει εκ νέου την ίδρυσή της, αυτή τη φορά ως Νέας Ρώμης, ως νέας πρωτεύουσας του κράτους (4 Νοεμβρίου 328).
 Ο Φιλοστόργιος, παραδίδοντας μια πρώιμη χριστιανική παράδοση, αναφέρει ότι ανέλαβε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος να χαράξει τα νέα όρια της πόλης.
 Όμως καθώς είχε απομακρυνθεί πολύ από τα παλαιότερα όρια, οι αυλικοί και οι αρχιτέκτονες που τον ακολουθούσαν τον ρώτησαν πόσο ακόμη σκόπευε να προχωρήσει. Κι εκείνος απάντησε «ώσπου να σταματήσει αυτός που προπορεύεται εμού», θέλοντας έτσι να δηλώσει ότι ενεργούσε κάτω από θεία καθοδήγηση.

Ο Κωνσταντίνος περίμενε να ολοκληρωθούν τα βασικότερα έργα που θα έδιναν στη νέα πρωτεύουσα την αίγλη που της ταίριαζε….
Τα επίσημα εγκαίνια της νέας πρωτεύουσας πραγματοποιήθηκαν στις 11 Μαΐου 330,( δηλ. σαν σήμερα )  με την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων που είχαν διαρκέσει 40 ημέρες.

Η επιλογή της ημερομηνίας έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς 11 Μαΐου ήταν η γιορτή του αγίου Μωκίου, ο οποίος μαρτύρησε επί Διοκλητιανού στο Βυζάντιο. 
Ο άγιος Μώκιος, που κατά την πρώιμη περίοδο θεωρήθηκε προστάτης της πόλης, πριν από τη σταδιακή εξέλιξή της σε «Θεοτοκούπολη», είχε μαρτύριο στην Κωνσταντινούπολη από πολύ νωρίς.»  http://constantinople.ehw.gr/forms/fLemmaBodyExtended.aspx?lemmaID=10819
« Το 330 μ.χ. και αφού τελείωσε όλο το τειχόκαστρο, τα σπίτια και τις Ιερές εκκλησίες, την αφιέρωσε στην Υπεραγία Θεοτόκο. Κατόπιν για να ευχαριστήσει τον Θεό, για το μεγαλοπρεπές αυτό έργο, έκανε λιτανεία με τον τότε Πατριάρχη, όλο τον κλήρο και τον λαό.
 Όταν ανέβηκαν στον Φόρο, έστησαν εκεί οι πολίτες δικό του ανδριάντα, που μέσα στο κεφάλι του έβαλαν τα καρφιά με τα όποια κάρφωσαν τον Χριστό. Στη βάση του ανδριάντα τοποθέτησαν τα δώδεκα καλάθια, που μέσα είχαν μαζέψει τα περισσεύματα των πέντε άρτων, που ευλόγησε ο Χριστός και πολλαπλασιάστηκαν. Από τότε λοιπόν η Εκκλησία, γιορτάζει κάθε χρόνο αυτή τη γιορτή για ανάμνηση.

Η συγκεκριμένη ημέρα της τελέσεως των εγκαινίων της Κωνσταντινουπόλεως επιλέχθηκε σκόπιμα, γιατί συνέπιπτε με την ημέρα της μνήμης του μαρτυρίου του Αγίου Μωκίου, ο οποίος ήταν και ο πολιούχος του Βυζαντίου.»
http://www.saint.gr/404/saint.aspx

Για να δούμε τώρα πως θα ξαναγίνουν σήμερα πάλι τα γενέθλια της ΠΟΛΗΣ;
Αν επιμένουμε αδελφοί στο θέμα και κάποιοι σκανδαλίζονται να τους πούμε ότι από το 2012 σε επανειλημμένη αρθρογραφία μας ομιλούσαμε για μελλοντικές θρασύτατες προκλήσεις του νεοθωμανού σουλτάνου στο ΑΙΓΑΙΟ για τις οποίες θα έπρεπε να προετοιμαζόμαστε ΚΆΤΑΛΛΗΛΑ  ενώ άλλοι μας έστελναν μηνύματα να μην τον  ερεθίζουμε.

Και σήμερα το όλο γεωπολιτικό  σκηνικό θυμίζει  λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.
Η Πατρίδα «σε χέρια μαχαίρια» την ώρα που παίρνει τέλος ο Κανόνας της τουρκοκρατίας

Η Ελλάδα  μας θα πει το ψωμί –ψωμάκι και ήδη το λέει.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: «Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δε θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι». http://www.diakonima.gr/

ΚΑΙ ερωτάμε εμείς στις μέρες μας.
Γιατί θα πούμε το ψωμί-ψωμάκι;
Αυτό τώρα μπορούμε να το κατανοήσουμε,  πριν δέκα χρόνια ήταν κάτι το αδιανόητο.

Διότι τώρα τα τοκογλυφικά τρωκτικά δεν άφησαν τίποτε, όλα τα ροκάνισαν και άφησαν τον Έλληνα και την Ελλάδα δίχως να έχει την δυνατότητα σε μια άσχημη γεωπολιτική συγκυρία να καλύψει βασικές και ζωτικές ανάγκες.

Η σημειολογία είναι επαρκής για να δούμε τι παίχτηκε τα τελευταία  έτη.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 πρώτο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 τουρκικές εκλογές εν μέσω πύρινης λαίλαπας στην Μέση Ανατολή

ΜΑΙΟΣ 2018 τι  θα φέξει;

Να μην έχουμε παράπονο διότι ο σουλτάνος αποδείχτηκε ο καλύτερος διαφημιστής των ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ που ήδη πραγματοποιούνται στις μέρες του.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ κάτι που είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ τον Μάρτιο του 1993 
¨-Εάν υπάρχουν κάποιοι που δεν θα πρέπει να φοβάστε, αυτοί είναι οι Τούρκοι.
-Μην τους υπολογίζεται καθόλου , μην τους δίνεται σημασία.
– Όσο τους υποστηρίζουν οι Δυτικοί , τόσο θα υπάρχουν.
-Μόλις σταματήσουν οι Δυτικοί να τους υποστηρίζουν, θα πάψουν να υπάρχουν και οι Τούρκοι.
-Και βέβαια, φανερά , τώρα τους υποστηρίζουν πολύ, αλλά , κρυφά και οι Άγγλοι , και οι Γάλλοι , σιγά-σιγά, σε λίγο , θα υποστηρίζουν και εμάς.
-Σε κάποια στιγμή , θα μας υποστηρίξουν ανοικτά εμάς , γιατί θα καταλάβουν , ότι τα συμφέροντα τους είναι με την Ελλάδα, και όχι με την Τουρκία.¨
Αναγνωστόπουλος Αστέριος. Περιφερειακός Διευθυντής Ασφαλιστικής Εταιρείας, Θεσσαλονίκη. Σελ. 399-340 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ -ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης 1924-1004 Τόμος Α΄ 7η Έκδοση. Νικόλαος Ζουρνατζόγλου Επισμηναγός Ε.Α
Το ζητούμενο είναι από τις  θέσεις  πολιτικής ευθύνης που κατέχουν οι ιθύνοντες  αν μπορούν  με τις ικανότητες τους να αντιληφθούν  τον γεωπολιτικό –οικονομικό χωροχρόνο για να διασφαλίσουν  την εθνική ασφάλεια και ακεραιότητα , να καθορίσουν  γραμμές και να προετοιμαστούν  για τις επερχόμενες συγκυρίες;

Πότε η Ελλάδα θα εισέλθει ταχέως σε Εθνική μετάνοια και περισυλλογή;

Μια δρασκελιά δρόμος από τα κόλλυβα των τούρκων..;

«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί.
Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους.
Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς.
Αυτό είναι το θέλημα του Θεού.» AΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Ο ¨ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ¨ στην Τουρκία εν αγνοία του ¨ΕΚΤΕΛΕΙ¨ το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Ήρθε η ώρα και η στιγμή που το ΑΓΙΟ ΣΧΕΔΙΟ του ΘΕΟΥ εκτελείται πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων( τουρκογενείς φυλές) που ήρθαν από το πουθενά βλ, Μογγολία , εισήλθαν μέσα στην Παγκόσμια Ιστορία και δίδαξαν βαρβαρότητα.

Διάλογος το 1994 γενόμενος στα Πάμφυλα της Λέσβου με τον γνωστό πλέον στο Πανελλήνιο Παπα-Φώτη τον Λαυρεώτη στο σημερινό Μετόχι του Παναγίου Τάφου στον Ιερό Μονύδριο του Αγίου Νεομάρτυρα Λουκά του εκ Παμφύλων.
«-Παπα- Φώτη .τι θα γίνει με τις προκλήσεις των τούρκων;
Και από τον μακαριστό γέροντα πήραμε τις εξής πνευματοκίνητες απαντήσεις.
-Λες εγώ να μην ανησυχώ και να μην προσεύχομαι για να μην μας δαγκώσουν πριν την ώρα τους τα λυσσασμένα σκυλιά.
-Έτσι που μας κατάντησαν εδώ μέσα στην Ελλάδα, πρέπει να κάνουμε τον ψόφιο κοριό μέχρι να έρθει ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ που με τον εγωισμό του θα εκτελέσει την διάλυση της Τουρκίας , εν αγνοία του εκτελώντας το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Στην ερώτηση μου ότι δεν καταλαβαίνω τίποτε μου είπε.
-ούτε πρόκειται να το καταλάβεις αν δεν το ζήσεις και μαζί με αυτόν τον ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ θα κλείσει ο συγκεκριμένος κύκλος της μεταπολίτευσης εδώ που άνοιξε με την προδοσία της Τραγωδίας του Κυπριακού .
-η τουρκία θα μας επιτεθεί διαλυμένη και θα μοιάζει με ένα λυσσασμένο σκύλο δίχως δόντια που θα δαγκώνει όμως με τα ούλα του.
-αυτό παιδί μου θα είναι το ΘΑΥΜΑ και θα πιστέψουν πολλοί αδιάφοροι εδώ μέσα.
-τότε παλληκάρι μου μετά από λίγο θα ανοίξει η θάλασσα και ΑΝΕΜΟΣ ΘΕΟΥ θα φουσκώνει τα Άσπρα –Ελληνικά –Πανιά για να ελλιμενιστούν στο Κοντοσκάλι κάτω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.»

Και έτσι θα γίνει διότι το επιβεβαιώνει ένας ΑΓΙΟΣ που υπήρξε φίλος του Παπά – Φώτη και ήταν ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
«Γέροντα», τον ρωτάω μετά, «την Πόλη θα την δώσουν σ’ εμάς;»
«Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό. Αυτά που σου λέω, μην τα πεις σε κανένα. Θα σε βγάλουν τρελλό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις».
 Αυτή η συζήτηση με το Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στο στρατό.
Άλλη φορά, ο Γέροντας είπε: «Η διοίκηση της Πόλης, από μας, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική»  
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Πηγή: Περιοδικό Παρακαταθήκη http://www.diakonima.gr/

Ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος  δεν είναι τυχαίο που σαν ιδρυτής της πρωτόθρονης εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης είναι και ο προστάτης του Ρωσικού  πολεμικού ναυτικού.

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
12 σχόλια:

 1. Αμαν πια αυτος ο βαρδακας με την υπεραισιοδοξια του!!!
  Θα *παει* και αυτος σαν τον αναργυρο !!!
  Τα γεγονοτα δειχνουν αλλη πορεια απο αυτην που μερικοι...ακομη...νομιζουν!!
  Μακαρι να γινοτανε αυτη η περιβοητη αναλαμπη!!Αλλα το βλεπω ΠΟΛΥ χλωμο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Βαρδάκας κι ο κάθε Βαρδάκας, νομίζω πως στάζει αίμα κάθε βράδυ για να γράψει ένα κείμενο που το επόμενο πρωί θα το διαβάσουμε και θα πάρουμε μια ανάσα, μέσα στην μαυρίλα και καταχνιά που ζούμε.
   Με πολύ πόνο κι αγωνία, ανάβει το καντήλι της ρωμηοσύνης για να φωτίσει τον δρόμο προς το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.
   Εάν γι' αυτό είναι κατακριτέος και τον συγκρίνεις με άστοχα παραδείγματα, δικό σου θέμα.

   Διαγραφή
  2. Για σας μπορειτε να μου πειτε τι εχει γινει με το ιστολογιο του αναργυρου ευχαριστω

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/5/18, 3:13 μ.μ.

   ΠΡΟΣ Steven Angelidis5/11/2018
   ΑΔΕΛΦΕ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ
   ΑΛΛΑ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ
   ΑΚΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΟΣΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ..ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ..ΚΑΠΟΤΕ Ο ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΕΓΓΡΑΨΕ ..ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΕΜΟ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ..ΕΙΠΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ ..ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ

   Διαγραφή
 2. Δε λεω,κατα τα αλλα αξιος ο μισθος του κυριου βαρδακα ως αισιοδοξος φωνη της παλιγεννεσιας,ομως εδω χρειαζεται ηλιας+προδρομος+ολοι οι προφητες για να κυρηχθει η αναγκη της μετανοιας στο σαπιο μας εθνος.
  Απορω;πως μπολιαζει ο κυριος βαρδακας αυτα τα βραβεια σε δεντρα σαπια που ειναι για κοψιμο εαν παραμεινουν ως εχουν,που απο οτι δειχνει θα παραμεινουν περιμενωντας το βραβειο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσωπικά, στην φάση που είμαστε, χωρίζω τους ανθρώπους σε αυτούς που βοηθάνε την κατάσταση και σε αυτούς που την βλάπτουν. Ο Βαρδάκας σε καμιά περίπτωση, δεν είναι με τους δεύτερους.
   Αν τυχόν θεωρείς πως κάνει λάθη, πες μου ποιος δεν κάνει;

   Διαγραφή
  2. Αυτος ο τσιφτετελολαος φιλε μου που εφτασε σε τετοια παρακρουση ωστε δε βλεπει τη γεννοκτονια των παιδιων του,δε βλεπει το χαμο των γοννων του,του μελλοντος του,τον ηθικο βουρκο,αυτος ο λαος που εφτασε να θεωρει την εκπορνευση των κορων του ως κανονικοτητα,και το χαμο της πατριδος του σα φυσικο γιγνεσθε,δε θελει χαιδεμα για μελλοντικες εθνικες επιτυχιες,αλλα προσκληση σε μετανοια,μηπως δει την τραγικη του κατασταση και την καταστροφη που εχει προκαλεσει στη ζωη του και στην πατριδα του.

   Διαγραφή
  3. Νομίζω πως το σημείο της μετάνοιας το όρισε ο Άγιος Παΐσιος, κατά την επίθεση των Τούρκων.
   Δυστυχώς, στην τραγική κατάσταση που είμαστε δεν μπορεί να επέλθει γενική μετάνοια, ηθελημένη.
   Από εκεί κι έπειτα πάλι ο Άγιος Παΐσιος, μίλησε πως ότι κάνει ο Θεός θα το κάνει για μια μαγιά. Αυτή η μαγιά θεωρώ πως ζει εν μετανοία μέσα στην Εκκλησία και ξέρει τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει και άρθρα όπως του κύριου Βαρδάκα, την στηρίζουν για να κρατήσω την φλόγα του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ αναμμένη.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος12/5/18, 3:08 μ.μ.

   ΠΡΟΣ Argiris Milonas5/12/2018
   ΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
   ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ
   Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΙΙΚΟ ΠΕΘΑΝΕ ΕΓΙΝΕ..ΤΩΡΑ ΑΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΘΛΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ..Τ ΑΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΒΟΟΥΝ ..ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΑΝΑΚΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΩΝ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΩΝ ΨΥΧΟΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ....ΑΝΤΕ ΑΔΕΛΦΕ ΛΙΓΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

   Διαγραφή
  5. Η αισιοδοξια επεται,η αισιοδοξια χρειαζεται σε καιρο εξουθενωσης.
   Εδω το προβλημα ειναι οτι η αμαρτια εγινε φυση αυτου του λαου και
   δε βλεπουμε την εξουθενωση μας και την καταντια μας,θεωρωντας τα φυσιολογικα και οτι ετσι ειναι.
   Οταν ενας ειναι λιγο πριν πεσει στο γκρεμο και σκοτωθει,δεν του "κουναμε μαντιλη"και του λεμε να μη φοβαται αλλα του φωναζουμε να ανυσηχησει μπας και σωθει απο το πεσιμο.
   Με λιγα λογια ειναι καιρος ελεγχου,κυρηξης μετανοιας,οχι καιρος επιβραβευσης,καθε πραμα στον καιρο του.
   Και κατι τελευταιο γιατι πολυ ολοι εκμεταλευθηκαμε τον αγιο παισιο και μαλλον το κακο συντελειται εκ δεξιων,εαν δεν ηταν γνωστες οι προφητειες του,ποια θα ηταν η κριση και σταση μας για αυτα που γινονται στη χωρα και πως θα επρεπε να αντιμετωπισουμε την κατασταση.
   Θα ημασταν ενταξει με το πορνειο που εχουμε στησει για τους νεους οταν δε θα αναμεναμε πολεμο που θα το διορθωνε;δε θα καναμε κατι ως ανθρωποι;
   Γιατι κανενας δεν αναφερει την προφητεια του ισαποστολου που λεει οτι "εσεις θα πατε αλλου και αλλοι θα ερθουν να ζησουν στα δικα σας σπιτια"(αλβανοπακιστανοι νεοι κατοικοι της ελλαδος,και ελληνες κατοικοι των πολυποθητων τους δυτικων χωρων)

   Διαγραφή
 3. Η μαγια αυτη ομως,εαν αφηνει εξω τον γιο ή την κορη σου θα συνεχισει να τους εχει εκει,αν εσυ και εγω τους ταζουμε πολεις και νικες,κρυβωντας τους την ηττα μας και την αναγκη να δουμε το χάλι μας.Περιμενωντας ενα πολεμο να τους το δειξει,παραμενει η ευθηνη μας που δεν τους το δειξαμε εμεις,χανουν το μισθο τους,και εμεις εμας,γιατι οπως ειπε ο χρυσοστομος"δεν υπαρχει πιο κρυο πραγμα στη γη απο χριστιανο που δεν αγωνια για τη σωτηρια του διπλανου του".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χλωμή είναι η πίστη σου. Όπως τά γράφει ο Βαρδάκας έτσι θά γίνουν. Τό Άγιο Πνεύμα είναι αλάνθαστο. Ετοιμάσου. . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.