7/4/18

Ό,τι γίνεται είναι για το καλό μας και θα το καταλάβουμε αργότερα...

 

Από το "ΗΓΓΙΚΕΝ",  12/07/2013

Φέτος, εξ' αιτίας του 83χρονου φίλου μου, του μπαρμπα-Βαγγέλη βλέπω την φύση με άλλα μάτια.
Με το κόλλημα του "μικροβίου" των βοτάνων για πρώτη φορά στην ζωή μου εκεί που έβλεπα αχανείς εκτάσεις χωραφιών και βουνών, γεμάτες από ...χόρτα για πρώτη φέτος παρατηρούσα ότι αυτές οι αχανείς εκτάσεις ήταν γεμάτες από πολύτιμα βότανα και βρώσιμα χορταρικά από τα οποία μάζεψα ουκ ολίγα. Την ίδια στιγμή παρατήρησα πόσο άφθονα είναι και τα καρποφόρα δέντρα σε κοινόχρηστες εκτάσεις απ' όπου μπορεί κανείς να μαζέψει άφθονα φρούτα και ξηρούς καρπούς, κάτι που ήδη κάνουμε οικογενειακώς.

Η βαρετή διαδρομή από το σπίτι στην δουλειά για πρώτη φορά έγινε ενδιαφέρουσα αφού κινούμενος πιο αργά παρατηρώ ότι κατά μήκος της είναι διάσπαρτες - αυτήν την εποχή στο φόρτε τους - κορομηλιές, αγριοκορομηλιές, αμυγδαλιές, καρυδιές και δαμασκηνιές. Και μένα που μου φαίνονταν όλα σαν ...ακακίες τόσα χρόνια...
Αυτήν την εποχή, τα απογεύματα που έχω κάποιο μικρό κενό από την εργασία, παίρνω τους μικρούς και μαζεύουμε κορόμηλα κι αγριοκορόμηλα από τα οποία θα κάνουμε μαρμελάδα ενώ ακολουθούν τα δαμάσκηνα. Αμυγδαλιές - καρυδιές είναι για Σεπτέμβριο η συγκομιδή και φέτος είναι κατάφορτες από καρπό στα μέρη μου.
Σ' αυτόν τον πλούσιο τόπο ζούμε αλλά δεν έχουμε την γνώση και την ηρεμία να τον γνωρίσουμε και να τον ανακαλύψουμε. Κι αυτό το ρημάδι το σχολείο που τα παλιά χρόνια είχε τον σχολικό κήπο όπου τα παιδιά μάθαιναν έστω να φυτεύουν κάτι, η πασοκική λαίλαπα της «αλλαγής» και - εν τέλλει - της ...συνδιαλλαγής τον έστειλε στην ...ιστορία ως ...γραφικό...
Ο μακαριστός Καντιώτης σε κάποια ομιλία του ανέφερε προφητικά ότι η «πράσινη επανάσταση θα σώσει την Ελλάδα!» (ΕΔΩ). Πλέον καταλαβαίνω ότι αυτό θα γίνει τόσο σε επίπεδο επιβίωσης όσο και σε ψυχοπνευματικό επίπεδο. Η αρμονία που χαρίζει η φύση ως απευθείας δημιούργημα του Θεού σε αντίθεση με τον τεχνητό κόσμο των πόλεων, της παράνοιας και του εγωισμού μας, πιστεύω πως θα μας βοηθήσει ως περιβάλλον, να γυρίσουμε πίσω στον ...εαυτό μας.
Ό,τι γίνεται είναι για το καλό μας και θα το καταλάβουμε αργότερα...

2 σχόλια:

  1. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πράσινη επανάσταση μαζί με πνευματική άνοιξη, γιατί αν με αυτά τα μυαλά μάθουν οι νεοέλληνες και τα χόρτα, θα τα τραβούν άγαρμπα και θα είναι είδος προς εξαφάνιση. Μόνο το γρασίδι θα μείνει.

    Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.