5/4/18

Διευκρίνηση του συγγραφέα του βιβλίου "ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ", αρχιμ. Χριστόδουλου

Από το "ΗΓΓΙΚΕΝ", 16/01/2014

Στο βιβλίο σχετικά με τον γέροντα Παΐσιο "ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ" του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου υπάρχει μία αναφορά για τα σχέδια που εφαρμόζονται ήδη στην χώρα μας και που αποδείχθηκε όντως προφητική:
Αναφέρει το επίμαχο απόσπασμα:

«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος,τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε" με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε" Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα. Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις».
Επ' αυτού, από την υφιστάμενη διαδικτυακή γωνιά κάναμε πολλές φορές αναφορά πιστεύοντας - επιπόλαια όπως απεδείχθη - ότι επρόκειτο για λόγια του γέροντα Παΐσιου. Μία επιστολή, την οποία αντιληφθήκαμε την ύπαρξή της προχθές, του Ησυχαστηρίου το οποίο διακονεί πνευματικά, ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος στο "ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ" έλυσε την παρεξήγηση:

Η επιστολή
 
Από την πλευρά μας ζητούμε ταπεινά συγνώμμη για το λάθος μας, από τον πατέρα Χριστόδουλο κι ευχόμαστε να είναι μαχητικός και νικητής στον αγώνα που δίνει στις Σκουριές ενάντια στους κατακτητές της χώρας.

Υ.Σ.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα του από το blog του :
http://vasilinos.wordpress.com/1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/4/18, 12:53 μ.μ.

    Ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, συγγραφέας του προαναφερόμενου βιβλίου, γράφει στα βιβλία του ότι πηγαίνουμε προς την εποχή του Αντίχριστου χωρίς μεγάλες αποκλίσεις και χωρίς ενδιάμεσα μεγάλα διαλλείματα.
    Το ίδιο λέγει στα Πνευματικά του παιδιά, και ένας δημόσια γνωστός Ηγούμενος του Αγίου Όρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.