12/4/18

Γ. Φίλης : Διαρκής η Τουρκική κλιμάκωση αλλά με όρια Ελεγχόμενη περαιτέρω ένταση στη Συρία


1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος13/4/18, 5:27 μ.μ.

  Κατ' αρχήν, με την ευκαιρία της σημερινής θλιβερής Επετείου της άλωσης της Πόλης μας από τους Φράγκους, Σταυροφόρους και όλο το κακό συναπάντημα της σημερινής Δύσης (Τρίτη, 13 Απριλίου 1204) και της απαρχής της 800-χρονης σκλαβιάς μας θα ήθελα να κάνω μια ιδιότυπη ανασκόπηση:

  Από το 1204 έως το 1453 ήμασταν σκλαβωμένοι στους Φράγκους και Σταυροφόρους. Όταν αυτοί θεώρησαν ότι ξερίζωσαν το Χριστό από τις ψυχές μας, μας παρέδωσαν στους Οθωμανούς για να μας αποτελειώσουν.

  Υπολόγισαν όμως χωρίς τον "Ξενοδόχο", ή μάλλον τον εκπρόσωπό του, (το μικροσκοπικό για τα κοσμικά δεδομένα, αλλά Γίγαντα για το Θεό) Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.

  Τη "ζημιά" που τους έκανε ο Πατροκοσμάς, ο οποίος ξανά άναψε στις καρδιές των Ελλήνων τη φωτιά της Πίστης στο Χριστό προσπάθησαν να τη σβήσουν από το 1826 μέχρι και σήμερα και πιστεύουν ότι τα κατάφεραν. Αφού σήμερα μόλις το 2-4% του πληθυσμού εκκλησιάζεται τακτικά.

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ "ΞΕΝΟΔΟΧΟ"

  Σήμερα υπάρχει ένας άλλος Ιεραπόστολος στην Αμερική, στον οποίο εμφανίστηκε ο ίδιος ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ λέγοντάς του ότι είναι ο διάδοχός του. Ο λόγος βέβαια για τον επίσης μικροσκοπικό για τα ανθρώπινα δεδομένα, αλλά Μέγα για το Θεό Γέροντα Εφραίμ το Φιλοθεΐτη και νυν Αριζονίτη, ο οποίος προετοιμάζει τη νέα "μαγιά του Χριστού" που θα υποδεχθεί τον Προφητευόμενο Βασιλέα Ιωάννη Γ' Δούκα Βατάτζη και όχι μόνο θα συνεχίσει την ιστορία του Βυζαντίου που τόσο άδοξα διακόπηκε σαν σήμερα Τρίτη και 13 Απριλίου του 1204, αλλά θα επανευαγγελίσει την Οικουμένη εις το Όνομα του Πατρός και Του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

  Γένοιτο

  ΟΥΡΑΝΟΔΡΟΜΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράφετε μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια που δεν δεν είναι σοβαρά θα διαγράφονται.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.